Dubnové přírůstky...

4.5.15

Jak už jsem vyhrožovala v březnu, duben je opravdu o dost chudší :-(.  Z této várky mám zatím přečtené pouze dvě knihy z toho jednu právě rozečtenou. Myslím, že to nejsou vůbec špatné kousky, co vy na to?
Takže, bez nějakého zbytečného zdržování...tady je tedy dubnová chvástačka:


Nejdražší dcera - Elizabeth Little (71%)
Kdy jste naposledy chtěli zabít svou matku?
Bývalá vymetačka večírků Jane Jenkinsová je chytrá, okouzlující … a má za sebou deset let ve vězení. Kdysi byla na vrcholu slávy jako společenská celebritka, ale pak ji odsoudili za vraždu matky, krásky z vyšší společnosti známé svou charitativní činností a bohatými manželi. Kvůli formálnímu pochybení policie se Janie dostala na svobodu. Utíká před médii a zároveň se snaží sledovat stopy, které, jak doufá, ji dovedou k matčinu vrahovi. Problém? Janie si není úplně jistá, jestli jím není ona sama… 
„Důvtipný thriller s úžasným spádem se rozhodně stane hitem pro fanoušky Zmizelé.“


Spi sladce - Rachel Abbott (93%)
Když zoufalá Olivia Brookesová před dvěma lety na policii ohlásila, že se její manžel nevrátil s dětmi domů, strachovala se, že už je možná nikdy víc nespatří. Měla důvod obávat se nejhoršího, a ne bezdůvodně. Nebyla by to první tragédie, která Olivii potkala.
Nyní vyšetřuje detektiv Tom Douglas její rodinu znovu. Tentokrát je to však Olivie, kdo se pohřešuje, a s ní i její tři děti. Všechny důkazy nasvědčují tomu, že ještě ráno byla doma. Její auto však stojí v garáži a peněženku má v kabelce - na stole v kuchyni. Kam tedy zmizela? Proč a jak? Nikdo nic netuší. Zdá se, že dokonce ani její manžel, který měl dosud vždycky všechno dokonale pod kontrolou.
Policie chce vyhlásit celostátní pátrání, z jakéhosi důvodu však ze všech alb, mobilů i počítačů zmizely veškeré rodinné fotografie. A pak se najde krev… Že by Olivii dostihla minulost?


Bestie uvnitř - Liselotte Hammer, Søren Hammer (69%)
Jednoho rána vběhnou děti do školní tělocvičny a spatří něco hrozného: ze stropu tam visí pět nahých znetvořených mužských těl. Na místo je povolán komisař Simonsen se svým týmem z kodaňského oddělení vražd. Výslechy brzy odhalí prvního podezřelého: školníka Pera Clausena. Ten sice nevypadá jako bestiální vrah, ale od začátku je patrné, že ví víc, než prozradil. Pátrání dlouho nepřináší odpovědi na základní otázky: Co bylo motivem? A proč byla vražda pěti mužů pečlivě naaranžována jako hromadná poprava? Dříve než od policie získává dánská veřejnost informace z rafinované kampaně v tisku a celý případ se rázem jeví ve zcela jiné perspektivě. Je možné, aby vrah byl zároveň obětí? A kdo bude nakonec rozhodovat o vině a nevině – média, veřejné mínění, nebo Konrad Simonsen a jeho tým?


Mrazivé ticho - Wulf Dorn (85%)
Magnetofonová nahrávka končící náhlým, nesnesitelným tichem. To je všechno, co Janovi po mladším bratrovi zůstalo. Před třiadvaceti lety Sven beze stopy zmizel. Tu noc havaroval za záhadných okolností i otec obou chlapců. Ani jeden z případů se nikdy nepodařilo objasnit. Když se Jan vrací na místo svého dětství, minulost ho opět začne dohánět. Mysteriózní sebevražda mladé ženy ho přivede k odhalení hrůzného tajemství.

Temné šílenství - Wulf Dorn (81%)
Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači...
Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek.
Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...

Lístky ve větru - Virginia Cleo Andrews (87%)
Rodinná sága sleduje spletité osudy dětí, ke kterým se vlastní rodina zachovala neuvěřitelně krutě a nelítostně. Po čtyřech letech nelidského věznění se Chrisovi, Cathy a Carii podaří utéct. Definitivně za sebou zanechávají své dětství, ale také mrtvého bratra a nejpřirozenější lidský cit- lásku k matce, kterou kdysi tak velice milovali, ale která je svou neodpustitelnou zradou hruboce zranila. Zejména Cathy zachvátí hořká nenávist a touha po pomstě. Co čeká sourozence ve světě, před kterým byli tak dlouho skryti? Dokážou uskutečnit svá předsevzetí a dosáhnou cílů, o nichž snili v prachu, tmě a špíně půdy?

Policie - Jo Nesbø (97%)
10. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Na místech, kde bylo v minulosti spácháno několik vražd, jež nebyly objasněny, jsou nalezeni mrtví policisté, kteří tyto zločiny tehdy vyšetřovali. Všichni byli rovněž zavražděni, a to nanejvýš brutálním způsobem. Policie postrádá jakoukoli stopu, a navíc se musí obejít bez svého nejlepšího vyšetřovatele. V nemocnici mezitím leží v kómatu těžce zraněný muž. Jeho pokoj střeží policisté a nikdo se nesmí dozvědět, jak se tajemný pacient jmenuje.

Neboj se - Lisa Gardner (97%)
Detektivka D. D. Warenová přišla po setmění na místo činu. Zaslechla jen zavrzání podlahy, odněkud se ozývala tichá ukolébavka... a na víc už si nevzpomíná. Je vážně zraněná, trpí obrovskými bolestmi, není schopná pohnout levou rukou a nemůže se vrátit do práce, kterou tolik miluje. A taky se dozví, že ještě stihla vystřelit ze služební zbraně.
O šest týdnů později je nalezena další zavražděná dívka. Na místě jsou stejné rekvizity jako u předešlé vraždy: láhev šampaňského a červená růže. A jediná osoba, která se možná ocitla v blízkosti vraha, je D. D. Warenová, jež si však není schopná vzpomenout na jediný detail z oné noci, kvůli které by mohla nyní tolik ztratit. To jediné, co může ale nyní udělat, je „ničeho se nebát“.



Budu ráda, za případné komentíky, napište, jak na vás, která kniha zapůsobila, popřípadě, kterou byste si rádi přečetli a za vaše vlastní dojmy z přečtených...velké díky!



1 komentář:

  1. Moc krásné přírůstky :) Nejdražší dceru bych si taky ráda pořídila :) Jsem zvědavá na recenze :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[