RECENZE: Polibek v New Yorku (Zimní romance) - Catherine Rider

4.1.18





Lásku můžeš potkat i v tu nejhorší možnou chvíli...


Info o knize:

  • název: Polibek v New Yorku: Zimní romance
  • orig. název: Kiss me in New York: A Winter Romance
  • autor: Catherine Rider
  • žánr: literatura světová, pro děti a mládež, YA, dívčí romány
  • rok vydání: 10/2017
  • nakladatelství: CooBoo
  • počet stran: 240
     Kouzlu Vánoc ještě zdaleka neodzvonilo! Polibek v New Yorku vám totiž prodlouží vánoční požitek ještě o pár dní déle. Tuto knihu buch nebrala jako sezónní záležitost, to rozhodně ne, protože ona není jen o Vánocích a zázracích, ona je o lásce, důvěře a naději, kterou občas ztrácíme. 

     Za všechno může ta kniha, jakási příručka jak se vypořádat s rozchodem. Ale může být skutečným lékem na zlomené srdce? Nějaká kniha? Vlastně může, pokud k ní najdete ještě vhodný protějšek, který vám pomůže v plnění úkolů.

     Charlotte se chystá na Vánoce domů, do rodné Anglie. New York ji sice přinesl lásku, ale také ji jí sebral. Sama, opuštěná a čekající uprostřed sněhové bouře. Poslední rána přichází ve chvíli, kdy zjišťuje, že se nedostane domů, protože její let se musí odložit kvůli nepřízni počasí.

     Anthony s radostí v očích očekává na letišti svoji přítelkyni Mayu. S kyticí v rukou ovšem na letišti vítá dívku, která se s ním rozchází. Zlomené srdce, zoufalost a beznaděj. Anthony ovšem netuší, že je na letišti zlomených srdcí mnohem víc. 

     Nečekané setkání těchto dvou lidí spustí putování po vánočním New Yorku. Bláznivé plnění úkolů v domnění, že se oba vyléčí ze zlomeného srdce... Jsou ovšem jejich srdce skutečně zlomená. Roztomilá vánoční cesta za štěstím a poznáním sebe sama. Co všechno dokáže zapříčinit potkání neznámého člověka se stejnou bolestí v srdci změnit? 

     Polibek v New Yorku je velmi příjemné a pohodové čtení a upozorňuji, že nejen na svátky. Příběh je sice halen sněhovými vločkami, vánočními světýlky a kouzlem Vánoce, ale lze jej číst vlastně kdykoli, kdy dostanete chuť na trošku té roztomilosti. 

     Knížka je vhodná pro všechny milovnice romantiky a snění o štěstí a lásce, o princích na bílých koních a zázracích. Polibek v NY je sice vhodný spíše pro mladší generaci čtenářek, ale rozhodně neurazí ani starší. Od knihy očekávejte jednoduché oddechové čtení, které vaši mysl příjemně rozptýlí a uvolní. Prodlužte si vánoční svátky ještě o nějaký ten týden navíc. S touto knihou můžete.
Hodnocení: 80%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Jak si v deseti krocích užít zimní romanci?

„Může to být ještě horší?“ S Charlotte se rozešel přítel, a teď měla být na cestě do Londýna za svojí rodinou, ale protože byl její let zrušený, trčí sama v New Yorku. Čeká ji ten nejhorší Štědrý den! Pak potká Anthonyho. Kluka, který přijel na letiště vyzvednout přítelkyni, ale ta se s ním přede všemi rozejde. Ve snaze opustit to prokleté místo se Anthony stane Charlottiným průvodcem po městě. A oba, krok za krokem, začínají propadat novým citům.

8 komentářů:

  1. Souhlasím :-) Krásná recenze Miško a já se s ní naplno ztotožňuji. Taky se mi moc líbila. Oddechovka jako vyšitá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě strašně nalákala obálka a po knize jsem hodně toužila, pak jsem si ale přečetla komentáře, že je to spíše pro mladší čtenáře, tak jsem od knížky upustila...ale tvá recenze je sepsaná hezky, tak ještě uvidím, třeba si ji přečtu příští rok :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, je to pro mladší, protože hlavním hrdinům je 17 a asi 18. Ale i tak to dokáže potěšit. Zvládla jsem to i já :-)

      Vymazat
  3. Pěkná recenze, krásná kniha s krásnou obálkou. (naše se mi líbí víc) Mám ji na seznamu. :) podle mě je jako oddechovka ideální. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dokonalá oddechovka. Na zimu jako stvořená, ale dá se číst vlastně kdykoli, když na ni budeš mít chuť :-)

      Vymazat
  4. Říkám si, že knihu si musím přečíst buď teď, nebo pak rok čekat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nic nezkazíš tím, když si ji prostě přečteš až na ni budeš mít chuť :-). V zimě z ní budeš mít asi lepší požitek, ale dá se číst prakticky kdykoli :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[