RECENZE: Dohoda s láskou - R. L. Mathewson

19.9.16




"Až tě chytím, tak tě sním."



  • název: Dohoda s láskou
  • orig. název: Perfection
  • série: Neighbor from Hell (2.)
  • autor: R. L. Mathewson
  • žánr: literatura světová, romány pro ženy, román, romantika
  • nakladatelství: Mladá fronta
  • rok vydání: 07/2016
  • počet stran: 248
...Anotace...
     Zoe už se dávno smířila s tím, že se jí smůla lepí na paty. Takže když přijde o práci a s jejím životem to začne jít z kopce, nečeká ani, že by se to mělo zlomit. Nemá co ztratit, a tak přistoupí na návrh svého nemožného souseda a uzavře s ním dohodu. Nezávaznou a takovou, která prospěje jim oběma a nikomu neublíží.
Jako většina Bradfordů má i Trevor slabost pro jídlo, a nejen pro ně... Jenže chce dokonalou ženu a ze svých požadavků nehodlá slevit. Když si ke své hrůze uvědomí, že se mu myšlenky podezřele často stáčí k jeho baculaté sousedce, poněkud zneklidní.
Pekelní sousedé! Úspěšná romantická série o sousedech na zabití!

Zdroj

...Recenze...
     Dohoda s láskou je druhým dílem série Pekelní sousedé! Nechápu, jak mi mohl uniknout už první díl, protože tohle jsou přesně ty oddechové a sladké románky, které občas potřebuji, abych se odreagovala.

"Dnešek už nemůže být horší, pomyslela si se zoufalým povzdechem, zatímco si vytírala bláto z očí. Ale o pár vteřin později, když za ní někdo začal troubit, se ukázalo, že může."
   
 Zoe je mladá a úspěšná...oprava...Zoe je mladá a bývala úspěšná. Momentálně přišla o svou práci, jen proto, že přišla na "něco" a tím vlastně pomohla podniku. Dobré skutky se ovšem Zoe příliš nevyplácí. Celý ten den stojí prostě za houby. Nechápe, proč ji šéf spíše nepochválil za dobře odvedenou práci, ale namísto toho, ji sprostě vykopl. Co si teď počne. Ještě že má alespoň pěkný byt, ovšem na jak dlouho? Pokud nebude mít na nájemné. A kde si teď tak narychlo sežene práci a bez pochyby dostane i špatné hodnocení.

     Tenhle den je prostě jako zlý sen.  A bude mít i další pokračování v podobě další smůly lepící se Zoe na paty. Jisto jistě se může rozloučit se svým parkovacím místem, protože ten neohleduplný soused, "pan domácí", jí ho bezohledně zablokuje. Zřejmě bude mít také zablácenou celou svou roztomilou rohožku s pejsky, kterou tak zbožňuje. O kradení novin, už se ani nezmiňuje a o rušení klidu? Pche. Jenže Zoe si na nic z toho nestěžuje, je ráda, za skvělé bydlení s příznivým nájmem, který, jak ji později došlo, je nízký asi jen díky těm  podmínkám, které zřejmě zvládá dodržovat jen ona. Ať už je dnešní den za ní. Zítra začne nanovo a určitě se jí povede mnohem lépe než dnes. Jenže ten dnešní den ji přichystá ještě mnohá překvapení.

     Zoe nesnáší svého souseda alias svého domácího. Ten floutek si myslím, že když dostane od babičky barák, že si takhle může vyskakovat. Vlastně může. Ale to, co Trevor udělal teď, tak to už vážně přehnal. Aby Zoe zahnala chmury, objednala si ve své oblíbené restauraci skvělou večeři. Ale co si to Trevor s sebou odnáší do svého bytu??? Sakra to je moje jídlo. A tak rozzuřená Zoe, s nahromaděným vztekem z dnešního dne a i z těch předchozích, kdy ji Trevor pil krev, ale mlčky to snášela, vtrhne do jeho bytu a doslova mu jídlo vytrhne od úst. Proběhne krátká výměna názorů, která vyústí v upřímnou, ale bolestivou narážku na Zoeinu postavu. To se tedy Trevor sakra trefil... Zapomněla jsem vám totiž říci to podstatné...Zoe je trošičku boubelatá, ale co na tom. V tu chvíli se v obou něco zlomí, v Trevorovi asi svědomí a v Zoe? Bude toho víc...
"Tohle jí, do háje, vlastně jim oběma, může sedět. Nechce teď vztah a není blázen, aby si myslela, že by Trevor o vztah s ní stál. Jsou jen známí, takže by tahle dohoda měla fungovat, aniž by si museli dělat starosti s tím, že se na sebe moc upnou. Je to jednoduchá a prospěšná dohoda pro ně pro oba."
     Od toho dne postupujeme krůček po krůčku od nesnášenlivosti k postupnému poznávání obou mladých lidí. Trevor Zoe sežene práci a při výdělek a ještě ji navrhne něco navíc, takovou malou dohodu. Otázkou teď je, jestli se jim to krapek nevymkne z rukou.

...Můj dojem...
     Tohle je opravdu roztomilé a sladké čtení. Najdete zde jak humor, tak příjemně propletený a romantický děj. Já jsem si čtení knihy opravdu užívala. A víte vy co? Při tom čtení jsem měla neustále hlad! :-D To se prostě nedalo vydržet :-D.
      Tak paradoxně odlišné postavy a přitom se krásně doplňovali. Opravdu velmi příjemné čtení pro dobrou náladu. Asi se podívám i po předchozím díle, protože si myslím, že i ten bude stát za to.
     I v této sérii se drží autorka trendu rozvíjení dalšího příběhu na vedlejších postavách. Mě se to rozhodně líbí, už jsem na to zvyklá od J. Lynn, která svou sérii rozvíjí stejně. V tomto dílu se tedy setkáváme s vedlejší postavou z prvního dílu a tou je tedy Trevor. Jejich rodinka má jistě ještě mnohé co nabídnout a já už jen díky jejich povahám vím, že je nač se těšit.
     Kniha má moje velké doporučení. Pokud máte chuť na lehké a romantické čtení okořeněné špetkou sarkasmu a vtipu, pak je to pravá volba. Na čtení si ale připravte něco na zub ;-).
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji 
a nakladatelství

3 komentáře:

  1. Kniha vypadá skvěle :) Ráda si ji také přečtu :)
    Navíc tahle obálka je mnohem lepší než ty anglické, ty jsou teda dost šílený :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková ta romantická klasika, co potěší a rozhodně i pobaví :-)

      Vymazat
  2. Som rada, že kniha mala úspech! :) Všade okolo počúvaj samé chvály a tak sa neviem dočkať, kedy sa do nej pustím. Maj sa krásne! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[