UNBOXING 02/2016_3

15.2.16
Tak jsem si nastřádala pár rozbalovaček, abych vám to neservírovala po jedné. Dnes tu pro vás mám jeden balíček z FCB bazárku, jednu výhru od nakladatelství LEDA a jeden recenzní výtisk z Dobrých knihy. 
Jdeme na to :-).

Takže, jako první bazárek (od Adama Vedrala):




Nesmírný - Carl Morck (6.)
Oddělení Q znovu v pohotovosti.
Šéfa oddělení Q Carla Morcka vyruší při obyvklém ranním šlofíku v práci telefon. Požádá ho o pomoc kolega z Bornholmu, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následy a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla.
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádnému případu dívky, která jednoho dne zmizela ze školy a později byla nalezena mrtvá vysoko ve větvích stromu.

Jak najít lásku
Pouhé dva týdny na záchranu života Christine a Adama svedl osud dohromady jedné zimní noci na starém mostě v centru Dublinu. Oběma život zasadil těžkou ránu, ale každý z nich ji řeší jinak – Adam chce skočit do řeky, kdežto Christine je připravená bojovat a přimět k tomu i neznámého nešťastníka. Ve vypjaté chvíli, kdy ho s nasazením všech sil drží nad vodou, s ním uzavírá šílenou dohodu – dokáže mu do jeho 35. narozenin, že život je vzácný dar, který mu ještě může přinést nečekané radosti. Má na to však velice málo času, protože okázalá oslava Adamova životního jubilea, na níž by měl převzít vedení rodinné firmy, o kterou nestojí, se koná již za dva týdny. Kromě toho jí pohledný tvrdohlavý muž dává ostentativně najevo, že se jejímu přesvědčování stejně nemíní podvolit. Přišel o vysněné zaměstnání pilota, milovaná dívka ho podvedla s jeho nejlepším přítelem a otec, s nímž ho pojí komplikované vztahy, umírá na rakovinu.

Christine se však nemíní vzdát a je odhodlaná vrátit Adama do života. Vrhá se do svého úkolu s plným nasazením, přestože kvůli tomu musí odsunout do pozadí svou práci. Čas však neúprosně utíká a Christine má dojem, že všechno vzala za špatný konec a že Adam svou hrozbu v den narozenin splní… 

Život se skládá ze spousty chvilek, které se neustále mění a podobají se myšlenkám – mohou být příjemné, ale i nepříjemné… 
Jsou to drahocenné poklady – někdy s vámi zůstávají déle, jindy okamžitě prchají pryč, ale každopádně mají obrovskou moc – můžete díky nim změnit názor, zachránit někomu život, ba dokonce najít lásku.


Jako druhý balíček tu mám výhru od nakladatelství LEDA.





Rozum a cit: Jane Austenová v jednadvacátém století
Slavný román Jane Austenové přenesla do dnešního světa vynikající současná anglická spisovatelka Joanna Trollopeová. Provedla to s mimořádnou empatií, humorem, pokorou k originálu, ale také s nevídanou odvahou. Za dvě stě let se změnilo naše vyjadřování, společenské zvyklosti, životní styl, přibyly technické vymoženosti, zůstala ale touha po lásce, bezpečí, po blízkosti druhého. 
Z lásky možná není úniku ani emancipace – ještě že rozum i cit jsou stále s námi!

A v posledním balíčku se ukrývá recenzní výtisk z e-shopu Dobré knihy.






Stačí jen okamžik – a život se změní v peklo. A umí ho vykreslit nejen Gillian Flynnová... 
Rachel Jennerová zůstala na moment pozadu. Od té chvíle se její osmiletý syn Ben pohřešuje. Avšak co se vlastně onoho osudového odpoledne na jejich procházce v lese stalo?
Rachel se zhroutí svět, navíc proti sobě poštve téměř celou veřejnost. Ani spolupráce s policií neprobíhá zrovna ideálně. 
Ubíhají minuty, hodiny, dny... neúprosně ukrajují šanci, že Ben je ještě naživu. Že se najde. A vrátí se zpět.
Rachel zjistí, že nikomu nemůže věřit. Dá se však věřit Rachel?
Sugestivní, originální psychothriller – bestseller vycházející v sedmnácti zemích – je určen všem, komu utkvěla v paměti atmosféra románů Ostré předměty a Temné kouty.

To je pro dnešek vše :-D. Ano, pro dnešek, ještě jeden balíček očekávám :-)

8 komentářů:

  1. Moc pěkné knihy, přeji ti krásné čtení.Spálená obloha mě také láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marcelko, včera jsem ji začala číst a vypadá to hodně zajímavě :-)

      Vymazat
  2. Ani jednu knihu jsem nečetla, ale přeju pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné přírůstky! :)
    Z těchhle knih jsem nic nečetla,ale snad se Ti budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky :) Těším se na recenzi Spálené oblohy :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[