UNBOXING - 06/2016_2

9.6.16
Hezký den všem,

opět mě navštívil pošťák...a taky hezký pán z PPL :-D. Dnešek se povedl, hned dva očekávané balíčky, jeden od nakladatelství LEDA a druhý od Martinusu - od nich je to můj první recenzní výtisk - mám z něho ohromnou radost :-). Překvapilo mě, kolik drobností do balíčku přidávají a pak taky ten osobní vzkaz, to je prostě paráda. Líbí se mi, jak si na tom zakládají a každého, kdo balíček rozbalí, to jistě moc potěší.
Jste zvědaví, co se ukrývalo v balíčkách? Tak se pojďme podívat...





DO KRAJNOSTI VYČERPANÁ.
Lucille dovedou potrápit hluboké duševní zmatky, až neví kudy kam. Její rodiče selhali a ona se ze dne na den ocitla bez pomoci sama s malou sestrou. Musí čelit zraňujícím aspektům lidské existence, zvlášť když si dala slovo, že malou Wren udrží ve své péči. Není to nejlepší doba pro osudovou lásku a ještě k tomu má Digby svoji dívku, Lucille ale ví s naprostou jistotou, že jestli nic nepodnikne, ztratí kus svojí duše a bude navždycky litovat.
NACHÁZÍ SVOJE SILNÉ STRÁNKY
V bitvě o znovunabytí vnitřní vyrovnanosti selhává znovu a znovu. Je absolutně vyčerpaná a víc už nemůže unést… pak si ale uvědomí, že kupodivu právě komplikovaná láska plná rozporů jí pomáhá, aby ve svém nitru odkryla nové dimenze a objevila svoje silné stránky.





Uhrančivý thriller s hororovou zápletkou od autora označovaného za finského Stephena Kinga. Po generace si mládež z jednoho zastrčeného předměstí na severu Finska předává hrůzostrašnou legendu o bábě Motyčce. Má černý jazyk. Kdo o ní promluví, toho čeká smrt. Bába Motyčka mu vyrve srdce z těla, zakope ho a nakonec sní. Je to jen historka, krutá tradice mezi místními dětmi? Proč ale z města mizí lidé beze stop? A co se vlastně děje v opuštěné vile na ostrově, kam nikdo nesmí? 
Sagal má tajemství, protože promluvila. Samuel hledá svou dávnou lásku Julii, která zmizela. Maisa chce najít odpovědi na otázky, co ji trápí už od dětství. Bába Motyčka však nezná slitování…




Na Běsnící světlo se opravdu moc těším a uznejte sami, ta obálka prostě nemá chybu. Je nádherně něžná a sametová na dotek. Hodnocení na DK je také více než jen pozitivní, tak uvidíme, jak se mi bude líbit.
Co se Báby Motyky týká, tak tam si nejsem jistá, knihu jsem si vybrala hlavně ze zvědavosti - uhrančivý thriller! Zatím jsou na ni rozporuplné názory, tak snad budu spokojená a neztratím se v ději.

Jak se vám knihy líbí, četli jste už některou z nich? Pochlubte se svou zkušeností.

24 komentářů:

  1. Na Bábu bych taky byla zvědavá, ale přiznávám, že se trochu bojím :) asi tomu dám ještě čas a přečtu si pár dalších názorů.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo přeji ti pěkné čtení. Jsem zvědavá na Bábu motyku, protože mě také láká a nejsem ještě úplně zlomená jestli knihu ano nebo ne, tak se těším na tvou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marcelko, taky jsem zvědavá :-). Snad se do ní od pondělka pustím :-)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Běsnící světlo jsem taky nedávno obdržela. Už se těším až se vrhnu do čtení.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem moc zvědavá na Bábu Motyku, co na ni řekneš, názory se tak různí :) Běsnící světlo má opravdu nádhernou obálku. Užij si čtení, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  6. Běsnící světlo jsem dočetla minulý týden. Recenzi připravuji. Bábu motyku mám na seznamu.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se na Bábu Motyku chystám, ale nejdřív zkusím knihovnu a pak až se rozhodnu, jestli si ji pořídím do sbírky nebo ne. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadaji vyborne obe, ale zvolim asi spise knihovnu. Ke koupi mam na seznamu dost jinych.:)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak Bába Motyka vypadá velice, ale velice dobře!!!
    Co nejrychleji recenzi prosím :D
    http://kniznidenicek.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mě skolil nějaký bacil, ještě musím dočíst povídky, ale určitě se k ní dostanu brzy :-)

      Vymazat
  10. Běsnící světlo svoji obálkou i anotací zaujalo i mě, tak ať se ti knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, bude to taková jednohubka s velkými písmeny a dost velkým řádkováním. Asi to bude rychle přečtené. Těším se na ní :-)

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Tak uvidíme, jak se bude líbit mě a jaká pak bude recenze :-)

      Vymazat
  12. Krásné přírůstky! :)
    Běsnící světlo je úžasné a Bába motyka mě docela láká! Už se moc těším na recenze! :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tak to ráda slyším. O to víc se na knihu budu těšit, u té Báby Motyky zatím nevím, ale snad to nebude úplný propadák :-)
      I Tobě hezké čtení...

      Vymazat
  13. Krásné balíčky. A Běsnící světlo vypadá opravdu skvěle dám si knihu na seznam. Děkuji za tip a přeji příjemné čtení. :)
    Reading With Lucy/Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentík, budu se snažit co nejdříve přečíst a napsat recenzi :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[