UNBOXING 04/2016_04

1.5.16
Přeji vám krásný májový večer přátelé,
mám tu pro vás dvojitou rozbalovačku, balíčky přišly už v pátek, ale nebyl čas si sednout k PC:-(
Takže vám moje nové krásky ukazuji až teď.
Oba balíčky obsahovaly recenzní výtisky. Jeden je od Omegy a druhý od nakladatelství MOBA.
Pojďme na to, obrázky vám jistě napoví mnohem víc...

První balíček je pro mě osobně takovou malou výzvou...no možná trošku větší :-D








Lahodně s Ellou každý den
     Pokračování kuchařky Lahodně s Ellou není jen tak obyčejným seznamem receptů jako mnoho jiných knih tohoto typu. Není to ani nudné povídání o nějaké další dietě. Je to velmi zajímavá kniha, díky které se naučíme těšit z přírodního jídla a zároveň dopřejeme tělu to, co nejvíce potřebuje. Autorka si je navíc vědoma složitosti a uspěchanosti dnešní doby a proto dbala na to, aby se její recepty daly připravit snadno a rychle. Je to jedinečná publikace, která člověku umožní zlepšit kvalitu života bez velké námahy.

O jejích receptech všichni mluví. (Daily Telegraph)

Všichni jsme se zbláznili do rozkošné Elly... Je velkou postavou v oblasti zdravé výživy. (Times)

     Pokud jste někdy hledali recepty, které změní váš životní styl, pak je Ella vaše holka! Její přístup k jídlu, výživě a dietám je svěží, komplexní a vyvážený. (Radio Times)




Druhý balíček už obsahuje mojí oblíbenou klasiku, odpočinek a trošku té krimi :-)





Miluju tě... i s natáčkama
     Chiara Valentová je půvabná mladá žena se zajímavým zaměstnáním - pracuje jako letuška. A právě v letadle se seznámí s budoucím manželem Radimem. Počáteční idylka však netrvá dlouho a než se Chiara z manželovy proměny vzpamatuje, má na krku péči o dům i zahradu a několik kilo navíc. Když zjistí, že je jí manžel nevěrný, uvědomí si, že takhle to přece nemůže nechat…



Černý anděl
     Detektiv šéfinspektor Gunnarstranda vede vyšetřování případu policisty Ivara Killiho, který byl v civilu zastřelen. Při zběžné obhlídce jeho bytu najde fotoaparát a v něm kontroverzní snímky velmi mladé dívky. Odnese ho na policejní ředitelství a uloží do zásuvky, ze které ale zakrátko materiál zmizí, stejně jako počítač z Killiho bytu... Policejní vyšetřovatel Frølich zatím pracuje na oddělení, které se zabývá pohřešovanými osobami, a aktuálně vyšetřuje případ zmizelého advokáta s pohnutým rodinným osudem. Gunnarstranda postupně nachází souvislosti mezi oběma zdánlivě nesouvisejícími případy.


Nádhera co? 
Zase jsem si připadala jako o Vánocích :-)
Miluju tě...i s natáčkama už jsem stihla přes víkend i přečíst, takže můžete brzy očekávat recenzi a věřte, že je nač se těšit ;-)
  
Tak co na to říkáte? Máte třeba nějaké zkušenosti s recenzováním kuchařek? Ráda se nechám něčemu přiučit, protože se toho tak trošku bojím :-D.
A co další dvě knihy, četli jste už třeba něco od Jakoubkové? Mě tedy dost překvapila a určitě si od ní ještě něco ráda přečtu. A co se týká o Černého anděla, tak to je tuším třetí díl série. Máte někdo zkušenost s tímto autorem?

Přeji vám krásný zbytek neděle a brzy "nanapsanou". :-)

11 komentářů:

  1. Pěkné knížky. :) Černého anděla mám k recenzi také, s autorem to bude má premiéra, takže zkušenost s ním prozatím nemám - nicméně jsem na něj zvědavá. :)
    Já kuchařky recenzuji v tom smyslu, že z ní ještě před recenzí něco uvařím, vyfotím, zrecenzuji grafickou podobu kuchařky... :) I třeba to, jak vypadají daná jídla. :) Již jsem recenzovala Studentskou kuchařku a pak Kuchařku Hry o Trůny, přičemž lépe se mi recenzovala právě ta Studentská. :) Zkrátka jde o to tam najít nějaký recept, který je člověk schopen v danou chvíli ukuchtit (v případě Elliny kuchařky je ale jistě nutný pořádný nákup) a jinak to jde prakticky samo... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Terko, díky za rady ohledně té kuchařky. Byla to výhra v konkurzu a pak mě to celkem překvapilo. Však to nějak dopadne :-). Ale je pravda, že co se nákupu týká, bude jistě nutný a ani nevím, kam bych pro některé věci měla zajít :-(

      Vymazat
  2. Tak to se moc těším :) Já zatím kuchařku na recenzi neměla, ale ty ses tím určitě skvěle popereš, Míšo :) Tak si říkám... co popřát, krásné čtení a nebo dobrou chuť? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad je se nač těšit :-D, ale doufám, že ano, však já se s tím nějak poperu :-)

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky. Kniha Černý anděl mě zaujala asi nejvíc, tak uvidíme podle recenze. http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Slávko :-), já tyhle severské krimi můžu, tak doufám, že nebudu zklamaná, ačkoli má jít tedy o třetí díl série. Necháme se překvapit :-)

      Vymazat
  4. Všechny knihy vypadají zajímavě! :) Nejvíc se mi zalíbila hned ta první, kuchařka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky jsou a ta kuchařka je na pohled naprosto perfektní, opravdu jsem v ruce zatím nedržela hezčí. Sice je to vaření nenáročné na práci, ale co se ingrediencí týká, tak pro normální kuchařky to není, chce to pořádný nákup a absolutní změnu pochutin :-).

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky :-) Moc se těším na recenzi té kuchařky :-)
    Přeji ti pěkné čtení i vaření :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marcelko :-). Každý se těší na kuchařku a já se ne a ne rozhoupat :-D

      Vymazat
  6. Krásne prírastky. :) Prajem príjemné čítanie a so zvedavá na recenzie. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[