Měsíční shrnutí - 10/2016

3.11.16
Krásný den vám všem,
     užíváte si sluníčka a dobrých knih? Určitě ano. Vím totiž moc dobře, že jste stejní blázni, jako já :-D.
Musím se vám omluvit, že jsem neudělala měsíční shrnutí za září, ale nebyl prostě čas, stěhování atd. Asi už nemá smysl to dělat dodatečně, takže vám sem hodím jen shrnutí v názvech, můžete mrknout na recenze podle vlastního uvážení. Knih jsem v září přečetla požehnaně, je určitě z čeho vybírat ;-).

ZÁŘÍ
52. Vdaná potvora - Petra Nachtmanová - 09/2016
53. Volba - Klíčový okamžik - Jakub Trpiš - 09/2016 
54. Sladké nic - Jamie McGuire/Teresa Mummert - 09/2016
55. Dvůr trnů a růží - J. McGuire, T. Mammert -09/2016
56. Z tebe peklo ráj - Václav Gruber - 09/2016
57. Dohoda s láskou - R.L Mahewson - 09/2016
59. Kouzelný náramek - Viola Shipman - 09/2016
60. Vdova - Fiona Barton - 09/2016
61. Sůl moře - Ruta Sepetys - 09/2016
62. Zachráníš mě ráno - Joy Fielding - 09/2016

Výzva na rok 2016 činila 60 knih - takže se vlastně můžu i pochlubit tím, že jsem ji v září pokořila :-). 
Musím také uznat, že jsem měla opět neskutečné štěstí na velmi dobré knihy a spokojenost byla na místě nejen díky počtu přečtených knih.
"Vypíchnout" bych ale určitě pár knih měla!
Za nejlepší knihy měsíce září tedy považuji:


Rozhodně se na tyto knihy podívejte, protože za to stojí!

Říjen je maličko slabší, ale všichni dobře víme, že na počty se nehraje, jde o radost a kvalitu čtení. 
Takže se pojďme trochu podrobněji podívat na přečtené knihy, které mi dělali společnost v říjnu 2016
63. Sova - Samuel Bjork - 10/2016
64. Pomsta a rozbřesk - 10/2016
65. Skleněný trůn - Sarah J. Maas - 10/2016
66. Nezlomná - Lesley Pearse - 10/2016
67. Stínová Královna C.J. Redwine- 10/2016

     Sova mě naprosto uhranula! Je to pokračování série a prvním dílem je kniha V lese visí anděl, kterou jsem bohužel ještě nečetla, ale věřte mi, že to brzy napravím. Protože tohle byla prostě pecka. Přesně to pravé ořechové pro mě!
Hodnocení: 90% (5*/5*)
Recenze: ZDE
Video recenze: ZDE








     Moje další zkušenost s Retellingem a opět skvělá. V září jsem podlehla kouzlu fantasy příběhů. Je to zvláštní, nikdy by mě nenapadlo, že by mě něco podobného mohlo takhle chytit, ale stalo se. Takže moje čtecí libido bylo obohaceno o další zajímavý žánr.
Pomsta a rozbřesk je taková pohádka pro odrostlejší děti, nechybí zde romantika, zášť a intriky. Prostě skvělé, zajímavé a poutavé čtení. Rozhodně doporučuji!
Hodnocení: 85% (5*/5*)
Recezne: ZDE





     A ve fantasy žánru jsem pokračovala i s další knihou, pro mě druhým seznámením s fenomenální Sarah J. Maas. Neohromilo mě to sice tolik, jako Dvůr trnů a růží, ale i tak mě to neskutečně bavilo! Jde o první díl ze série a já věřím, že další díly budou ještě lepší a bude to gradovat. Taktéž musím doporučit!
Hodnocení: 79% (4*/5*)
Recenze: ZDE






     Nezlomná! Naprosto neskutečné čtení! Druhý díl ze série. První díl Unesená byl neskutečný a Nezlomná byla ještě o level výše! Pokud máte rádi historické a válečné příběhy, které těží z nepřízně osudu a život si s hlavním hrdinou krutě zahrává, pak je tahle kniha a celá série sto procentní volbou!
Hodnocení: 100% (5*/5*)
Recenze: ZDE







     Jako poslední knihu tu mám Stínovou královnu, bohužel na ni ještě nemám sepsanou recenzi, ale bude určitě brzy. Prozatím vám musí stačit moje slovo, že i tato kniha za to stojí. Takže opět něco pro fanoušky fantasy. Další retelling, tentokrát na příběh o Sněhurce. Jenže v tom to příběhu je naše Sněhurka neskutečná bojovnice a hlavně majitelka kouzelné energie ve svých rukou. A kouzla já opravdu můžu...bylo jich tu neskutečně moc. Velmi bavilo!
Hodnocení: 75% (4*/5*)

Opět absolutní spokojenost, co se kvality knih týká, nemohla jsem mít šťastnější ruku při výběru :-).
Jako TOPku z těchto pěti krásek považuji Nezlomnou!

Doufám, že i váš říjen byl co se týče knih plodný a šťastný. 
Budu ráda, když se se mnou podělíte o své názory a zkušenosti, pokud jste některou z knih četli.
Mějte se krásně a užívejte babího léta...
Vaše Míša

9 komentářů:

  1. Za dva mesice prectes co ja za pul roku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, je toho dost, ale víš jak. Mám fakt hodně možností si číst, hlavně i v práci :-) a když to tak vezmu, tak nemám skoro žádný soukromý život. Jsem jen sama s prckem, nikam nechodím a když už třeba můžu, tak se mi ani nechce a raději sáhnu po knize. Ale taky věřím, že to takhle nebude věčně ;-)

      Vymazat
  2. Míšo, jsem ráda, žes měla tak šťastnou ruku a přeji, ať je i listopadový výběr zdařilý :) Gratuluju taky ke splnění výzvy :) Z Tvého říjnového výběru se určitě chystám na Pomstu a rozbřesk a na Stínovou královnu, z Tvých zářijových jsem zase četla Sůl moře a Vdovu a obě knihy se mi strašně líbily :) Měj se moc hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti Vdova i Sůl moře taky líbily a rozhodně tomu tak bude i u Pomsty a Stínové královny. Máš se nač těšit. Děkuji za milý komentář :-)

      Vymazat
  3. Dobře jsi si vybrala. :) Skleněný trůn, Stínovou královnu i Pomstu mám přečtené a byly prostě skvělé. :) Ať je i listopad stejně podařený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, opravdu jsem měla štěstí a hlavně! Strašně mě tento žánr baví :-D

      Vymazat
  4. Velká gratulace k poření knih :)Jinak s Hlubokým hroběm souhlasím :) A Sova doufám, že bude taky parádní :D
    Katy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[