RECENZE: Eclipse Bay - Rodinná msta - Amanda Quick

26.7.16

Dvě generace nenávisti, bude v tom pokračovat i ta třetí?

Láska a nenávist, dvě věci, které mají k sobě tak moc blízko!


  • název: Eclipse Bay Rodinná msta
  • orig. název: Eclipse Bay
  • série: Eclipse Bay Trilogy (1.)
  • autor: Amanda Quick
  • žánr: literatura světová, romány, román pro ženy
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 304 (e-book)
...Anotace...
   
Zdroj
     Eclipse Bay je městečko, které vyrostlo a vzkvétá na drsném oregonském pobřeží, kde jsou břehy skalnaté a nebezpečné, plné útesů a skrytých zátok. Toto malé městečko je však také plné tajemství stejně zrádných jako rozbouřené vlny oceánu.
     Rodiny Harteů a Madisonů se vždy nenáviděly. Nenáviděli se jejich dědečkové. Nenáviděli se jejich otcové. Jako další generace by se Hannah a Rafe měli nenávidět také, jenže Hannah Harteová – úspěšná svatební koordinátorka se skeptickým pohledem na manželství – si moc dobře pamatuje na tu dávnou noc na pláži, kdy se z Rafea stalo mnohem víc než jen „ten pitomý Madisonův kluk“. A Rafe si vzpomíná na hrdinské gesto, jež prokázalo, že Hannahin nespoutaný duch je silnější než jakákoliv nenávist – a zachránilo ho před téměř jistým zatčením.
     Nyní se Rafe a Hannah po letech opět shledávají díky překvapivému dědictví a vracejí se do Eclipse Bay a k nepřátelství, jež stále rozděluje, a zároveň spojuje, jejich rodiny. A objevují cosi, co je příjemné a znepokojující zároveň. Rafe a Hannah nenávist necítí. To ani zdaleka...

...Recenze...
     Eclipse Bay je prvním dílem nové série od Amandy Quick. Podle mého, velmi zdařilým začátkem celé série! Amanda Quick - vlastním jménem Jayne Ann Krentz je rodačka z Floridy. Pracovala jako knihovnice na vysoké škole v Duke. V té době začala se psaním prvních povídek. Dnes má na svém kontě již několik zdařilých románů. Jejím poslední počinem vydaným u nás je tento první díl série Eclipse Bay.
Zdroj
     Náš příběh se odehrává na oregonském pobřeží v městečku Eclipse Bay. A jako každé správné městečko má i svá skrytá tajemství. Před osmi lety zde došlo ke smrtelné nehodě mladé dívky, ale jinak se žije v Eclipse Bay celkem poklidně.
     Jak nám do toho všeho zapadají Madisonovi a Herteovi? Dva rody, které se nenávidí. Nenávist trvající již dvě generace a úspěšně směřující ke generaci třetí.
     Harteovi jsou noblesou sami, nekřičí, nedělají scény, jsou takovou lepší elitou a ukázkovou rodinou. Madisonovi na druhé straně, jsou rodem trošku více živelným, nedaří se jim v manželství, jsou výbušní a konfliktní. Dříve to tak ovšem nebývalo...
     Kdy vlastně tato nenávist vznikla a proč? Je ještě nějaká šance, že se napraví, to co kdysi zapříčinilo znepřátelení těchto rodů, které kdysi byly součástí celku?
     Hanah Harteovou a Rafa Medisona spojí jedna nečekaná osudová náhoda, která rozdmýchá v obou z nich zrnko pochybností o pevných základech jejich rodů. Čest a pýcha Harteovic děvče donutí v nepříjemné situaci pomoci právě Rafovi. Jeden večer, náhodné setkání, nečekaná pomoc, jinak by Rafe zřejmě skončil ve vězení. Mezi oběma mladými lidmi proběhne zvláštní souznění a porozumění. Jenže po této události se jejich životy rozdělí na osm dlouhých let. Oba si ten večer svěří svoje plány do budoucnosti a pak si jde každý svou cestou a po svém si je plní.
   
Zdroj
     Z Hanah je úspěšná svatební agentka s vlastní firmou. A Rafe? No, řekněme že koluje spousta zvěstí ;-). Po osmi letech je spojí opět náhoda...nebo možná jen dobře mířený plán jedné spřízněné osoby jich obou.
     Hanah a Rafe se po osmi letech znovu setkávají v Eclipse Bay, aby zde vyřešili poslední vůli Hanahiny tetičky, která jim oběma odkázala svoje velké sídlo. Oba mají s domem své plány a oba chtějí jeden druhého vyplatit. Jenže co ta hrdost? A co to jiskření, které je u obou patrné. Je vůbec možné, aby se Harteová a Madison mohli stát přáteli, ba dokonce i něčím víc?
     Příjezdem obou mladých lidí do Eclipse Bay ale ožívá ještě jedna těžká rána z minulosti. Ve vzduchu visí jedna velká záhada, která na osm let usnula a náhle se probrala a opět číhá za každým rohem a zdá se, že oba mladí lidé jsou v nebezpečí....

...Můj dojem...
     Eclipse Bay je perfektní kniha stvořená právě na léto. Je to nádherné romantické čtení okořeněné nenávistí a tajemstvím z minulosti. Já jsem si čtení opravdu moc užila a knihu jsem přečetla za dva dny a to opravdu jedním dechem. Už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu této série. Amanda nám ukázala, že umí psát i z jiného soudku a že se hravě vyrovná třeba S. Brownové nebo J. Lynn.
     Čtení odsýpalo a opravdu bavilo. Kdo má rád lehčí romantické knihy s trošku akčnější zápletkou, pak si přijde určitě na své. Ačkoli na své si podle mého přijdou i náročnější čtenáři. Amanda umí psát a umí upoutat. Tato série má rozhodně dobré vyhlídky do budoucna!
Za poskytnutí e-booku knihy Eclipse Bay děkuji: 
     

Video recenze knihy:

8 komentářů:

  1. Po knize už jsem také koukala, ale zatím dostávají přednost jiné. Jak se tak znám, tak kniha stvořená na léto dostane příležitost někdy kolem Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze! :-) Taky se na ní někdy v budoucnu chystám :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze! :)
    Abych se přiznala, tak mě moc kniha neláká (kvůli žánru), ale věřím, že si najde mnoho nadšených čtenářů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevadí, že neláká. Naštěstí je knih pořád víc než dost ;-)

      Vymazat
  4. Amanda Quick je výborná spisovatelka, takže se nedivím, že i tento kousek je povedený :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Baru, opravdu se to povedlo. Mrknu určitě i na další její knihy :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[