Měsíční shrnutí 04/2016

5.5.16
Krásný čtvrteční den. 
     Dnes máme už 5.5. nejvyšší čas dát do kupy shrnutí za měsíc duben. Poslední dobou nějak nestíhám :-). Na počtu přečtených se rapidně projevilo dobré počasí venku a další moje vášeň a tou jsou omalovánky :-). Do toho věnování se synovi, práce a jiné věci.... Nejde toho zvládnout víc.

     Tak se pojďme tedy podívat jaký byl duben a co jsem vlastně v dubnu stihla přečíst.


20. Zeď vzpomínek - Anthony Doerr - 04/2016
21. Deník fejsbukové matky - Lucie Nachtigallová - 04/2016
22. Všude kolem černý les - Ruth Ware - 04/2016
23. Miluju tě...i s natáčkama - Alena Jakoubková - 04/2016


     Moje první seznamovačka s Anthonym. K jeho první knize jsem se ještě nedostala, protože mi vadil ten přílišný humbuk kolem, už z principu se mi do ní nechtělo, ačkoli je to asi škoda. Protože Zeď vzpomínek byla velmi dobrá. Nemusím moc povídkové knihy, nijak zvlášť je nevyhledávám, ale toto bylo velké překvapení. Přečtení rozhodně nelituji.
Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE



     Jako další dubnovou knihu jsem četla Deník fejsbukové matky. Do teď nechápu, že se ke mě Luciina stránka nedostala dřív. Její kniha plná statusů mi doslova sedla a neuvěřitelně mě nadchla. Asi taky proto, že jsem se do ní dokázala vcítit a několikrát jsem se v jejích příbězích sama našla. Knihu jsem slupla jako malinu a mrzí mě, že nebyla delší.
Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE









     K této knize musím napsat jako první to, že je to zatím nejlepší kniha tohoto roku a jsem hodně zvědavá, jestli ji něco předčí. Neuvěřitelně mi sedla, bavila mě a dokonale si mě omotala kolem prstu. Perfektní a promyšlený děj, který vás od začátku chytí a nepustí. Takhle to mám ráda. Žádná hluchá místa, žádná nuda, jen chuť číst dál a dál.
Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE









     A jako poslední jsem přečetla tuto českou chuťovku. Proč chuťovku? Dostávala jsem chuť na sladké skoro na každé stránce:-D. Pochopíte, až si přečtete. Je to jedna z dalších českých knih, která mě nutí zvážit můj odpor k českým autorům. Protože tahle se opravdu povedla!
Hodnocení: 5/5
Recenze: ZDE










     Duben sice nebyl plodný na kvantitu, ale rozhodně na kvalitu. Opět všechny knihy s plným hodnocením. Asi si říkáte, že těch pětihvězdičkových knih mám celkem dost. Ale já prostě dokáži ocenit knihu, která se mi opravdu líbí a u těchto nebyl důvod odebrat byť jen jednu hvězdičku.
A jaký byl váš duben? Měli jste štěstí na knížky? Pochlubte se, klidně mi i napište, co vás nejvíc tento měsíc oslovilo, mám totiž dojem, že můj seznam přání nějak zahálí :-D. Inspirujte mě...
Krásný zbytek dne vám přeji :-)

13 komentářů:

  1. Z knih jsem zatím nečetla žádnou. Asi je to proto, že mě odrazuje (jak píšeš) ten humbuk a to že to čtou a doporučují prostě všichni. Možná si počkám, až ten největší zájem opadne a zatím se budu věnovat jiným knihám :) to ale neznamená, že některé profláklé kusy nečtu mezi prvníma :) asi záleží na konkrétní knize. Zeď vzpomínek mě celkem lákala, ale pořád si nejsem jistá, jestli na to mám opravdu chuť. Uvidíme :)
    Krásný den
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, já to mám taky tak, proto jsem nečetla ani ta Světla. Mám to takhle skoro u všeho, co je tak moc propagované a chválené. Ale stejně jako ty, občas výjimku udělám. Takže tě opravdu chápu :-). Všechno má svůj čas ;-)

      Vymazat
  2. Míšo, samé pěkné knihy jsi přečetla. Jednu máme společnou, ale to ty víš ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím jsem žádnou z knih nepřečetla, ale na Zeď vzpomínek se chystám a podle tvé recenze mě docela zaujal ten Deník facebookové matky, může to být dobrá oddechovka :D
    Já jsem za duben přečetla jen tři knížky, fakt se mi nějak nedařilo :-/
    (Bohémská) bohemistka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leňo, ten deník je opravdu oddechovka, sice je okolo toho taky takový humbuk, ale mě to sedlo a přečtení rozhodně nelituji. Nedá se to považovat ani za ztrátu času, protože to přečteš za chviličku. Já jako matka jsem se v tom zkrátka našla a proto mi to bylo hodně blízké :-)

      A i tři knížky jsou super, důležité je, jestli se ti líbily :-). Já už teď taky pokulhávám, není tolik času :(

      Vymazat
  4. Zeď vzpomínek mám doma, ale zatím jsem ji nečetla. Moc se na ni těším. Knihu Jsou světla, která nevidíme jsem četla, moc se mi líbila. Po ostatních knihách kouknu.

    OdpovědětVymazat
  5. Žiadnu z týchto kníh som nečítala, takže neviem posúdiť, ale podľa tvojho hodnotenia usudzujem, že tento mesiac bol pre teba šťastným na dobré knihy a to je vážne super :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Na Deník fejsbukové matky se těším, v pátek bych ji ráda objednala, aby mi příští týden po posledních zápočtech za odměnu dorazila:)

    OdpovědětVymazat
  7. Zeď vzpomínek jsem si nedávno pořizovala, tak už se moc těším na čtení! Povídkové knihy také moc nemusím, ale snad se mi bude líbit jako tobě :)
    Bookshlef Stories

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná bilance - chystám se hned na tři kousky :) Zeď vzpomínek, Deník fejsbukové matky a Všude kolem černý les - tyto tituly mi určitě neuniknou, také díky Tvým recenzím :) Přeji hezký večer a ať je květen také (nejen čtenářsky) úspěšný :)

    OdpovědětVymazat
  9. Z knihy Všude kolem černý les jsem nadšená stejně jako ty! Pro mě nejlepší thriller co jsem kdy četla! :)
    Pěkné shrnutí! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zeď vzpomínek a tu máňu s natáčkama bych chtěla zkusit též:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[