WISHLIST 08/2016 - Co mi padlo do oka

20.7.16
Krásný středeční den vám všem!

     dlouho jsem nepřišla s mým knižním seznamem přání, takže to napravuji. V dnešním článku najdete knihy, které mě upoutaly a které si rozhodně budu chtít koupit. Třeba se tu také inspirujete a objevíte knihu o které ani nevíte, že vychází :-). Tentokrát toho není mnoho, ale i tak je to zajímavý výběr.


Anotace

Román plný romantiky a intrik, odehrávající se na nádherném pobřeží Cornwallu.
Když je její samotářská babička již neschopná se o sebe starat sama, Gabriella se odstěhuje do daleké chaty ve Frenchmanově zátoce, která byla babiččiným domovem po celá léta. Babička Jaunty je sice uznávaná umělkyně, ale stále jí tíží vzpomínky na minulost – na válku a zejména na potopení lodi Lancasterie.
Vše se zdá být v pořádku, dokud se neobjeví uprostřed bouře cizinec, který hledá pomoc. Fin je okouzlen prostředím a postupem času je vtažen do života Gabe a Jaunty a objevuje s nimi jejich příběh plný zrady a otázek týkajících se identity.
Vydání: 07/2016
Romantika a intriky? Tak to je moje a hlavně, víc než anotace mě dostala prostě ta obálka :-)

Anotace

Láska si nikdy nevybírá – najednou se odnikud vynoří ve chvíli, kdy ji nejméně čekáme, a usídlí se v našich srdcích. Přichází sama, nehledaná, nečekaná, nežádaná…
Uprostřed masakru bitvy o Gallipoli se setkávají britská zdravotní sestra Claire Nightingalová a australský voják Jamie Wren. Navzdory hrůzám, které se kolem nich dějí, mezi nimi vzplane láska. Jenže jejich románek má krátké trvání, protože válka jejich cesty na dlouhou dobu rozdělí…
Když je konečně nastolen mír, Claire nemá tušení, kde a jak začít Jamieho hledat. Přežil? Nebo ve válce padl? Cesta ji zavede až do Konstantinopole, kde se setkává s charismatickým otcem padlého tureckého vojáka, s nímž se Jamie setkal v bitvě o Gallipoli. Přestože se tomu oba brání, je vzájemná přitažlivost nepopiratelná.
Příběh plný smutku a hrdinství, lásky a touhy… Kdo bude ten, který nakonec získá Claiřino srdce?
Vydání: 08/2016
Slavičí píseň vypadá na velmi silný příběh! Rozhodně jsem na něj zvědavá. Láska v nelehké době, hrdinství a možná i zrady...kdo ví. Každopádně velmi lákavé!

Anotace

Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden.
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…
Vydání: 08/2016
O této knize vím už dlouho a čekala jsem na to, jakou bude mít obálku. Maličko zklamání, ale věřím, že příběh to napraví! Mám z knihy už přečteno pár kapitol, protože jsem byla zvědavá. Knihu jsem od buxu získala k recenzování jako e-book. Věřte mi, bude to dobré!

Anotace

Samostatný příběh od autorky oblíbené série Dublin Street. Pro Alexu Hollandovou byl vždycky hrdinou její otec… dokud nezjistila, že ona a její matka nebyly jedinou rodinou, kterou měl. Zrazená a nejistá se snaží aspoň uspět ve své profesi, ale když má v popisu práce schůzku s Cainem Carrawayem, povolí jí nervy. Tenhle nádherný, úspěšný muž je s její minulostí až příliš spojený. Jak se tedy vlastně stalo, že kývla na jeho nabídku stát se jeho asistentkou? Přestože Caine není právě vzorný šéf, navzdory minulým i čerstvým sporům je to k sobě začíná táhnout.
Vydání: 08/2016
Kdo by neznal Samanthu Young? Říká vám něco Dublin Street, Indiana Place? Já vím, že autorka píše velmi dobře, takže se nemusím ničeho bát. Věřím, že Hrdina by mohl být hodně zajímavým čtením na konce léta! Očekávám žhavý milostní příběh s nějakou menší zápletkou!

Anotace

Říká se, že všechny rodiny mají svá tajemství. Dobře ukrytá tajemství…
Co se však stane, když se všechny naráz jednoho dne nezadržitelně vynoří na světlo denní? A přesně to se stane manželům Adamovi a Beth a jejich devatenáctileté dceři Meg. Rodina žije navenek spokojený život, dokud Adamova náhodná nevěra – Servírka, jaké klišé! – nespustí sled událostí s neodvratnými důsledky. A jak plánovat budoucnost, když se celá minulost v jednom okamžiku zničehonic převrátí naruby?
Vydání: 08/2016
Tak tady mě opět dostala obálka! A pak také samozřejmě anotace. Rodinná tajemství, to já můžu. Většinou se z takto nenápadných knih vyklube něco moc pěkného!

