RECENZE: Ďáblův spár - Lara Dearman

13.8.18




Nebojí se tmy.
Jen toho, co se v ní skrývá.

Info o knize:

  • název: Ďáblův spár
  • orig. název: The Devil's Claw
  • série: Tajemství Jennifer Doreyové (1.)
  • autor: Lara Dearman
  • žánr: Literatura světová, Detektivky, Thrillery
  • nakladatelství: Host
  • rok vydání: 03/2018
  • počet stran: 344
     Nakladatelství Host nám přináší novou detektivní sérii, jejíž hlavní hrdinkou je Jennifer Doreyová, novinářka. A jak to tak bývá, ani autorka Lara Dearman nemohla vyčnívat z řady mnoha dalších spisovatelů a své hrdince do vínku přidala nějaké to osobní trauma, které ovlivňuje její dosavadní život. Jennifer ale absolutně nebrání v tom, aby nestrkala svůj roztomilý nosík tam kam nemá. Je to všehovšudy novinářka, takže se to od ní vlastně i očekává. 

Nebojí se tmy. Jen toho, co se v ní skrývá!

     Tato nová detektivní série nese název Tajemství Jennifer Doreyové a první díl vyšel v nakladatelství Host v březnu tohoto roku. Zajímavostí jistě je, že sama autorka z tohoto ostrova pohází, což mě nutí k zamyšlení, zda opravdu popisovaný folklor tohoto ostrova, jež uváděla v knize, je skutečně pravdivý. Pokud ano, pak tato autorka, jež vystudovala na Sussexské univerzitě francouzštinu a mezinárodní vztahy, žila vskutku na zajímavém místě! Guernsey je součástí Normanských ostrovů, které se nachází v Lamanškém průlivu. Ďáblův spár je autorčinou prvotinou a v knize se snoubí její láska ke guernseyským mýtům, folklóru a legendám společně s láskou k detektivním románům a sériovým vrahům.

Recenze psána pro portál Chrudimka.cz - pokračovat ve čtení můžete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[