RECENZE: Eclipse Bay: Úsvit - Amanda Quick

13.2.17


Vítejte zpět v Eclipse Bay.
V městečku, kde to opět bude vřít vášní
 i nenávistí dvou znepřátelených rodů.

Harteové vs. Madisonové
Kdo z koho?!


Info o knize:

  • název: Eclipse Bay Úsvit
  • orig. název: Dawn in Eclipse Bay
  • série: Exlipse Bay Trilogy (2.)
  • autor: Amanda Quick (pseudonym) - Jayne Ann Krentz
  • žánr: literatura světová, pro ženy, román, romantika
  • nakladatelství: Baronet
  • rok vydání: 12/2016
  • počet stran: 303

Upozornění - může obsahovat spoilery k předchozímu dílu!!!

Recenze knihy:

     Jsme zpátky v Eclipse Bay, ale před tím si dáme malou zastávku v Portlandu, kde se staneme svědky hádky Gabriela Madisona a Lilian Harteové. Proč? Musí mít snad tyto dvě rodiny nějaký důvod? Nesnáší se přeci už třetí pokolení. 

     Lilian vlastní velmi úspěšnou seznamovací agenturu a Gabe zřejmě usoudil, že je pravý čas najít si manželku. Vzhledem k tomu, že jeho bratr Rafe si vzal Lilianinu sestru, tak se domníval, že ho Lili neodmítne a vyjde mu vstříc. 

     Lilian s Gabrielem podepíše smlouvu, rozhodne se mu pomoci. Gabe musel vyplnit velmi obsáhlý dotazník, který nechala Lili vyhodnotit svým programem a podle toho mu vybírá vhodné kandidátky. Jenže tohle je, proboha, Madison!!! Nic a nikdo mu není dobrý, podle dotazníku by potřeboval Gabriel robota. Hlavně ať se nezajímá o umění a je zajištěná. 

     Lilian věděla, že uzavřít smlouvu s Gabrielem nebude dobrý nápad. Hlavně v době, kdy se rozhodla svoji agenturu zavřít. Všichni klienti jsou vyřešeni a spokojeni, všichni, až na Gabriela Madisona! Lilian to ovšem s Gabem vzdává, není schopen být spokojený, ráda by mu vrátila peníze a v dobrém se s ním rozloučila. Jenže nebyl by to pravý Madison, kdyby nedostal to, co chce! Slíbila mu šest schůze a on jich dostal jen pět...

     Možná jde pouze a jen o náhodu, když se workoholik Gabriel Madison rozhodne vzít si krátkou dovolenou a zajet si do rodného Eclipse Bay v době, kdy se chce Lilian Harteová na měsíc nastěhovat do chaty rodičů a zkusit štěstí v branži, která je jí mnohem bližší. Malování...

    Ani v tomto díle nám nebude chybět dramatická zápletka, která se odehrála i v prvním díle. I tentokrát se budeme bát o životy našich hlavních hrdinů. Opět je to v knize dokonale vyvážené. Láska, nenávist i nebezpečí.
     
     Díky svatbě Hannah a Rafaela v přechozím díle  se můžeme domnívat, že se nesvár mezi Harteovými a Madisonovými jakž takž urovnal, ale to co začalo u jejich děděčků, těžko zachrání vnoučata. A jedna svatba ještě nic neznamená. Nechte se opět vtáhnout do Amandina příběhu, který je tím pravým pro romanticky založené duše. 

Můj dojem z knihy:

     Já jsem si opět libovala. Neskrývala jsem nadšení ani u předchozího dílu. Možná tento druhý díl postrádal trochu více napětí, než jaké se objevilo v prvním díle, ale vůbec to nevadilo. Pokud byste se rozhodli, že si knihu chcete přečíst, pak rozhodně doporučuji začít prvním díle Rodinná msta
    
     Abych byla upřímná, tak mě se to "hašteření" znepřátelených rodů opravdu líbí. V tomto díle bylo věnováno více prostoru staříkům, kteří jsou vlastně strůjci počátku nenávisti mezi rody. Nechyběl jim sarkasmu ani značný stařecký elán! Líbí se mi odhodlání, klady i zápory jednotlivých rodů. Protiklady se přitahují, na tomto rčení je asi více pravdy, než si myslíme. 

     Možná je kniha veskrze klišoidní a předvídatelná. Nebudu vám tu ani tvrdit, že je to náročné čtení, ale rozhodně je to čtení, které dokáže udržet vaši pozornost a pobaví. S ohromnou chutí jsem si v pátek ke knize sedla a s úsměvem na rtech a maličkou lítostí  jsem ji v neděli ráno odkládala. Tato série mě opravdu baví a já už se teď moc těším na třetí a závěrečný díl, který ponese název - Léto...,které bude určitě opět žhavé, jako Úsvit i Rodinná msta! Knihu s čistým svědomím doporučuji, je typickým románem pro ženy.
Hodnocení: 85%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:


2 komentáře:

  1. Krásná recenze :-)
    Mít tak chvilku na víc, tak bych si řekla o půjčení :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Soni a chápu :-D. Na Amandu mrkni, mohla by se ti líbit :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[