RECENZE: Černé lži - Alessandra Torre

12.2.16



"Mezi pravdou a lží je někdy jen nepatrný rozdíl."
"Není lehké čelit ani jednomu z toho."
"Obojí totiž dokáže ublížit úplně stejně..."

  • název: Černé lži
  • orig. název: Black Lies
  • autor: Alessandra Torre
  • žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy, erotický
  • rok vydání: 06/2015
  • nakladatelství: Mystery Press
  • počet stran: 288
...Anotace...
     Layana Fairmontová vyrostla obklopená luxusem. Životním stylem svých rodičů sice odjakživa pohrdá, bohužel je ale na nejlepší cestě propadnout se do stejného snobského stereotypu. Dokud nepotká Branta, jenž obrátí její svět vzhůru nohama.
     Brant Sharp je počítačový génius a miliardář, skrývá však temné tajemství. Tajemství, které by mohlo ohrozit nejen jeho vztah a budoucnost s Layanou, ale i vše, co za svůj život vybudoval. Když Layana procitne z pohádky a odkryje Brantovu masku, přijde o vše, čemu věřila.
     A tehdy vstupuje do jejího života Lee. Bezstarostný, mnohdy hrubý a zároveň neskutečně sexy. Lee je Brantovým pravým opakem. Dohromady tvoří dokonalou bytost a Layana rozehrává nebezpečnou hru.
Může doufat v budoucnost s mužem, kterého miluje, a zároveň získat i toho, po němž touží?
Zdroj
...Recenze...
     Abych byla upřímná, nejdříve jsem recenzi na tuto knihu vůbec nechtěl psát. Proč? Protože mi ta kniha přišla prostě šílená. Tedy aspoň pro mě. Mám tenhle styl knih celkem ráda, beru je jako oddechové a odpočinkové. Ale Černé lži mi do jisté chvíle přišly nevhodné. Ne že bych byla nějak pohoršena nebo tak, ale prostě mě hlavní hrdinka natolik štvala a měla jsem jí plné zuby, že jsem si řekla, tak to teda ne! Nemám ráda, nedočtené knihy, proto jsem se donutila číst dál a knihu dočíst. A dobře jsem udělala!
     Nikdy jsem se nesetkala v knize s takovým šokujícím zvratem! Snad ani v krimi románech či thrillerech. Ale Černé lži mě doslova šokovaly. A to natolik, že jsem jen nevěřícně znovu a znovu četla ten samý odstavec s otevřenou pusou.
     Kniha je "dá se říci" klasickou romancí, i když na ní vlastně vůbec nic klasického není. Je to jiné ve zvláštním slova smyslu. Ano, kniha je s erotickým námětem...na našem trhu je takových knih hned několik desítek, ale její pointa příběhu je jiná.
     Layana je bohatá dědička, která se na jedné společenské akci seznámí s okouzlujícím počítačovým géniem Brantem. Brant je samozřejmě pohádkově bohatý a neskutečně pekelně sexy. Klasika! Nejprve si oba myslí, že půjde o pouhý flirt, jenže z nenápadného povyražení vzkvétá láska. Jeden v druhém našli přesně to, co oba potřebovali. 
     Jenže když se vám Lana ihned na začátku knihy svěří s tím, že spí se dvěma muži najednou a oba dva miluje. Jak se na ni budete pak koukat? Nechápala jsem ji, vytáčela mě a neskutečně mi pila krev. Nemohla jsem jí přijít na jméno. Dobře, na obou mužích bylo něco extra, ale milovat je oba? Nedokázat se vzdát ani jednoho z nich? To na mě bylo opravdu příliš. Nejsem puritánka, ale jsou prostě věci, které já neakceptuji a nechápu.
"Jen do toho. Odsuďte mě. Nemáte ponětí, co moje láska obnáší. Miluju dva muže. Spím se dvěma muži. Jestli si myslíte, že tenhle příběh znáte, tak jste na omylu."
     Když jsem si přečetla tenhle odstavec, říkala jsem si, pro boha...co tohle zase bude...
No, to jsem ale ještě netušila, co mi tahle kniha nabídne. Jsme svědky Layanina neuvěřitelného počínání. V našich očích se z ní stane bezcitná mrcha, šílená maniačka...prostě každý si ji určitě pojmenujeme po svém.
     Sama Lana nám však bude několikrát připomínat, že Brant má nějaké tajemství, které až se dozvíme, tak ji pochopíme... Abych pravdu řekla, nevěřila jsem, že se tak stane.... Až do té chvíle....
     Opravdu má Lana důvody ke svému počínání? Myslíte, že dokážete na její osobu změnit názor? Co je to za tajemství, které ji nutí, takhle jednat a neustále odmítat Brantovu nabídku k sňatku? Černé lži jsou prošpikované lží skrz na skrz, ale mezi řádky nám prosvítá i čistá pravda, krutá, bolestná. Někdy je snadnější žít prostě ve lži...

