🔝 KNIŽNÍ TIP č. 1 - 4 🔝

26.1.18

Krásný páteční den, 

     moje předsevzetí začít nový rok naplno a s pravidelným režimem, vzal za své. Recenze sice vkládám pravidelně, ale na čtenářské tipy nebyl čas. Stejně tak na natáčení nových videí. Snad se to do konce ledna všechno srovná a já se do všeho pustím s vervou. A teď je na čase srovnat skluz. Proto mám pro vás dnes hned čtyři tipy na čtení. Vybírala jsem opět s novinek či knih, které mají teprve vyjít. Ať se vám líbí a doufám, že aspoň jedna z nich vám padne do noty!


📖 TIP pro 1. týden 📖


Anotace:

Eden už svého nevlastního bratra Tylera neviděla skoro rok. Ačkoliv svůj tajný vztah kvůli okolí ukončili, nemůže na něj zapomenout. Když pak nečekaně dostane od Tylera pozvání, aby s ním strávila léto v New Yorku, je nadšená. Jenže za tu dobu se leccos změnilo. Ona je momentálně šťastná po boku svého přítele Deana a doufá, že i Tyler se posunul dál. Jak dopadne jejich setkání ve sluncem rozpáleném New Yorku - městě, které nikdy nespí? Odolají pokušení, nebo dají svým citům volný průběh? Bude jejich láska dost silná na to, aby ustála zkoušku, která nebude jednoduchá? DIMILY je zkratka tvořená z prvních písmen názvu prvního dílu trilogie Did I Mention I Love You? Autorka Estelle Maskame má obrovskou fanouškovskou základnu a její série se ve světě stala fenoménem. Ve Velké Británii se DIMILY trilogie zařadila do žebříčku pěti nejlepších young adult knih všech dob.

Info o knize:

Nakladatel: Fragment
Série: DIMILY (2.díl ze 3)
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2018/01
Počet stran: 320
Typ, vazba: Kniha, paperback

Co dodat:

  • bezesporu jde o knihu pro mladé
  • při čtení prvního dílu jsem se nemohla zbavit dojmu, že jde o novodobé Berly Hills 90210
  • v knize se mládež chová na proplesknutí
  • do teď si nejsem jistá, jestli chtěla autorka poukázat na dnešní rozmazlenou mládež z LA nebo tím chtěla do světa vyslat poselství => nejsem si jistá, jestli se jí to povedlo
  • knihu bych doporučovala čtenářům starším nad 17
  • i přes drobné výtky k prvnímu dílu jsem ovšem zvědavá, jak se náš příběh dál bude vyvíjet
  • láska mezi nevlastním bratrem a sestrou
  • okouzlující prostředí LA
  • odpočinkové čtení

📖 TIP pro 2. týden 📖

Anotace:

Jeremy Greymont si užívá svobodomyslného života plnými doušky. Mezi jeho vášně patří nezávazný sex na jednu noc a skotská whisky. Jeho dědeček mu však dá ultimátum, buď se ožení a zajistí pokračování rodu, nebo se s dědictvím a s titulem může rozloučit. Krásná Georgina, sestra jeho přítele, mu připadá jako ideální řešení. Jeremy už se nemůže dočkat, až ji učiní svou manželkou a začne pracovat na potomcích. Dokonce je ochoten kvůli ní zklidnit svůj dosavadní styl života. Osud jim však do cesty postaví tvrdou překážku. Georgina je po brutálním útoku přesvědčena, že nedokáže být řádnou manželkou žádnému muži ? dokonce ani pohlednému Jeremymu Greymontovi.

