RECENZE: Vysoká hra - Kay Hooper

28.2.17



Dva lidé, kteří cítí vzájemnou zradu.
Dva lidé, kteří se milovali.
Dva lidé, kteří se znovu setkají v průběhu rozehrané hry!



Info o knize:

  • název: Vysoká hra
  • originální název: Aces High
  • série: Hagen (11.)
  • autor: Kay Hooper
  • žánr: literatura světová, pro ženy
  • rok vydání: 02/2017
  • nakladatelství: Knihy Dobrovský - Edice Omega
  • počet stran: 160

Recenze knihy:

     Moji milí čtenáři, rovnou vás připravím na to, že vám sdělím podstatnou informaci. Dle Goodreads.com se jedná o poslední díl série Hagen (11.) Ale rovněž vás maličko vyvedu v omyl, myslet si, že je hloupost tuto knihu číst! Jedná se sice "zřejmě" o závěrečný díl, ale podle mého zběžného průzkumu se ostatní předchozí díly týkají jiných hlavních hrdinů, tedy vedlejších postav, se kterými se seznámíte i v tomto díle.

     Kniha je téměř klasickou romancí, či Love Story. Záměrně píši téměř, protože je kniha vyšperkovaná ještě akční zápletkou.

     Naši hlavní hrdinové i vedlejší postavy totiž patří do světa špionáže a tajných agentů. V tomto díle jsou hlavními hrdiny Skye Prescott a Katrina Kellerová. Oba jsou špičkovými tajnými agenty. Ona se dala na špionáž pro americkou vládu a on byl federálním agentem. Před šesti lety je pojila nejen jejich práce, ale také vzájemné city.


     Při jedné tajné operaci byla ale Katrinina identita odhalena a vše nasvědčovalo tomu, že zradila svou vládu a i samotného Skye. Vášnivé milence od sebe poté oddělila neodpustitelná zrada.

     Je to šest let, kdy Skye naposledy spatřil ženu se zářivě rudými vlnitými vlasy. Teď stojí po kolena ve vodě a prohledává lokalitu zábavního parku, ve kterém hrozí bombový útok na důležitého politika. Skye Prescott stojí proti nejobávanějšímu atentátníkovi Adrianovi, ale v tuto chvíli stojí i tváří v tvář samotné Katrině. Své dávné lásce, zrádkyni a jeho hluboké vášni...

     V obou se probudí mnoho pocitů, jak kladných, tak záporných. Naši tajní agenti v parku plného rozličných atrakcí rozjíždějí svoji vlastní hru, vysokou hru! Kdo bude vítěz a kdo poražený? Dojde už konečně k vysvětlení dávné minulosti našich milenců, vypluje skutečná pravda na povrch? A podaří se polapit nejobávanějšího zločince, který je připraven a jen vyčkává na pravou chvíli? Čas, to vše ukáže čas a řádky napsané skvělou vypravěčkou Kay Hooper!

Můj dojem:

     Do knihy jsem se začetla s nevědomím, že jde o knihu ze série, že jde už o 11. díl. Záměrně jsem vám tuto informaci napsala hned na začátku. Protože místy byste mohli mít dojem, že vám maličko něco uniká. Třeba proč se tato hra vůbec rozjíždí. Neskutečně mě mrzí, že u nás vyšly pouze dva díly, protože bych si je opravdu velmi ráda přečetla. Nakladatelství Omega vám může nabídnou díl předchozí, který se týká bratra Skye Presccota - To chce zloděje. Já osobně se na tento díl určitě podívám.
   
     Autorka dokázala nemožné. Na 150 stránkách opravdu vytvořila skutečný příběh. Nejdříve jsem byla maličko skeptická, zda je to vůbec možné, ale jak je vidno, je. Sice nemůžete čekat velkou složitost nebo propletenost. Ale i tak s touto knihou dostane velmi pěkný milostný román, který vám zpříjemní jeden pohodový večer.

     Možná můžeme mluvit i o klišé, ale pokud to klišé funguje, pak nemůže být výtkou. Oba hlavní hrdinové mi sedli, neměla jsem s nimi problém. Sice se v knize na začátku dost kočkovali, ale jak jinak, že? Skye je kus chlapa, kterého si vaše mysl velmi hravě dokáže představit. Ztělesnění sexy boha a muže bez jakéhokoli pudu sebezáchovy, který má maličko problém s prudkostí. Katrina je spíše zdrženlivá, vzhledem k minulosti. Vše to do sebe krásně zapadá. Do toho ještě řešíme nebezpečného atentátníka a rázem se strachujeme o sexy Skye.

     Rozhodně mě kniha hodně bavila, sice je to taková malá jednohubka, která vás možná ničím novým nepřekvapí, ale rozhodně vás bude bavit. Takže, pokud jste příznivkyní romantických knih s lehkou dávkou erotiky a akce, pak je Vysoká hra jako stvořená pro vás.

Jak můžete vidět, na internetu koluje i druhá verze obálky. Myslím, že nakladatelství Omega zvolila dobře, když volila obálku s portrétem tajuplného muže. Já osobně si myslím, že dokonale vystihuje samotného Skye. Předsádka knihy zase vystihuje samotný název - Vysoká hra. Jelikož je v příběhu větší důraz kladen na lásku a až v druhé řadě na rozjetou hru, bylo podle mého názoru voleno nakladatelstvím správně. Toť můj osobní názor.






Hodnocení: 80%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

📖 Knihu můžete zakoupit u Omegy nebo Dobrovského 📖

Anotace knihy:

Velmi úspěšná autorka bestsellerů New York Times Kay Hooper spřádá příběh o zradě a druhé šanci dvou milenců, které rozdělí poslední mise. Katrina Keller, absolventka vysoké školy, se naučila využívat každou svou dovednost a pracuje jako agentka, aby pro Američany vyslídila citlivé informace. Ale poté, co byla její identita částečně odhalena, jiný federální agent – a zároveň její životní láska – nabude dojmu, že Katrina zradila svou vlast. Katrina reaguje tím, že skrývá svou bolest a hledá útočiště v nedůležité operaci v zábavním parku. Když už si myslí, že je ze všeho venku a může jít dál, Skye Prescott jí znovu zkříží cestu.
Skye nikdy nezapomněl na Katriinu zradu. Ukryt v temnotě, promění se v bezohledný a nemilosrdný přírodní živel. Když mu ale jeho další mise přivede Katrinu zpět do života, rychle si uvědomí, že udělal hroznou chybu, když jí nevěřil. Skyova povaha vyžaduje rychlý zásah. Když ví, co chce, neexistují pro něj žádné překážky. Dokonce ani Katriiny protesty mu v tom nemohou.

2 komentáře:

  1. Hezká recenze, ale mě ta knížka teda vůbec nebavila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postřehla jsem pár negativních recenzí, mě to bavilo...ano, je tam strašně znát, že je to poslední díl, ale opravdu nemůžu říct, že bych se nebavila :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[