RECENZE: Inferno - Catherine Doyle

3.11.17




Fidelitate Coniuncti
(spoutání věrností)


Info o knize:

  • název: Inferno
  • série: Krev za krev (2.)
  • autor: Catherine Doyle
  • žánr: romány pro ženy, thrillery, YA, NA
  • rok vydání: 10/2017
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 376

!!!Pozor - může obsahovat spoilery k prvnímu dílu!!!


     Sofie se zotavuje po děsivé noci ve skladišti. Ještě stále má před očima svoji matku a pistoli, která jí mířila na hlavu. Vidí svoje ruce v Lucově těle, vidí je zamazané od krve. Potlačuje svoje vlastní bolesti a snaží se zabránit napáchání ještě mnohem větších škod. 

     Je po všem, máma je v pořádku a ona si ještě nějakou chvilku poleží v nemocnici. Když se nad tím tak zamyslí, mohla dopadnou i hůře. Mohla být mrtvá...stejně jako mohl být mrtvý i Luca a Nico. Všem hrozila smrt, ale nikdo se před ní nechtěl poklonit a to je na tom to nejhorší.

     Je na čase jít dál. Musí zapomenou na to, co se stalo, musí zapomenout na celou rodinu Falconeových, i když to půjde velmi těžko.

     Není to ovšem snadné. Sice se odstěhovali, ale stejně hlídají celé Cedar Hill a hledají jejího strýce Jacka. Ten se ovšem nečekaně přidal na stranu největšího nepřítele Falconeových. 

     Dva znepřátelené rody a mezi nimi Sofie. Pro každého je jinak důležitá. Sofie se dozvídá další dávno zapomenuté tajemství, které ji obrátí život naruby ještě více, než tomu bylo doposud. Na kterou stranu se přidá? 

     Rozhodnutí je jen na ní a rozhodně jí nijak nepomáhá její momentální citové rozpoložení. Nastane čas, kdy se bude muset rozhodnout, ve chvíli, kdy budou vyřčena ta dvě slova - Fidelitate Coniuncti. Na Sofii Gracewellovou brzy čeká hotové Inferno!

Můj dojem:

     Páni, páni a ještě jednou páni! Miluji ty svoje vnitřní myšlenkové pochody a pocity, která mám po přečtení takovýchto knih! Sama sobě se musím smát, když sleduji misky vah, kde na jedné straně převažuje rodina Falconeových rodinu Royalových! Ano, je to tak. Druhý díl série Krev za krev rozhodl o naprostém omámení a zatemnění mojí mysli. Propadla jsem kouzlu mafie a podlehla ledově modrým očím.
 
     Catherine Doyle nezaváhala ani v druhém díle, který několika násobně předčil ten první a i ten byl po čertech dobrý! Tuto sérii nelze nemilovat a neoblíbit si jí. Ano, máme tu už tisíckrát omletou milostnou pletku, ale díky koření ve formě neustálého nebezpečí, smrti a pachu krve se z této série stává dokonale strhující droga! 

     Vendeta byla jen takový slabý rozjezd, oproti tomu, co nás čeká v Infernu. A nemluvě o tom, co jistě přinese závěrečný díl Mafiosa. Ať už je konec listopadu!

     Tentokrát nám autorka připravila mnohem více akce, krve i strachu o život. Připravila nám smyslný koktejl rozbouřených citů. Připravila nám nespočet překážek a zejména jednu, která může znamenat okamžitou smrt. To ale zase není všechno. Autorka nás totiž pomalu ale jistě připravuje o rozum. Plete nám hlavy, které máme plné ledově modrých očí. Cloumá našimi hormony tak moc, že i my samy bychom se nejraději postavily právě letící kulce, jen abychom zachránily ty, které zachraňovat nemáme. Ale tak to je i ve skutečném životě, nemám pravdu? 

     Inferno je skvěle propracovaný druhý díl, který nezklamal a hodně překvapil. Strhující, zábavné a čtivé od první do poslední stránky. Celý příběh autorka odlehčuje lehkou rivalitou chlapců a také sarkasmem a neustálým pošťuchováním se Sofie a... To odlehčení tam dost uvítáte, protože Inferno je opravdu už hotový "mazec". 
     
     Vůbec nevadí, že hlavní hrdinka je mladičká, protože její chování je obdivuhodné. Její odvaha nezná hranic. Luca má pravdu, ona nikdy neuteče, ne! Ona se všemu postaví čelem a když bude nutné skočit, tak prostě skočí. Vítejte v krutém světě, kde pro city není místo, ale přesto se tu najdou. 

     Vítejte ve světě, kde malé zaváhání může změnit úplně vše! Pojďte a já vám zaručuji, že zažijete Inferno!
Hodnocení: 95%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Baronet.

Anotace:

Když si hraješ s ohněm, spálíš se...
Sofii se obrátil život vzhůru nohama. Nicoli Falcone, na nějž se Sofie snaží zapomenout, se jí nechce vzdát. Když Sofie odhalí tajemství vlastní rodiny, upne se k jeho bratru Lucovi. Dokáže jí ale Luca skutečně pomoct? Nebo se postaví na stranu své rodiny? Křehký mír brzy naruší příchod dalšího mafiánského klanu a Sofie, již její srdce táhne jinam než její krev, se propadá stále hlouběji do temnoty podsvětí…

6 komentářů:

  1. Sakra práce, já se picnu :D :D Když já mam ráda hnědý oči a né modrý :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Povedená recenze :) Zrovna jsem si z knihovny přinesla Vendetu, tak se těším, až se do ní pustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tak ať se líbí!!! Sad budeš nadšená stejně jako já :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[