Recenze: Deset malých nadechnutí - K. A. Tucker

27.5.15


Je těžké smířit se se smrtí, životem a umět odpouštět. Není to o tom zapomenout, ale zkusit jít dál, žít a dýchat...







  • název: Deset malých nadechnutí
  • autor: K. A. Tucker
  • série: Ten Tiny Breaths (1.)
  • orig. název: Ten Tiny Breathes
  • žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
  • rok vydání: 2015
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 304
...Anotace...
     Po tragické autohavárii, která ji připravila najednou o rodiče, přítele a nejlepší kamarádku, prchá Kacey se svou mladší sestrou Livií z Michiganu do Miami, aby tam začala nový život. Podaří se jí vybudovat novou existenci? Zbaví se trýznivých vzpomínek, které ji nepřestávají pronásledovat? A dokáže odolat záhadnému sousedovi z bytu 1D? Už sama skutečnost, že autorka K. A. Tucker vydala první knihu jako šestiletá, je zárukou poutavého a zajímavého čtenářského zážitku.

...K. A. Tucker...foto


Narodila se v malém městečku v Ontariu. První knihu napsala v šesti letech s pomocí školní knihovny a krabicí pastelek. Kathleen v současné době žije v malebném městečku mimo Toronto se svým manželem, dvěma dcerami a čtyřnohými mazlíčky.





...Recenze...
     Kacey si prožila velké utrpení, přežila těžkou autohavárii, při které přišla o svoje rodiče, nejlepší kamarádku a svého přítele. V druhém voze zahynou dva mladíci, pouze jeden přežije... Tato událost by poznamenala jistě každého a Kacey poznamenala velmi. Od té doby velmi těžce snáší podání rukou, naposledy držela za ruku právě svého přítele v havarovaném autě a pořád cítí ten neživý dotek dlaně. To, že nesnáší dotek, je jen střípek toho, co se v Kacey odehrává. Svůj smutek a vztek nějaký čas utápěla v alkoholu, náhodném sexu a s intenzivním odhodláním si svůj vztek vylévá na boxovacím pytli. Jizvy jí zůstaly nejen na duši, ale i na těle...

     Když její mladší patnáctiletá sestra Livie, jednou v noci vtrhne do jejího pokoje s tím, že ji "omylem" navštívil jejich strýc, je to pro Kacey poslední kapka. Musí pryč.

     A tak se obě vypraví do Miami, začít nový život. Půjde to vůbec? Za zkoušku to stojí. A jak to tak bývá, Kacey se do cesty připlete charismatický soused z vedlejšího bytu. Najednou se začínají prolamovat ledy a Kace zjišťuje, že její hradby, které si vybudovala, nejsou zase tak stabilní, jak si myslela. Trent je velmi důležitá postava, opět, jak to tak v posledních knihách bývá, se můžete připravit na poloboha s dolíčky ve tvářích, uhrančivým pohledem a pekáčem buchet...o tom ostatním nemluvě ;-).

     Vzájemná přitažlivost na sebe nedá dlouho čekat, ale pořád tu jaksi, něco visí ve vzduchu. Kacey sice Trentovi doteky snáší a pustí si ho k sobě, ale pořád není dost vyrovnaná a Trent to ví, poznal to. Snaží se Kacey přesvědčit, že potřebuje pomoct, protože trpí PSP. Kdo si tohle přizná, jen tak? Všechno je v naprostém pořádku, nemám žádný problém. Ale když Kacey dožene jedna životu nebezpečná situace k nepříčetnému jednání, kterému jen tak tak zabrání její kolegové z práce, ví i ona sama, že v pořádku není. 

     Ale co Trent? I on je obklopen jednou velkou záhadou. Proč se tak vehementně snaží Kacey pomoct?
Zdá se, že i on má svoje temné tajemství. Věříte na náhody???

     Je to opravdu krásná kniha, kterou přečtete jedním dechem a bude vám líto, ji po přečtení odložit. Má božskou obálku, i když já ji četla elektronicky. Opět je to jedna z knih, která vás donutí přemýšlet a to mám ráda. Samozřejmě, je to příběh romantický s obehranou zápletkou, kdy je jedna strana nějak narušená a druhá se jí snaží z toho pekla dostat a kde je mužská postava vždy naprosto neodolatelná. Ale co, prostě to funguje a je to dobré. Těším se na další pokračování, které se má týkat Kaceyiny sestry Livie a věřím, že se máme nač těšit. Tahle autorka umí psát!

      Toto je příběh plný bolesti, zklamání a ztráty. Kde se vše prolíná dohromady s vnitřním bojem, s přiznáním si vlastního problému a s tím, jak se naučit žít dál...jak dýchat. 


zdrojvšeobecnýchinformací:www.databazeknih.cz

3 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Tahle knížka mě taky láká, vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. tento díl mám doma , zanedlouho mi prijde jeste druhy a treti tak si je chci precist vsechny najednou :) cekam ze to bude super oddychovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se chystám i do dalších dílů, ale asi je nedám hned za sebou, zvládnu max. 2 knihy stejného žánru a pak potřebuju změnu :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[