🔝 KNIŽNÍ TIP č. 31 🔝

1.8.17

Krásné úterý!

     Vítám vás u nového knižního tipu. Dnes tu mám něco z hororového soudku! A nebyl by to správný Marko Hautala, kdyby si do tohoto žánru nepřidal i svoji oblíbenou fikci, včetně fantasy prvků. A teď jsem vám vlastně prozradila autora knihy, kterou jsem pro vás vybrala. Pamatujete si na Bábu Motyku? Knihu, která opět rozdělila čtenáře na dva tábory, jedni jí pochopili a líbila se jim a ti druzí...zkuste hádat. Já jsem ta, co byla nejdříve na rozpacích a pak Bábě Motyce podlehla, proto jsem zvědavá i na autorův druhý kousek, který u nás vychází 13.9.2017 u Knižního klubu.

📖 TIP pro 31. týden 📖


Anotace:

Zní nepřetržitě, jako zvonění v uchu, ale tenhle šepot je nakažlivý… Finský Stephen King přináší fanouškům Báby Motyky další nervydrásající hororový příběh. Helsinský psycholog Anton Rajamaa se už léta nestýká se svou dcerou Idou. Brutální vražda jeho kolegy, který mu před smrtí odkáže složku s informacemi o Idě, ho však přinutí změnit názor a vydat se po jejích stopách do západofinského městečka Vaasa. Tohle místo ale jako by bylo prokleté – vznáší se nad ním stín krvavé legendy, obestírá ho historka o náboženském kultu a lidi v něm pronásledují sluchové halucinace, jež některé dohánějí k šílenství. Chce-li se Anton znovu setkat se svou dcerou, bude se muset za hříchy spáchané v minulosti očistit…

Info o knize:

Nakladatel: Knižní klub
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/09
Počet stran: 240
Typ, vazba: Kniha, pevná

Co dodat:

  • finský Stephen King? Rozhodně!
  • opět příběh opředený legendou
  • kniha rozhodně nesedne každému, to vím
  • horor s prvky fantasy a fikce
  • děj Báby Motyky byl celkem složitý a zvláštní, myslím si, že to je osobitý podpis autora
  • očekávám mrazivé napětí opředené legendou
  • kniha vychází 13.9.2017
Tak co na knihu říkáte?
Láká?

4 komentáře:

  1. Finský Stephen King? :) To vypadá vážně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsi Bábu Motyku? Je to velmi zvláštní, ale mě to bavilo :-)

      Vymazat
  2. Vypadá to zajímavě, ale nevím. Bábu Motyku jsem nezkoušela, no uvidím, jaké ohlasy budou na další autorův kousek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, je pravda, že Bába Motyka nebyl pro každého. Autor má zvláštní styl psaní, ale já to asi fakt zkusím :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[