🔝 KNIŽNÍ TIP č. 7 🔝

16.2.17

Trošku opožděně, ale přece!

     Mám tu pro vás nový knižní TIP. Kniha tedy ještě nevyšla, ale upoutala mě natolik, že vám ji sem musím šoupnout. Posuďte sami, jestli si 28. duben poznačíte do kalendáře, já tedy ano!!! Jde o knihu, kterou vydá nakladatelství HOST a my všichni dobře víme, že knihy od Hostu jsou prostě bombový!
Má jít o propracovaný psychologický thriller těžící z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka. Brrr, už teď mám husinu a počkejte si na anotaci! Takže, co pro vás mám tentokrát?

📖 TIP pro 7. týden 📖


Anotace:

Působivý příběh o nebezpečí slepé víry — a síle víry v sebe sama

Keviniáni připravili sedmnáctiletou Minnow o všechno: o dvanáct let života, o její rodinu, o schopnost důvěřovat. A když se vzepřela, vzali jí i ruce.
Teď je jejich Prorok mrtvý a celá keviniánská osada spálená na popel. Detektivovi z FBI je zřejmé, že o tom Minnow něco ví — ale ona mlčí.Hrůzné okolnosti ji dovedly do věznice pro mladistvé, kde objevuje nový svět. Učí se číst, nadávat i přemýšlet sama za sebe. Zjišťuje, že kovové mříže nejsou nic proti svazujícím pravidlům její sekty. A že pokud se dokáže rozloučit s děsivým tajemstvím své minulosti, může mít opravdovou svobodu, o níž vždycky snila.
Propracovaný psychologický thriller těží z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka, ale nabízí mnohem víc. Sektu tvrdě trestající neposlušnost, věznici, kde si každý musí vydobýt své místo, aby byl v bezpečí, sympatického detektiva s cukrátky, drzou a nebezpečnou spoluvězeňkyni s pesimistickým pohledem na svět a charismatickou Minnow, která zoufale stojí aspoň o obyčejnou naději na lepší život.

Info o knize:

Nakladatel: Host
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/04
Počet stran: 400
Vazba: Paperback

Co dodat:

  • prostě lákavá anotace
  • Host bývá většinou zárukou jistoty
  • už ta zmínka o pohádce bratří Grimmů... oni jsou mistři 
  • miluji psychologické thrillery a doufám, že tohle nezklame
  • téma sekty
  • maličko mi vadí, že to bude paperback, ale co se dá dělat
  • vydání je bohužel až v dubnu!
Co na to říkáte?
Já do ní tedy rozhodně půjdu!

15 komentářů:

  1. Zajímavý tip, docela si mě nalákala. Vypadá fakt dost dobře. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si jí všimla až včera, ale rozhodně můžu říct, že zaujala. Navíc jak říkáš, je to z Hostu... a to je (skoro) vždycky záruka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Psychologické thrillery síce až tak veľmi nevyhľadávam, avšak zmienka o Grimmovcoch ma zaujala, tak uvidím, či po knihe siahnem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zmínka o nich mě asi utvrdila nejvíce. Fakt to vypadá hodně zajímavě :-)

      Vymazat
  4. Rozhodně přidávám na wishlist! Děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý tip! Anotace zní skvěle, knížku si musím zapsat :D Děkuju!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[