"mini"Recenze: Temné šílenství - Wulf Dorn

7.5.15





Ona číhá, ona zabíjí...
Ale nejen to, ona je nevypočitatelná a šílená. 
Ona miluje...nade vše!






  • název: Temné šílenství
  • autor: Wulf Dorn
  • orig. název: Dunkler Wahn
  • žánr: Literatura světová - Thrillery
  • rok vydání: 2014
  • nakladatelství: Knižní Klub
  • počet stran: 384
...Anotace 81% (7.5.2015)...
Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači...
Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek.
Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...

...Wulf Dorn...


Narozen v roce 1969, píše už od svých dvanácti let. Krátké příběhy, které publikoval v antologiích a časopisech, získaly několik literárních cen. Od roku 1994 pracuje na psychiatrické klinice. S manželkou a kočkou pro štěstí žije nedaleko Ulmu. Jeho románová prvotina Trigger se okamžitě stala bestsellerem a připravuje se její filmová verze.




...Recenze...
     Jak jsem předpokládala, Wulf nám v další knize naservíroval jen to nejlepší z toho nejšílenějšího.
Opět se v této knize setkáváme s psychiatrem Janem a ani v této knize není Jan nijak šetřen, ba naopak. 

     Jak už nám napovídá sama anotace, Jan bude mít to potěšení s velkou obdivovatelkou. Která se nejprve zdá jako zcela neškodná. Avšak...nic není tak nevinné, jak se zdá. 

     Naše neznámá si dala jméno, jak jinak, než Jana, snad právě kvůli Janovi... Z nějakého důvodu si zasedla právě na oblíbeného a zkušeného psychiatra. Nejprve mu posílá jen obrázky a květiny, jenže co je na těch obrázcích tak děsivého? Snad to bude těmi uřezanými kravskými hlavami? Nebo to, jak je z nich patrné, že dotyčná na obrázcích vystihuje Jana, jako kdyby ho velmi dobře znala?
     Kniha se rozvíjí velmi pozvolně, ale od druhé poloviny se nebudete moci odtrhnout. To co Jana dokáže, je nemyslitelné, brutální a tolik promyšlené. A i když je Jan velmi zkušený v oboru a dokáže své pacienty dobře odhadnou a zvládat, tak právě s Janou se mu to příliš nedaří. Zdá se, že každý její krok, i ten, který se policii zdá, jako šlápnutí vedle, je dobře promyšlený a přesně mířený. Ona se zkrátka nezastaví před ničím a nikým. Je odhodlaná Jana dostat jen pro sebe, doslova jde přes mrtvoly. Její představa věčné lásky až do smrti, je zcela výstižná. 

     Je Jana opravdu ta, za kterou se vydává nebo nás čeká na samém konci velké překvapení? 
Přečtěte si knihu, nebudete litovat!

     Knize dávám, oproti předchozí (Mrazivé ticho), o jednu hvězdu více a to zaslouženě.

zdroj: www.databazeknih.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[