Recenze - Milenka mého muže ***

28.1.15

Milenka mého muže - Lucy Dawson 

Orig. název: His other lover
Rok vydání: 2014
Počet stran: 280
DOMINO
(leden) 

...Anotace...
Zjistíte, že je vám nevěrný. Odkráčíte středem, nebo začnete bojovat?
Mia je přesvědčená, že našla svou životní lásku. Toho pravého. Muže, se kterým zestárne. Tohle přece žena pozná, ne?
Textovka v Peteho telefonu ji krutě vyvede z omylu. Takže on má milenku... Jakmile přejde počáteční šok, Mia se rozhodne bojovat. Ne, nezahrne Peteho výčitkami ani ho neopustí. Vždyť oni dva patří k sobě! Plna odhodlání se snaží o své sokyni zjistit co nejvíc, aby ji mohla zničit. To by přece na jejím místě udělala každá.
Postupně se Mia začne zamotávat do vlastních lží i nastražených pastí a čím dál víc ohrožuje to, co původně chtěla zachránit. Posedlost je vskutku špatný rádce a Mia zanedlouho začne váhat, jestli se nedopustila největší chyby ve svém životě. Jak ale v zoufalství poznat, že už jsme zašli příliš daleko?

...z obálky...
Lucy Dawson:
Britská spisovatelka vyvrací domněnku, že román napsaný ženou pro ženy je lehké odpočinkové čtení se šťastným koncem. Její knihy jsou totiž opačné: každou z nich se táhne temná dějová linka, takže po dočtení poslední strany se budete cítit všelijak, jen ne radostně. . .

...recenze...


 "Když se vaše loďka začne nepatrně kymácet, můžete buď zabrat jako jeden a společně uniknout z dosahu obrovského černého mraku, který se k vám žene, nebo předstírat, že se nic neděje a jenom se vám to zdá - že se nezvedá vítr a není proč si dělat starosti."


     Když jsem si tuhle knihu kupovala, tak jsem tak trochu čekala něco satirického, humorného a lehkého. 
Jak jsem se mýlila. Po chvilce čtení jsem musela usoudit, ano, tohle se mi vážně líbí, knížka se četla lehce a svižně a hned podle začátku jsem si byla vědoma toho, že mě čeká zajímavá zápletka, ale že mě čeká až takové rozuzlení??? Tak to jsem nečekala ani náhodou.

     Mia je hlavní hrdinka knihy, má dobré zaměstnání, milého a pozorného přítele, společné bydlení a ani ve snu by jí nenapadlo, že jejich poklidný a harmonický vztah může cokoli narušit. Myslím, že název je jasný a výstižný, je jasné, že Miiny iluze se rozplynou, jako pára nad hrncem. 
A můj osobní názor na Miu??? NO, už dlouho se mi nestalo, že jsem tak moc nesympatizovala s hlavní hrdinkou knihy. Ona se nám z ní totiž vyklubala taková fňukna trpící sebelítostí a to tak moc, že jsem myslela, že jí chvilkama snad vygumuju z knihy :-D. Ale můj názor berte s rezervou, jde jen o to, že já bych se prostě a jednoduše zachovala jinak...a určitě je nás takových víc ;-). 

     Ale co se samotného tématu týká. Je jasné, že se vše bude točit kolem nevěry...Ano, milovaný, drahý a dokonalý Pete, není až tak milující, drahý a dokonalý, jak se zdálo. A vše praskne jen díky jeho neopatrnosti a náhodě...ach jo...dnešní doba mobilních telefonů a SMS...náš milý Pete si prostě nedal bacha. Několik dní se Mia utápí v slzách a tak trochu připomíná stíhacího pilota. Jenže pak vezme "rozum" do hrsti a začne jednat a právě tady začíná to pravé "tóčo".

"-, ale díky posledním dvěma týdnům si už uvědomuju, že všechno nemusí zdaleka vypadat tak, jak se na první pohled zdá."

     Nechci vám toho prozrazovat víc, sama to nemá ráda, ještě vám napíšu jen to, že vám ta holka bude lézt na nervy, obzvlášť vám, kteří se prostě neztotožníte s jejím uvažováním. :-)
Konec je ohromující, Lucy Dawson se povedlo z klidného čtení udělat prostě psycho.

     Možná se nám naskýtá otázka, co pro vás znamená slovo láska? Jedno je jisté...na konci knihy zjistíte, co láska znamená pro Miu.

Přeji hezké čtení...:-)

"Láska neznamená v jednom kuse někomu volat; znamená sdílet obyčejné, všední věci, čas od času po sobě posbírat hrnky postavené u gauče, přestože vás už unavuje opakovat, že samy do té myčky nedojdou; znamená to dělat podobné věci, a navzdory nim toho druhého milovat."



4 komentáře:

  1. Takže klasika...prostě nevěrnej manžílek:D...Koukala jsem že autorce teď někdy vyjde další kniha, jestlipak to bude navazovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri, myslím, že to navazovat nebude, ale kdo ví. Už ji mám na Bux.cz v předprodeji. :-)
      NO, ona to zase tak klasika úplně není, ono se to jako klasika jeví, ale ta holka tomu prostě dá korunu a vyhrotí to do maximálních rozměrů :-)

      Vymazat
  2. take jsem cekala klasiku a to co Mia byla schopná vymyslet byl mazec :D mě se kniha líbila a další knihu autorky uz mam taky doma ale jeste jsem ji necetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám další díl a jsem na tom stejně jako ty...nestíhám :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[