Anotace

Ikona právnického thrilleru občas změní žánr, nicméně mistrovství vypravěčského stylu Johna Grishama zůstává. I když se rozhodne zavzpomínat na léta prožitá na arkansaském venkově.
Sedmiletý Luke Chandler žije s rodiči a prarodiči v malém domě uprostřed bavlníkových polí. Po šest týdnů, během nichž probíhá sklizeň bavlny, tráví rodina pohromadě s mexickými brigádníky a všichni společně bojují s vedrem, deštěm, únavou a občas i jeden s druhým. Malý Luke tak občas vyslechne i věci, které nejsou určeny dětským uším, a dozví se tajemství, která si bude muset nechat pro sebe…
Vydání: 08/2016
Malá autorova změna, možná proto jsem na ni zvědavá. Jenže opět mě tu hlavně táhne to rodinné tajemství. A ještě k tomu bude zřejmě vyprávěno dítětem. O to více to podle mě bude mít sílu!

Anotace

V zapadlém floridském městečku Torrance se nikdy nic neděje. Když přitažlivý doktor Crosbie opustí svou ženu Sandy kvůli místní královně plastických operací a rozvodů Kerri Franklinové, zdá se, že nic zajímavějšího už se nemůže stát. Ale pak je brutálně zavražděna Liana Martinová, nejkrásnější studentka posledního ročníku torranceské střední školy, a města se postupně zmocňuje plíživý strach. Kdo mohl tak nesmyslný zločin spáchat? A udeří zabiják znovu?
Vydání: 08/2016
Fieldingová! Sázka na jistotu. Ačkoli mě její kniha Povídej, co vidíš maličko zklamala, tak ji chci dát znovu šanci. A tahle kniha bude podle mého názoru plná ženských intrik!

Tak co na to říkáte, zaujala vás nějaké kniha z mého osobního výběru? Máte třeba zkušenost se spisovatelem? Rozhodně mi napište! :-)

10 komentářů:

  1. Na Kulku se taky chystám a souhlasím, že obálka je trošku zklamáním. Jsem zvědavá i na Hrdinu. Některé knihy od Samanthy Young se patří mezi moje oblíbené, jiné mě až tak nezaujaly, tak uvidíme, kam se zařadí tenhle příběh.:)

    OdpovědětVymazat
  2. V srpnu vychází super YA knihy, takže to je moje parketa a zároveň můj kámen úrazu :D
    Z Tvého seznamu asi nic v plánu nemám, ale možná bych se mohla podívat po Ty, já a ti druzí :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YA já taky občas můžu, co vychází zajímavého a kde to hledáš? :-)

      Vymazat
  3. Určitě mě láká Kulka. Fieldingové jsem už asi přesycená, takže byť jsem tuto ještě nečetla, nepůjdu do ní. A strašně se mi líbí obálka knihy Ty, já a druzí, ta je opravdu boží :) A anotace je taky zajímavá, takže to bude další položka na seznam :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kulku mám rozečtenou a vypadá dobře, pustím se do ní po Eclipse Bay. Fieldingové chci dát ještě šanci, tak uvidím :-)
      Viď, že je ta obálka úžasná? Tuhle knihu bych snad koupila jen díky ní :-D

      Vymazat
  4. Mě z Vašeho wishlistu zaujaly: Ty, já a ti druzí (obálka fakt krásná), Kulka (obálka se mi taky nelíbí) a Malovaný dům (obálka neurazí-nenadchne )..Bohužel mám podivnou úchylku, že obálky hrajou ne nepodstatnou roli při rozhodování, co si koupím :-o :D .. Díky za tipy :)(y) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic si z toho nedělejte, u mě obálka hraje také velkou roli. Bohužel někdy si naběhnu a jindy mi uteče pod rukama úplný skvost. Ale prostě i oči potřebují uspokojit :-)

      Vymazat
  5. Takže díky! Právě jsem si díky Tobě prodloužila seznam! Kde na to mam brát??? :-D Půlka výplaty by byla v háji...a to si ještě musím koupit notebook. :-D
    Super výběr, Míšo a díky za inspiraci. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Pardon, mám to stejně, když koukám na jiné blogy :-D To je prostě boj :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[