RECENZE: Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci - Halina Pawlowská

5.2.18




Byl zdravý, měřil víc než metr osmdesát, měl vlasy, měl zuby, nešišlal a chtěl mě!

Info o knize:

  • název: Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci
  • autor: Halina Pawlowská
  • žánr: humor, pro ženy
  • rok vydání: 01/2018
  • nakladatelství: Motto
  • počet stran: 168
     Halina Pawlowská má jednoznačně dar upřímného slova. Její knihy jsou jednoduše vtipné, ironické a rozhodně ne přikrášlené. Protože takový skutečný život určitě není. A tak se i v této knize můžete těšit na reálně vystřiženou hlavní hrdinku, se kterou budete nejednou soucítit, nehledě na to, že se v ní několikrát i spatříte.

     Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci je kniha jednoznačně pouze pro ženy. Její čtení vám zabere hodinku, nanejvýš dvě. Budete se smát, nevěřícně kroutit hlavou a dokonale při čtení vypnete.



     Hlavní hrdinka Olga Polubenská není rozhodně prototypem ženské krásy a dokonalosti. Dokonalý už nebyl ani její vlastní porod a další životní vývoj šel v podobných kolejích. Ona je takovou raritou, jak se to ovšem vezme.
Můj problém spočíval v tom, že mě už od narození zajímali muži. Ne že bych byla nymfomanka, jen jsem zkrátka, už od svého prvního nadechnutí, chtěla, aby mě někdo miloval!
     V průběhu velmi krátkého příběhu budeme svědky ironického počínání i náhledu na svět a také honbě za pravou láskou.

     Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci - jak název sám napovídá, pár zoufalých situací a řešení se opravdu dočkáme. S hlavní hrdinkou ujdeme značný kus cesty životem, než dojdeme ke kýženému sebepoznání.

     Halina Pawlowská je spisovatelka a scénáristka. Já ji mám ráda obzvláště kvůli jejímu sarkasmu a břitkému humoru. Je to žena, která se nebojí tít do živého. Nebojí se vystřelit si ze sebe samé a vše podá s nonšalancí sobě vlastní. Tato kniha byla moje první od ní. Nejde sice o nějaké světoborné čtivo, ale svůj účel splní. Ryze ženská literatura, která vám zpříjemní odpolední siestu u kafíčka. Zvedne vám náladu a vykouzlí úsměv na tváři.

     Podle této knižní předlohy byla natočena filmová komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, kde hlavní roli ztvárnila Klára Issová a režie se chopil Filip Renč. 

Jako profesionální psycholožka musím odborně konstatovat: Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Zas a zas a znova! A vždycky je to lepší, než když nedělají nic!

Hodnocení: 60%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Já Václava milovala! Vůbec jsem si neuměla představit, že bych chodila s někým jiným, a kdybych byla jen trochu víc religiózně vychovaná, tak bych každý večer zvedla hlavu k nebi a děkovala bych Bohu, že mi seslal tak dokonalého muže. Dokonalý byl proto, že vůbec existoval! Že byl zdravý, měřil víc než metr osmdesát, měl vlasy, měl zuby, nešišlal a chtěl mě! To bylo nejdůležitější - chtěl mě! Kdyby slintal, bylo by mi to nakonec asi fuk… i když…


5 komentářů:

  1. Já teda koukala na plakáty filmu spíše a ani jsem netušila, že existuje kniha. Musím podotknout, že kniha ve mě budí takový roztomilí dojem a asi docela chápu to hodnocení. Recenze byla opravdu povedená a fotky také musím taky říct, že úplně miluji spisovatele, co se nebojí do knihy vložit trochu humoru.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, žádnou autorčinu knihu jsem nečetla, ale ráda bych to napravila. Samozřejmě je jasné, že se nejedná o žádnou extra inteligentní knihu, ale jako oddychovka na pobavení... ideální. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze, ale já se musím přiznat, že Pawlowská mi nějak moc jako spisovatelka nesedí. Mám ráda její glosy, na které občas narazím v různých časopisech, ale něco delšího, příběhového mi od ní moc nesedí. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám její knihy jako oddychové fakt ráda, člověk u nich báječně vypne. Tahle recenze se ti, jako vždy, povedla, Míšo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super recenze, Míšo, Pawlowskou mám spojenou s oddychovým letním čtením u bazénu, nic náročného, ale to je někdy přesně to pravé :) Takže tuto knížku na léto plánuji :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[