RECENZE: Sladké nic - Jamie McGuire, Teresa Mummert

12.9.16



"Sladké nic a mnohem víc!"
Jedna vteřina, jedna náhoda, dva životy...všechno nebo nic...




  • název: Sladké nic
  • orig. název: Sweet Nothing
  • autor: Jamie McGuire, Teresa Mummert
  • žánr: literatura světová, romány
  • nakladatelství: Fortuna Libri 
  • rok vydání: 05/2016
  • počet stran: 336
...Anotace...
Život se může změnit ve vteřině ...
     Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli. Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla…
     Všimla jsem si ho na semaforech. Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív. Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život. Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo ...

Další román Jamie McGuire, tentokrát napsaný spolu s Teresou Mummert je chytrý vtipný, dojemný a plný lásky. Skutečná lahůdka pro náruživé čtenářky!


...Recenze...
     Život se může změnit ve vteřině.... Už jen málo kdo z nás je natolik snílkem, aby tomu nevěřil. I já jsem pár takových vteřin zažila, ale s otevřenou náručí je rozhodně nevítala. Jenže takový je život. Myslíme si, že jsem správci svého vlastního osudu, ale za naše nitky tahá úplně někdo jiný. Ale nejsme zase až tak úplně bezmocní, máme moc ovlivnit spoustu věcí. Pořád jsme pány své mysli, jsme to my, kdo žijeme a snažíme se svůj život žít tak, jak nejlépe dokážeme. Nikdy nevíme, kdy se ze "všeho" stane prosté "nic"...


     Osud zamíchá karty i našim dvou hlavním hrdinům. Josh a Avery. Oba pracují ve stejné nemocnici. Ona jako zdravotní sestra a on jako záchranář. Chodí okolo sebe, ví o sobě, ale nic víc je nepojí. Ona je normální holka a on normální..."holkař". Avery je asi jediná, která Joshovi, zvanému McSpoďár, ještě nepodlehla. 

     Přijde den, kdy se Josh rozhodne konečně Avery oslovit. Nemohl si najít lepší příležitost a místo. Stojí vedle sebe na křižovatce na červenou a on se rozhodne ji pozvat na rande. Myslíte, že tohle je ta vteřina při které se rozhodne? Buď všechno nebo nic?

     Avery a Josh se pomalu seznamují a dělají se vzájemně šťastnými. Jejich životy začínají dávat smysl a malé nedostatky, které oba v sobě mají, se pozvolna tříští na kousky. Přichází láska...

     Být šťastní a mít jeden druhého, to je to, oč oba usilují a dělají pro to maximum. Plní si přání a svěřují se jeden druhému se svými malými démony, které oba ukrývají hluboko ve skříni. Otevírají se jeden druhému.

     Stále ještě čekáte na tu jednu vteřinu, která všechno změní? Ta vteřina už ale dávno proběhla v prvním okamžiku jejich seznámení. V jakém slova smyslu? V tom největším a nejhlubším v jakém to je jen možné. Mají všechno a přesto stále ještě nemají nic... Jak sladké...nebo spíše trpké?

     Až dojdete v této knize bodu zlomu, který je velký. Budete s napětím číst a nebudete se moci odtrhnout. Jak to dopadne s Avery a Joshem je ve hvězdách. Někdo jim tahá za jejich nitky života a oni zatím jen přihlíží. Ale nebojte se, přijde čas, kdy jim dojde, že pro své štěstí musí jít daleko, hluboko do svého nitra a probrat jeden druhého ze zlého snu...pak možná ... z ničeho bude všechno!

...Můj dojem...
     
     Přijde vám tato recenze matoucí? Asi máte pravdu, ale nelze ji jinak podat. Nemůžu prozradit z děje ani o kapku víc, protože pak by vám to všechno došlo. To se mi na knize tolik líbilo, že ani já netušila, jaký zmatek v sobě kniha ukrývá a jak se mnou zamává a nejen se mnou, ale i s Joshem a Avery.
     Jediná výtka k této knize a důvod, proč jsem strhla jednu hvězdičku z celkového hodnocení je, že oba hlavní hrdinové mi neskutečně občas drásali nervy. Ale vím, že to tak muselo být, protože jinak by kniha ztratila na kouzlu a možná by se zdála být maličko nudná v začátcích. Jinak si tento příběh zaslouží jen samou chválu. 
     Pokud máte rádi originalitu a neotřelý děj, pak je tato kniha jasnou volbou. Doporučuji ji všem romantickým duším a i všem ostatním ženám, které touží po krásném, ale vlastně i napůl smutném příběhu, který je na pár hodin probere z jejich vlastní melancholie.
     Sladké nic je opravdu mnohem víc, než jen pouhá kniha s tuctovým příběhem. Je v ní ukryta láska, která hory přenáší, je v ní i maličko z uvědomění si a také trochu z toho procitnutí, který občas každý z nás potřebuje, aby věci nebral jako samozřejmost! Přečtěte si tuto knihu a zjistíte jak to bylo s tou jednou osudovou vteřinou Joshe a Avery. Nebudete litovat...
Video recenze knihy:
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji knižnímu supermarketu 
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[