...Můj názor... 
     Tak a teď se tedy vyřádím! Občas narazím na knihu, jejíž hlavní hrdina mi příliš nesedí nebo mě nějakým jeho chováním prostě štve. Layana mě přiváděla k šílenství! Nechápala jsem jí, nechápala jsem její počínání, považovala jsem ji za rozmazlenou, zhýčkanou dědičku. Říkám si, působila tak i na ostatní čtenářky? Věřím, že ano. Sexuálních scén tam bylo tak akorát, což hodnotím kladně, zbylo více prostoru pro napínání a hlavní příběh. Konec perfektně zakončený a napínavý.
     Palec nahoru autorce za ten neskutečný zlomový a odhalovací okamžik. Ten se jí tedy opravdu povedl. V té chvíli mě totiž totálně umlčela a donutila knihu dočíst a neodložit. Černé lži jsou velmi povedenou knihou s příhodným a výstižným názvem.
     Knihu doporučuji všem ženám, které mají rády tyto erotické romance. Budou spokojené a možná i stejně vytočené (do určité chvíle), jako já :-).
...Alessandra Torre...
Americká spisovatelka, jejíž romány se pravidelně umisťují na horních příčkách žebříčku bestsellerů erotické beletrie. Její prvotina, Blindfolded Innocence, která se rozrostla do podoby trilogie, se stala okamžitě čtenářským hitem.
V roce 2014 publikovala svůj první erotický thriller Dívka z 6E, který si vysloužil chválu čtenářů i kritiky, jež ji označuje za „novou E. L. James“. Její romány přitom vzbuzují mnohem větší pozdvižení než svého času Padesát odstínů šedi. 
Často se střetává s cenzurou internetových prodejců, kteří odmítají její díla nabízet proto, že jsou příliš lechtivá a sexuální či proto, že mají až příliš odvážné obálky. Torre na tyto námitky vždy odpovídá, že obálku vyměnit lze, příběh nikoli. 
Torre bydlí na Floridě s manželem a synem, a když zrovna nepíše, ráda sleduje americký fotbal a filmy, jezdí na koni nebo si čte.
     

4 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze. Mně se na téhle knize strašně nelíbí obálka, takže se přiznám, že už jsem ani potom neměla chuť studovat, o čem knížka je. Ale podle recenze vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Šárko, ano obálka mohla být trochu lepší o tom není pochyb. Věřím tomu, že už by jsi měla na knihu stejný názor jako já a možná bys ji měla také chuť odložit. Byl to prostě mazec a jsem ráda, že jsem ji dočetla. :-)

      Vymazat
  2. SEZNAM KNIŽNÍCH BLOGERŮ - http://www.cathychloupkova.cz/2015/12/knizni-blogeri.html

    Ahoj,
    napsala jsi pod článek Knižních blogerů své údaje a byla jsi tak přidána do seznamu. Prosím překontroluj si, zda všechny informace souhlasí a pokud ne, dej vědět. Taky tě prosím o umístění ikonky/banneru Knižních blogerů někam viditelně na blog (v článku najdeš i html kód, který stačí zkopírovat), aby i další čtenáři a blogeři našli k seznamu cestu snadněji.

    PS: Koukám, že už odkaz na seznam blogerů v menu máš..:) Takže děkuji. :)
    Děkuji.

    Pěkný den.
    Cathy Chloupková
    WEB: CathyChloupkova.cz
    EMAIL: CathyChloupkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Já si říkala, že jsi někde psala, že to musíš dorazit (stylem nudí mě to). A nakonec jsi teda udělala dobře:). Po knize jsem pokukovala, ale nakonec jsem nad tím mávla rukou. Nějak mě nepřesvědčila, že je jiná:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[