RECENZE: Nízký tlak - Sandra Brown

14.1.16
Zdroj


"Každý z nás se vyrovnává s traumatem po svém. 
Bellamy napadne, se z něho vypsat...
Jenže ne každý se na její "Bestseller" dívá s nadšením."
  • název: Nízký tlak 
  • orig. název: Low Pressure
  • autor: Sandra Brown
  • žánr: Literatura světová - Romány, detektivní
  • rok vydání: 2015
  • nakladatelství: Ikar
  • počet stran: 432
...Anotace...
     Bellamy bylo pouhých dvanáct let, když její starší sestra přišla násilně o život. Když po osmnáct letech napsala podle skutečných okolností Susaniny vraždy knihu, novináři odhalili její totožnost a Bellamy se stala terčem neznámého útočníka. Ve snaze tohoto útočníka identifikovat se mladá žena musí postavit duchům minulosti a vypořádat se nejen se složitým pletivem rodinných vztahů. Přesto se nehodlá zastavit, dokud se jí nepodaří Susanina vraha odhalit.

...Recenze...
    Má druhá, skvělá zkušenost se Sandrou Brown. Ani vlastně nevím, proč jsem knihu odkládala tak dlouho, protože tato kniha si zaslouží být čtená!
Zdroj
     Jsem Bellamy Lystonová a je mi dvanáct let. Když mi byly tři roky, přišla naše rodina o to nejcennější. O matku. Dlouho jsme byli jen já, táta a moje starší sestra Susan. Pak se tatínek znovu zamiloval a naše rodina se rozrostla o dva členy rodiny. Dostala jsem novou maminku a nevlastního bratra. Moc jsem je milovala a miluji je dosud. Co se však odehrávalo pod naší střechou, jsem nevěděla. To, že byla Susan potvora, toho si nešlo nevšimnout, ale že byla až tak promiskuitní? Ona byla dokonalá ve všech směrech, byla nádherná, krásná, ale mrcha. To já byla pravý opak jí. Malá dvanáctiletá holka s rovnátky, byla jsem neviditelný duch. Susanino chování  bylo ostudou naší rodiny a možná právě proto se stalo to, co se stalo...
     Stalo se to jednoho slavnostního dne, na oslavě, kterou každoročně pořádali moji rodiče. Slunce už svítilo vysoko na obloze a oslava byla v plném proudu. Susan musela být jako vždy, středem pozornosti. Tančila tak, jak se zrovna moc neslušelo a vyzývavé pohledy házela na každého muže, v její blízkosti. Já byla jen takový tichý pozorovatel, opět taková šedá myš. Nikdo si mě nevšímal, takže jsem se pomalu vykradla z večírku a sledovala Susan. Chovala se opravdu nevhodně, nevím, proč tohle dělá. Vidím ji, jak odchází...jenže pak, jako by se čas zastavil, vzduch se téměř ani nehnul, obloha potemněla a ukázala výjev jako z apokalyptického filmu. Tornádo. 
Zdroj
     Všichni byli v panice a hledali, kam se schovat. Bouře byla rychlá a ničivá, zemřelo několik osob, včetně Susan...
     Jenže ona byla jediná, která na sobě měla známky násilí, poranění způsobená vichřicí byla posmrtná. Susan byla uškrcena, ležela pod stromem se staženými šaty a chyběly jí spodní kalhotky. Byly snad ony možnou vražednou zbraní?
      Jsem Bellamy Priceová Lystonová a je to už osmnáct let... Každý z rodiny se s touto ztrátou vyrovnával po svém, i já. Napsala jsem knihu...to byla ta chyba... 

     Bellamy se rozhodla jako terapii použít psaní. Pod rukama ji vznikla kniha Nízký tlak,která se stala bestsellerem, napsala ji pod pseudonymem T.J. David. Všichni věděli, že se zakládá na skutečné události, ale kdo je skutečným autorem? Jeden zvídavý novinář to zjistil a pak začal kolotoč nemalých a nebezpečných příhod. Bellamy je v nebezpečí, někdo po ní jde. Podezřelých je spousta, jedním z nich je i Susanin bývalý přítel Dent. Pořád je tak krásný, jako tenkrát. Pořád působí tak nebezpečně a neodolatelně. Pustí si ho Bellamy k tělu? 
Zdroj
     Ač byl za vraždu Susan odsouzen jeden místní muž, nikdy nebylo dost jasné, zda ten čin opravdu spáchal. Po několika letech je ve věznici zabit. Vyšetřující policista zmizel z povrchu zemského a soudní úředník se raději začal věnovat prodeji aut. Komu vadí Bellamyin příběh, kterým znovu otevřela staré rány a vypustila ven spoustu otazníků ohledně případu? Vylíčila svůj příběh opravdu přesně tak, jak si ho pamatovala? Pamatuje si to správně? A pamatuje si vůbec všechno? 
    Nízký tlak je brilantní detektivní román od světoznámé Sandry Brown, který je právoplatně bestsellerem!

...Můj dojem...
     Klobouk dolů před tak skvostnou autorkou! Nevím jaké jsou její ostatní knihy, četla jsem jen dvě, ale Nízky tlak byl jedním slovem PERFEKTNÍ! V knize nemusela téct krev na každé stránce, ale přesto byla každá stránka napínavá a poutavá. A tím myslím, že opravdu každá. Od začátku do konce, jste v ději a přemýšlíte, kdo, co, jak, proč... Sandra si vás stále drží na provázcích jako loutky a vede si vás, vlastně ne...vy jdete zcela dobrovolně. Žádné hluché místo v knize nenajdete, ani ve vyprávěcích pasážích. A ten smyslný podtext muž vs. žena? Skvělé! Brilantní detektivní román, skvělá a překvapivá zápletka, pozvolné, ale napjaté rozuzlování, smyslnost, láska, rodinná pospolitost, křivda. To vše je "Nízký tlak".
Doporučení? Kupujte, čtěte a užívejte každé stránky!

...Sandra Brown...
Zdroj
Autorka romantických románů. Sandra Brown se narodila v texaském městě Waco a je autorem mnoha bestsellerů New York Times. Se svým manželem žije v Arlingtonu v Texasu. Vystudovala angličtinu a literatura, vystřídala řadu profesí: živila se jako herečka, manažerka, modelka a televizní reportérka. K psaní ji přivedla náhoda, ale po úspěchu, který jí vzápětí přinesly první romány, se rozhodla pro psaní.(zdroj: wikipedia)
      
 




6 komentářů:

  1. Ta kniha vypadá skvěle! Něco podobného už dlouho scháním! :) Díky za skvělý tip! :)
    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ta kniha vypadá opravdu skvěle. A moc pěkná recenze, Míšo :) Já mám doma taky nějaké knihy od Sandry, ale zatím jsem nečetla. A touto jsem pěkně nahlodaná. Ach jo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, takhle je opravdu dobrá, vím, že jsou na ní odlišné názory, někoho nudila atd...což nechápu. Já ji slupla jako malinu. Neuvěřitelně dobře se četla, bez jakýchkoli záseků. Prostě super čtení a hlavně poutavé :-). Ach jo :-D

      Vymazat
  3. Díky za skvělou recenzi, knížku mám doma a moc se na ni těším! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[