Info o knize:

Nakladatel:Baronet
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Rok a měsíc vydání:2018/01
Počet stran:320
Typ, vazba:Kniha, pevná

Co dodat:

  • nepůjde o žádné hlubokomyslné čtení
  • je to přesně ten typ knihy, který občas vyhledávám pro odpočinek
  • půjde určitě o lehkou erotiku a béčkovou romanci
  • zkušenosti s autorkou mi dávají zelenou
  • pro romantičky, které nepohrdnou erotikou to bude jistě příjemné počtení

📖 TIP pro 3. týden 📖

Anotace:

Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení – odhalení objevu, který „navždy změní tvář vědy“. Pořadatelem společenského večera je čtyřicetiletý miliardář a futurista Edmond Kirsch, jenž se díky svým oslnivým supermoderním vynálezům a odvážným předpovědím stal celosvětově uznávanou osobností. Po zahájení společenské akce Langdona a několik set dalších hostů zcela uchvátí velmi originální prezentace; pečlivě naplánovaný večer se však najednou promění v chaos a hrozí, že Kirschův vzácný objev bude navždy ztracen.

Langdon je v bezprostředním ohrožení nucen z Bilbaa uprchnout; doprovází ho při tom Ambra Vidalová, elegantní ředitelka muzea, která Kirschovi pomáhala provokativní společenskou akci zinscenovat. Společně se vydají do Barcelony za nebezpečným úkolem: nalézt záhadné heslo, s jehož pomocí odhalí Kirschovo tajemství. V cestě jim však stojí zákeřný nepřítel, který se nezastaví doslova před ničím…

Info o knize:

Nakladatel: Argo
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2018/02
Počet stran: 416
Typ, vazba: Kniha, pevná

Co dodat:

  • tohle je prostě bez debat!
  • další román s R. Langdonem
  • Dan Brown je bezkonkurenční mistr svého oboru
  • miluju jeho konspirační teorie a pravdu skrytou mezi řádky
  • rozhodně to bude opět nadupané od začátku až do konce
  • nevím jak vy, ale u mě jasná volba 
  • já už mám knihu dávno před objednanou, ale získala jsem u Martinusu (za vyplnění kvízu, samo, že jsem měla 100% správnost) slevový kód na poštovné zdarma - chcete ho? 
  • Tvůj unikátní kód: 
    9SD4SC-947XL1-WV6V 

    Platí pro objednávku knihy Počátek u nás na Martinus.cz, platnost kódu je do 28. 2. 2018. 
    Knihu najdeš zde: https://www.martinus.cz/?uItem=290090  

📖 TIP pro 4. týden 📖

Anotace:

Úspěšný debut mladé Newyorčanky poodkrývá děsivá tajemství jednoho maloměsta

V coloradském městečku je nalezena zavražděná středoškolačka. Hrůzný čin otřese tamními obyvateli. Atmosféru plnou strachu a podezření prožívá každý po svém – dospívající Cameron, jenž byl mrtvou dívkou posedlý, spolužačka Jade, která ji nenáviděla, a vyšetřující policista Russ. Všichni tři se však musejí vypořádat s vlastním životem a démony, kteří je sužují. Každý z nich totiž skrývá nějaké tajemství. Kým člověk je, když se nikdo nedívá?

Info o knize:

Nakladatel: Plus
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2018/02
Počet stran: 296
Typ, vazba: Kniha, pevná

Co dodat:

  • u této knihy mě v první řadě upoutala obálka
  • jde o debut
  • vražda a tajemství účastníků, to já můžu
  • asi to bude sázka do loterie, ale říkám si... proč to nezkusit
  • dám na svoji intuici a budu věřit obálce
  • jakmile jsou někde teenageři, tak je to mazec, všichni mi totiž přijdou v určitém věku vyšinutí a schopni všecho
  • jop!
Snad se vám dnešní tipy líbí a budu se těšit na vaše komentáře.
Mějte pěkný zbytek dne a užívejte víkendu!

5 komentářů:

  1. Všechny čtyři knihy se mi líbí. Hned píšu na seznam. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zaujala víš, že tě potřebuju, tak snad si to přečtu...

    OdpovědětVymazat
  3. Dana Browna urcite mam v planu cist, ale jeste musim zdolat jeho Inferno :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ostuda, od Browna jsem zatím nic nečetla. Ale dvě knihy doma mám, čekají :)) Počátek jsem taky zaregistrovala. Ale zaujala mě dost ta poslední Dívka na sněhu. A obálka je fakt boží, i to zajímavé příjmení autorky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[