RECENZE: Domino - Jonas Moström

29.11.17





Co znamenají kostičky domina?

Info o knize:

  • název: Domino
  • orig. název: Dominodöden
  • série: Nathalie Svenssonová #2
  • autor: Jonas Moström
  • žánr: detektivka
  • rok vydání: 11/2017
  • nakladatelství: XYZ
  • počet stran: 328
      Moje druhé seznámení s psychiatričkou Nathalií Svenssonovou. Z předchozího dílu Fontána již vím, že se Nathalie specializuje na profily sériových vrahů a velmi často pomáhá polici při řešení obtížných případů vražd. Nejinak tomu bude i v dominu.


     I přes to, že si Nathalie chtěla chvilku užít zaslouženého klidu po několika traumatických událostech, tak po delším váhání souhlasí s pomocí při vyšetřování. Může za to i fakt, že jednoho z pohřešovaných jako poslední viděla právě její sestra.

     Při noční službě v nemocnici zmizí vedoucí lékař Erik Jensen. Podivné je, že na stejném místě a o tři dny dříve za stejných okolností zmizel také psychiatr Thomas Hoffman. Stejnými okolnostmi myslím to, že pachatel na místě činu po každém zmizení zanechal kostičku domina. Co tím pachatel dává najevo?

     Jeden ze zmizelých je nalezen mrtev a proto zůstává otázkou, jestli je únosce i pachatelem vraždy. Policie se pouští do pátrání po Eriku Jensenovi, aby byl co nejdříve nalezen a nejlépe živý.

     Před policií i samotnou Nathalií je zapeklitý případ. A Nathalii navíc vrtá hlavou, co s tím má společného její sestra, kterou už delší dobu neviděla.

Můj dojem:

     Domino je klasickou detektivkou ze severského prostředí, která se velmi snadno čte a je chytlavá. Nathalii je velmi snadné si oblíbit pro její chytrost a nadhled. V knize probíhá klasické vyšetřování, vyslýchání podezřelých a samozřejmě se zde řeší i osobní život samotné hlavní hrdinky.

     Jde o celkem jednoduché a nenáročné čtení, které ovšem díky tomu neztrácí na kvalitě a požitku. Výhodou prvního i druhého dílu je to, že je lze číst nezávisle na sebou. Já osobně to tedy nemám ráda, ale nic nebrání tomu, přečíst si třeba Domino dříve nežli Fontánu.

     Autorův styl mi dokonale sedí a vyhovuje, netočí se v kruzích, zbytečně netlachá a vše plyne bez zaškobrtnutí. Domino, i předchozí díl velmi ráda doporučím všem milovníkům severských krimi a detektivek. S nadšením budu očekávat další díly této série.
Hodnocení: 80%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Švédská krimi o nebezpečně rozehrané partii
Během noční služby v nemocnici záhadně zmizí vedoucí lékař Erik Jensen. Na stejném místě o tři dny dříve zmizel také psychiatr Thomas Hoffman. V obou případech pachatel zanechal na místě činu destičku domina… Policie opět požádá o pomoc Nathalii Svenssonovou, psychiatričku specializující se na profily vrahů. Když Nathalie zjistí, že její sestra Estelle je poslední, kdo viděl Erika Jensena naživu, neváhá se do případu zapojit.

3 komentáře:

  1. Skvělá recenze :-) Mám doma Fontánu už delší dobu, ale stále jsem si ji ještě nepřečetla, tak bych to měla brzy napravit, když už vyšlo druhé pokračování.

    OdpovědětVymazat
  2. Po Fontáně jsem pokukovala, ale nakonec jsem se rozhodla jí nečíst. :) :D

    OdpovědětVymazat
  3. bola som sklamaná...čakala som viac, vleklý dej, nezaujímavý záver...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[