RECENZE: Miluju tě...i s natáčkama - Alena Jakoubková

2.5.16



"Láska je slepá (a hluchá)"
Klišé, které v sobě nese velké zrnko pravdy...

  • název: Miluju tě...i s natáčkama
  • autor: Alena Jakoubková
  • žánr: román pro ženy, literatura česká
  • nakladatelství: MOBA
  • rok vydání: 04/2016
  • počet stran: 224
...Anotace...
     Chiara Valentová je půvabná mladá žena se zajímavým zaměstnáním - pracuje jako letuška. A právě v letadle se seznámí s budoucím manželem Radimem. Počáteční idylka však netrvá dlouho a než se Chiara z manželovy proměny vzpamatuje, má na krku péči o dům i zahradu a několik kilo navíc. Když zjistí, že je jí manžel nevěrný, uvědomí si, že takhle to přece nemůže nechat…

...Recenze...
     Nijak se netajím tím, že dávám přednost spíše zahraničním autorům a preferuji hlavně krimi a thrillery. Ale i u mě nastávají chvíle, kdy velmi ráda sáhnu po něčem jednodušším a jak se říká, po něčem odpočinkovém. O to překvapenější pak jsem, když mi kniha opravdu sedne i přes to, že od ní tolik neočekávám. A další překvapení pak nastává, když je od českého autora. V případě knihy Miluju tě...i s natáčkama musím dát opravdu pomyslný palec nahoru!      


     Chiara je atraktivní žena středního věku. Pracuje jako hlavní letuška na dálkových letech. Doposud ji ale nepotkala "pravá" láska. Biologické hodiny už bijí na poplach. Při jednom dálkovém letu do Thajska se Chiara seznámí se šarmantním Radimem. Jiskra sice nepřeskočí, ale jak sama Chiara říká - v našem věku už to není neobvyklé. (Ach jo, jaká to hloupost) A tady se poprvé dostáváme  (nebo možná to tak působilo jen na mě, ale pochybuji) k prvnímu pozvolnému vytáčení čtenáře :-D. To jsem však ještě netušila, že toho bude víc. Mnohem víc...

     Nejprve se Chiara s Radimem setkává jen zřídka kvůli časovému vytížení. Ale o to víc si svých společných chvilek váží a užívají si jich. Radim se zdá být jako dokonalá partie i jako dokonalý "Pan Božský". Rozumí si, je jim dobře, plánují budoucnost i dítě. Chiara je v sedmém nebi a její růžové brýle sedí jako přišité... Biologické hodiny stále tikají....tik tak....

     Po čase však přijde chvíle seznámení se s budoucí tchyní...trefně v knize pojmenovanou jako "matinka". Nejen, že dojde k samotnému seznámení, ale i ke zjištění, že matinka žije s Radimem v jeho honosné vile v Řevnicích. Nebo žije Radim s matinkou? Co myslíte? Každopádně Chiařiny smysly zbystří, ale její biologické hodiny svým hlasitým bimbáním přehlušují naprosto všechno. Matinka se zdá být jako velmi milá starší paní, noblesní, upravená, velmi pozorná a skvělá hostitelka a kuchařka. Matinka je zkrátka skvělá!

     Svatba na sebe nenechá dlouho čekat. Vše je stále obaleno okouzlením....avšak záhy se má dostavit rozčarování, které však bude docházet pozvolna...téměř tři roky. Z laskavé tchyně se záhy stává Pavoučice a z Radima? No jak jen to slušně nazvat... Chiaru čekají mnohá překvapení, těžké chvíle i těžká rozhodnutí. Radim ji dostane přesně tam, kam ji dostat chce. A udělá z ní přesně to co chce. Jak se s tím Chiara dokáže poprat? Co její růžové brýle? A co to nejdůležitější? Co její ohlušující biologické hodiny? Tik tak...

...Můj dojem...
     Už se mi párkrát stalo, že mě kniha něčím nebo někým vytáčela, ale tohle bylo naprosto ohromující. Přestože jsem žena, některé věci jsem prostě nechápala. Nemyslete si však, že to vytáčení míním ve špatném smyslu slova. Naopak. Bylo to geniální. Bylo to dokonalé "táhlo" celou knihou. Celou dobu jsem musela válčit s Chiarou. Mě by však varovné červené světlo začalo blikat už při seznamování se s "matinkou". Ale mě se to lehko řekne že? Bůh ví, co bych dělala na jejím místě. Jen doufám, že bych to nenechala zajít až tak daleko jako Chiara. A jestli ještě někde uslyším slovo matinka, tak budu opravdu, ale opravdu zlá:-D.
     Skvěle napsaná kniha. Moje první od této autorky. A věřte mi nebo ne, já snad české autory zařadím do svého hledáčku. Tato kniha byla prostě skvělá i přes svůj napjatý a téměř tyranizující děj. Aleně Jakoubkové se povedl husarský kousek, kterého se opravdu nebála. Nejhorší na tom všem je, že tohle se opravdu děje! Opravdu...láska je slepá. A je taky ještě hluchá, praštěná a úplně pitomá :-D. Udělá s člověkem takové divy, že nevidí a neslyší vůbec nic...nebo spíše asi člověk ani nechce.
     Knihu opět musím doporučit a to bez jediného zaváhání. Doporučuji všem ženám bez rozdílu věku, pobavíte se, nadzvednete se ze židle a slupnete ji jako malinu. Budete dychtivě číst odstavec za odstavcem a doufat, že to nemůže být horší a víte co? Ono bude. :-) Ale však víte jak to chodí u pohádek ne? A tohle je svým způsobem také taková pohádka, ale s velkou částí domácího hororu :-).
Přeji pěkné čtení budoucím čtenářkám.



     Na závěr bych velmi ráda poděkovala nakladatelství MOBA za poskytnutí tohoto recenzního výtisku. 
Velmi za něj děkuji, bylo mi potěšením.
Knihu můžete koupit ZDE.

...Alena Jakoubková...

Alena Jakoubková, píšící též pod pseudonymy Anita Pilar a Aliena de Longhe, je autorkou celé řady knih, v poslední době zejména románů. Povoláním je literární redaktorka, k vydání připravuje zejména uměnovědné a historické publikace. První kniha jí vyšla až v roce 1999 – to jí bylo přes čtyřicet; ačkoli si odjakživa přála psát romány (a psala je do šuplíku), osud jí z počátku přihrával do klávesnice jiné žánry. Napsala například Ostrov ve znamení tygra a draka, reportážní knihu o Tchaj-wanu, a když se jí podařilo těsně před (obvykle obávanou) padesátkou zhubnout dvacet kilo, nechala se přemluvit a napsala o tom knížku Hubnout musíš od hlavy, v níž odhalila zaručeně fungující (na sobě ověřený) recept na změnu životního stylu a odůvodněný optimismus. Tvorbou z posledních let záměrně oslovuje ženy. Chce jim okořenit život romantikou a humorem a nabídnout nejen oddechové čtení bez krve a násilí, ale i námět k zamyšlení.


2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[