RECENZE: Napravený prostopášník - Raine Miller

16.2.18




Když jste ochotni všechny svoje touhy potlačit pro skutečnou  lásku...

Info o knize:

  • název: Napravený prostopášník
  • orig. název: The Undoing of a Libertine
  • autor: Raine Miller
  • žánr: historická romance, román pro ženy, erotika
  • rok vydání: 01/2018
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 320
     Raine Miller pro mě není neznámou autorkou. Před nějakým časem jsem totiž doslova propadla její knižní sérii Aféra Blackstone a jejím hlavním hrdinům Brynne a Ethanovi. Millerová je typickou spisovatelkou ženské literatury, zejména pak ženské erotické literatury. Nebojí se tít do živého a bez skrupulí a obalování předložit příběh, který zacloumá vašimi emocemi. 

     Co pro mě ovšem od této autorky bylo novinkou je erotická historická romance. K Napravenému prostopášníkovi jsem tedy přistupovala s lehkou rezervou a obavou, zda si autorka zachová stejný osobitý styl plný vzrušení. 

     Napravený prostopášník nás zavádí do historie, kdy galantní pánové smekali klobouky a milostivé dámy cudně skláněly pohledy k zemi. Ale i v této době se našli muži, kteří měli své líbivé choutky úplně na jiné vlně. Navštěvovali nevěstince a vyhlídka budoucnosti pro ně byla na posledním místě. Jenže, jak to tak bývá, našemu prostopášníkovi je tlačeno na krk z okruhu příbuzenstva. Je načase si najít vhodnou manželku a počít dědice. Titul barona se musí zachovat. 

     Jeremy Greymont je pohledný muž a budoucí dědic šlechtického titulu. Jeho život je jako jízda na divokém koni uprostřed vichřice. Jeremy si umí užívat života plnými doušky. Má svoje sexuální choutky, ze kterých nehodlá slevit. Ale je na čase si najít manželku a matku svého dítěte. Ale, kde hledat. Je smířen s tím, že jeho vlastní žena mu požitek a slast, kterou tolik miluje, rozhodně neposkytne. 

     Sestra jeho nejlepšího přítele je právě svým vlastním otcem prodávána jako sele na porážku. Musí ji co nejdříve provdat a zabránit tak klepům. Proč ale? Krásná Georgina je skutečnou dámou. Jenže na první pohled působí jako vyplašená laň. Ale Jeremy si všimne maličké jiskry v jejích očích. Ona je vhodnou kandidátkou na manželku. Nebude ovšem jediný, kdo o ni bude vehementně usilovat. Georgina má tajemství, velké tajemství. Takové, které může ovlivnit její budoucnost. Tajemství, které ji zničilo život a není si jistá, jestli se ještě někdy bude cítit tak jako dřív. Její život je rozdělen na před tím a po tom...

     Námluvy mohou začít! 

     Knihy Raine Miller jsou opravdu půvabné a svůdné zároveň. Napravený prostopášník je ale oproti sérii Aféra Blackstone dokonale odlišný. A to z jednoho prostého důvodu. Je noblesní, elegantní a tak trochu etická. Přeci jen, jde o historickou romanci. Proto je děj také tomuto období přizpůsobený, ovšem neztrácí ani trochu lesku ze svého erotického napětí. Jen je ta erotická linka podávána noblesněji a ne tolik vulgárně či drsně. Jazyk, kterým je tato kniha napsána vás hravě vtáhne do tehdejší doby. Budete si užívat elegantní vyřčená slova a lehce chlípné nevyřčené myšleny. Dokonalý soulad. 

     Byla jsem velmi mile překvapena, že i erotická kniha z historického prostředí mi takhle krásně sedla. Nemám jedinou výtku. Knihu bych určitě doporučila ženám, které mají erotické knihy rády, ale nepotrpí si na současnou novodobou ráznost a tvrdost knih s podobným námětem. Zde je totiž erotika podávána s lehkostí a na nějaké vulgarity určitě nenarazíte. Je to velmi přijatelný kompromis pro všechny ženy, které touží po erotice, ale ne zase až v tak vysokém měřítku. Láska, erotika, tajemství i napětí - to vše obsahuje lednová novinka od nakladatelství Baronet. Napraveného prostopášníka prostě musíte mít!
Hodnocení: 80%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Anotace knihy:

Jeremy Greymont si užívá svobodomyslného života plnými doušky. Mezi jeho vášně patří nezávazný sex na jednu noc a skotská whisky. Jeho dědeček mu však dá ultimátum, buď se ožení a zajistí pokračování rodu, nebo se s dědictvím a s titulem může rozloučit. Krásná Georgina, sestra jeho přítele, mu připadá jako ideální řešení. Jeremy už se nemůže dočkat, až ji učiní svou manželkou a začne pracovat na potomcích. Dokonce je ochoten kvůli ní zklidnit svůj dosavadní styl života. Osud jim však do cesty postaví tvrdou překážku. Georgina je po brutálním útoku přesvědčena, že nedokáže být řádnou manželkou žádnému muži ‒ dokonce ani pohlednému Jeremymu Greymontovi.

2 komentáře:

  1. Díky za tip, asi si taky časem od autorky něco seženu, historické romány jsou prostě top, já zase nedám dopustit v tomto směru na Shannon Drake.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuto autorku vůbec neznám, mrknu na ní :-). Já moc historické romány nečtu, ale tohle se mi opravdu líbilo :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[