Co mi padlo do oka - Wishlist 06/2016 - 1. část

30.5.16
Krásný pondělní den,
     taky ty pondělky tak nesnášíte? Mě tedy úplně ubíjí a hrozně dlouho mi trvá, než přepnu opět do pracovního módu. Dnes jsem si ovšem dopoledne zpříjemnila tím, že jsem si vybírala nové knížky, které mě nějakým způsobem oslovily a zaujaly. Ve všech případech jde o knihy, které budou vycházet teď v červnu. Můj výběr se krapet rozrostl a proto jsem se rozhodla, tento článek rozdělit na dvě části. Na akční a odpočinkový výběr. Nyní vám tedy představuji první část "Co mi padlo do oka" - akčnější výběr. 

Od Kathy Reichs jsem ještě nikdy nic nečetla, taková ostuda jsem:-(. Ale opravdu bych moc chtěla. No mrkněte na tu anotaci, to bude prostě bomba. Asi by bylo nejvhodnější začít tuto sérii číst od začátku, nevím jestli je to nutné, jestli příběhy nějak na sebe vzájemně navazují, nebo mohu v klidu začít číst zrovna tento díl, protože ten mě svou anotací opravdu nadchnul. Pokud je tu nějaká čtenářeka Kathy, tak ať mi prosím do komentáře napíše, jestli je nutné číst celou sérii od začátku nebo jestli jsou její knihy volným pokračováním.


ANOTACE
Za zmizením vězněné a mučené dívky jako by stál sám ďábel...
Jen málokdo rozumí řeči kostí lépe než tvrdohlavá soudní antropoložka Temperance Brennanová. A když se zakousne do nějaké záhady, nepřestane pátrat, dokud jí nepřijde na kloub. Kvůli mrtvým, jejichž ostatky se jí v pitevně dostávají na stůl, ale zejména pro záchranu živých, je ochotná udělat téměř cokoli. Třeba i zrušit cestu za přítelem Andrewem Ryanem, který ji požádal o ruku. Protože když jde o vraždu, osobní život musí počkat. Na Tempe se obrátila Hazel „Lucky“ Strikeová, která se věnuje amatérskému vyšetřování neobjasněných zločinů. Hazel se domnívá, že vězněná a mučená dívka, jejíž hlas se ozývá na zvukovém záznamu, je několik let pohřešovaná osmnáctiletá Cora Teagueová. A navíc se ukazuje, že Tempe má nejspíš Cořiny ostatky ve své laboratoři. Tempe se pouští do vyšetřování, které ji přivádí do odlehlých venkovských končin, odhaluje další záhadná zmizení i nepřirozená úmrtí. Přišla právě zde Cora o život? Kam se poděl její „divný“ kamarád? A kolik toho ví fanatický kněz, který u svých oveček bojuje se Satanem? To jsou jen některé z mnoha otázek, na které Tempe hledá odpověď v místní náboženské komunitě. Ovšem v ní se setkává jen s nedůvěrou, mlčením a všudypřítomným ďáblem, kterého je třeba vymýtit.
Osmnáctý příběh soudní antropoložky Tempe Brennanovy, hrdinky románů spisovatelky Kathy Reichs a také televizního seriálu Sběratelé kostí.




Jako další knihu jsem objevila tuto. Jméno autorky mi absolutně nic neříká, ačkoli teď si uvědomuji, že jsem asi zaznamenala její knihu Pronásledovaná. Každopádně, ta obálka je prostě fantastická a doufám, že takový příběh bude i uvnitř knihy.

ANOTACE
Před třiceti lety policejní náčelník Edward Shank dopadl a zastřelil nejproslulejšího sériového vraha v historii Seattlu: Řezníka z Beacon Hill. Nyní, ve věku osmdesáti let, přenechává svůj viktoriánský dům vnuku Mattovi, nadanému kuchaři.
Během rekonstrukce, kterou Matt v domě provádí, dojde k hrůznému objevu. Matt se musí rozhodnout, zda bude ignorovat děsivé tajemství, půjde na policii či zda vezme věci do vlastních rukou. Minulost jeho rodiny si ale vybírá svou daň i na něm a on sám se začíná zneklidňujícím způsobem měnit.
Jeho přítelkyně Sam věří, že její matka byla zavražděna Řezníkem, třebaže k její smrti došlo dva roky poté, co Edward Shank vraha zastřelil. Sam nicméně její pátrání přivádí stále blíž k pravdě… a také rovnou k Mattovu hroznému tajemství.


Brownová, co dodat... Mám tuto autorku v podvědomí, ale trvalo dlouho, než jsem okusila její styl psaní. Započalo to knihou Nízký tlak, která mě opravdu hodně překvapila a moc se mi líbila. Doma mám ještě V žáru lásky a Reportéra, jen mít více času, však to znáte :-)

ANOTACE
Letní atmosféru Charlestonu rozvíří vražda vlivného obchodníka s realitami Lutea Pettijohna. Případ se stává velkou příležitostí pro ctižádostivého žalobce Hammonda Crosse, neboť mu otevírá cestu do křesla okresního státního zástupce. Ovšem jenom tehdy, pokud případ zvládne. Brzy se ukazuje, že je nemálo lidí, kteří si přáli vidět Pettijohna mrtvého. Hlavní podezřelou se však stane žena, jež skrývá tajemství, které by mohlo otřást Hammondovou kariérou, osobním životem i prominentním postavením. A tehdy sii Hammond musí položit otázku, zda se nestal obětí machinací, aby posloužil jako alibi.





