RECENZE: Říše bouří - Sarah J. Maas

2.11.17




Je zpět!
Královna Terrasenu
Aelin Ashryver Galathynius

Info o knize:

  • název: Říše bouří
  • orig. název: Empire of Storms
  • série: Skleněný trůn #5
  • autor: Sarah J. Maas
  • žánr: fantasy, světová literatura, pro děti a mládež, dívčí romány
  • rok vydání: 09/2017
  • nakladatelství: CooBoo
  • počet stran: 688
      Proč, pro boha! Mohla by aspoň jednou Maasová ukončit díl tak, abych neměla infarkt? Ne! Já se z té ženské zblázním, opravdu. Vy, co tuto sérii znáte, mě jistě chápete. Ale ono je vlastně úplně jedno, že jsem měla infarkt na konci knihy, protože infarktové stavy mě provázely po celou dobu čtení a že to bylo, sakra, dobré a vesměs i dlouhé čtení. Maasová prostě umí a neustále nám to dokazuje!


     Připadám si s touto sérií dokonale srostlá. První díl byla vlastně moje propustka do světa fantasy literatury a tím se zpečetil můj osud. Podlehla jsem a to nejen fantasy literatuře, ale hlavně samotné autorce.

     Na konci čtvrtého dílu jsme s Aelin putovali do Terrasenu, do království, jemuž se měla stát právoplatnou královnou. Po boku svých nejbližších v čele s milovaným Jeřábem ovšem nachází zemi v troskách. A její přijetí, jako královny, bylo lordy Terrasenu odmítnuto.

     Válka v Morathu je na spadnutí a královna víl Meve se blíží. Aelin bude opět stát tváří v tvář nebezpečí a smrti. Čeká ji další boj. A ve vzduchu stále visí hrozba klíčů sudby.

     Jak už se dávno stalo zvykem, Maasová nám opět přichystala koktejl akce, napětí a neskutečné množství zvratů. Aelin je v mém srdci už skutečnou vládkyní s nezlomným duchem. Přibudou nám nové postavy a maličko se nám prožene vítr ve vztazích. Prostě samé zajímavé věci, to vám povídám.

     Kniha je rozdělena na dvě části a každá kapitola je vyprávěna jinou osobou, jak jsme už zvyklí z předchozích dílů. Připravte se napínavou a akční jízdu plnou magie, boje a lásky.

     Nebudu vám tu jednotlivě povídat o všech postavách, ale můžete se těšit na Manon Černozubou - ta vás jistě velmi překvapí. Dočkáte se lásky mezi Aelin a Jeřábem. Opět se setkáte s Dorianem, Lysandrou, Elide, aj.

     Možná bych vás mohla trošku navnadit tím, že se v Říši bouří dočkáte více romantiky a milostných vztahů. Nechte se ovšem překvapit. Na téměř sedmi stech stránkách dostanete exkluzivní pochoutku, kterou slupnete jedním dechem a na konci... sami uvidíte.

     Za mě nejlepší série všech dob a velké doporučení. On je tu snad ještě někdo, kdo to nečetl?!
Hodnocení: 100%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Pátý díl bestsellerové série Skleněný trůn.
Dlouhá cesta k trůnu teprve začala, ale už nyní je jasné, že bude plná zrady, nepřátelství a nevraživosti. Pokud si chce Aelin udržet korunu a ochránit své království, musí se spojit s lidmi, kteří až do teď byli nepřáteli, a musí bojovat proti zlu, které se chystá pohltit celý svět. Zkáza se na ni řítí ze všech stran a jediná zoufalá možnost, jak přežít, je obětovat to, co miluje nejvíce na světě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[