Opět jsem asi objevila Ameriku. Střepiny ticha je už devátí díl série a já si knih všimnu až teď. Ach jo. Mám takový dojem, že se asi podívám i po předchozích dílech. Opět budu řešit ten problém, jestli číst od začátku nebo si prostě zkusit přečíst jen tento díl.

ANOTACE
Tvůrce psychologických profilů Tony Hill dokáže číst vzorce lidského chování a dekódovat jeho záhady. Když narazí na sérii sebevražd žen, na netu pronásledovaných zvrácenými predátory, začne tušit, že jde o větší a děsivější tragedie, než by se zdálo. Způsoby smrti jsou sice různé, ale okolnosti podobné. Nebyly ty ženy ve skutečnosti zavražděné? Jaký typ sériového vraha může toužit po tom, aby jeho zločiny zůstaly skryté?
Bývalá vrchní inspektorka Carol Jordanová bojuje s vlastními démony, ale lidské životy, které jsou v sázce, ji přimějí vrátit se do akce. Společně s Tonym a novým týmem se pouští do honu na nejnebezpečnějšího vraha svého druhu – na takového, který nezná strach a nemá co ztratit...


Myslím, že jakmile si přečtete anotaci, tak pochopíte, proč jsem knihu zařadila. Prostě to vypadá zajímavě. V pasti je zařazeno do hororů, takže doufám, že to hororové skutečně bude!


ANOTACE
TAM VENKU NĚCO JE…
Něco děsivého, co člověk nesmí spatřit. Stačí jediný pohled – a podlehneš smrtelnému násilí. Nikdo netuší, co to je ani odkud to přišlo.
Pět let poté, co všechno začalo, zbývá už jen hrstka přeživších – včetně Malorie a jejích dvou malých dětí. Malorie žije v opuštěném domě poblíž řeky a už dlouho sní o tom, že uteče někam, kde snad bude s rodinou v bezpečí. Cesta, která ji čeká, je však hrozivá: překonat pětadvacet kilometrů po proudu řeky v malé loďce – poslepu. Stačí jedno špatné rozhodnutí a všichni zemřou. Něco je sleduje. Je to člověk, zvíře nebo stvůra?
Ponořena do tmy, obklopena známými i neznámými zvuky, se Malorie vydává na svou hrůznou odyseu – na cestu, která ji zavede do nespatřeného světa i do minulosti, k přátelům, kteří jí kdysi zachránili život. Josh Malerman ve své úchvatné prvotině prolíná přítomnost s minulostí a nabízí čtenáři hrůzný, zároveň však nesmírně poutavý příběh zborceného světa, který budete hltat do poslední stránky.

JOSH MALERMAN je velký fanoušek hororové literatury. Nejprve psal básně a povídky, ale opravdovou kariéru zahájil až textováním písní. Působí jako zpěvák a frontman nezávislé rockové kapely The High Strung. Žije ve Ferndale v Michiganu.

Další kniha s nálepkou bestseller! Uvidíme, jestli si jí zaslouží. Kniha vychází 4.6. v Knižním klubu. Opět jsem prostě neodolala anotaci.

ANOTACE
Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…
Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví.
Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny…
Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.
„Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti. (Další případ Kim Stoneové připravujeme k vydání ještě letos.)
Tak co říkáte na můj výběr z žánru krimi, thrillery, detektivky?
Myslím si, že to nejsou a nebudou vůbec špatné knihy. 
Zaujala vás třeba některá z nich?
Na konci týdne se můžete těšit na druhou část článku, který bude obsahovat výběr převážně odpočinkový:-)
Mějte se...

6 komentářů:

  1. Teda, všechny vypadají dobře. Asi nejvíc mě zaujal Řezník a Němý křik, i když nevím, jestli bych to nemusela číst jenom za světla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten Řezník je opravdu hodně lákavý. Musím našetřit a hned si je nakoupím :-)

      Vymazat
  2. Řezník by mi měl dorazit hned po vydání a jsem na něho opravdu hodně zvědavá :)
    Od autorky jsem četla Wonderland: Země divů a to bylo něco, takže se mooc těším :)
    V pasti také nevypadá vůbec špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsi mě nalákala ještě víc. Ten Wonderland byl tedy taky dobrý jo? :-)

      Vymazat
  3. Také jsem ještě nečetla žádnou knihu od Kathy Reichs a jsem strašná ostuda. Tolikrát byla zmíněná v Bones a vlastně Bones je stavěno na předloze. Musím se polepšít :D
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě, ale věřím, že se k nim určitě dostaneme :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[