RECENZE: Beta - Jasinda Wilder

4.8.17








Šťavnatá a ještě drsnější!
Taková je Beta!





Info o knize:

  • název: Beta
  • série: Alfa
  • autor: Jasinda Wilder
  • žánr: světová literatura, pro ženy, erotika
  • nakladatelství: Ikar
  • rok vydání: 06/2017
  • počet stran: 272
     Tajemství, které v sobě ukrývala Alfa bylo vyřčeno, přijato a odpuštěno. Lásce nestálo nic v cestě a život plyne dál. V Betě se vracíme zpět k našim hlavním hrdinům Kyrie a Valentinovi, kteří si šťastně užívají cestování po světě. Poznávají společně různá místa a také ještě více sami sebe. Jsou oba na vrcholu štěstí a jak jinak, i na vrcholu své sexuality.
Probuzení se stalo jednou z mých oblíbených her. První otázka zněla: Kdo z nás se probudí první - Roth, nebo já?
Pokud já, pak bylo mým úkolem - tím, který jsem si uložila sama - dohlédnou na to, aby se probudil co možná nejpříjemnějším způsobem. Jinými slovy, postarat se o to vlastníma rukama a rty, obemknutí kolem jeho ranní erekce. 

Šťastné chvilky plné užívání naruší nepřítel z minulosti. Nikdy nenaštvi svoji ex! Obzvláště, když je vyšinutá a je to dcera velkého řeckého bosse. Ona je však ještě mnohem horší než její otec. Zlá, vypočítavá, krutá, psychopatická. Řecká bohyně chce získat zpět co jí kdysi patřilo a udělá pro to maximum a nebude se štítit použít to nejkrutější násilí.

Jednoho rána se Kyrie probouzí sama a vedle sebe místo své lásky nachází jen prázdné místo a v polštáři zapíchnutou stříbrnou díku se vzkazem - On patří mně! (To se ještě uvidí.) Panika, strach a nebezpečí. Kdo unesl jejího nedotknutelného Rotha? Jejího Valentina? I přes to, že je Kyrie vystavena bezprostřednímu nebezpečí, rozhodne se vydat do Řecka společně s Harrisem. Ten samozřejmě tuší odkud vítr fouká. Jenže!
Nikdo nesmí křížit cestu Vitaliji Karahaliosovi.
     Sexuální náboj bude střídat akce a napětí. Nebezpečí, krev, brutalita! Tohle všechno obsahuje druhý díl série Alfa. Náš milující pár se stane lovnou zvěří a v ohrožení bude i jejich velká láska.

Můj dojem:

     Musím uznat, že to co dokáže Jasinda Wilder nedokáže nikdo jiný. Je neskutečné jaké ve mně autorka během čtení vyvolávala pocity a reakce! Nejdříve jsem knihu chtěla hodnotit pouze třemi hvězdičkami, ale po dočtení jsem jednu hvězdu přidala. Sama se divím svým pocitům a pokusím se vám je v následujících řádcích trochu přiblížit.

     Jakmile jsem se začetla do první stránky Bety, hned jsem si vzpomněla na to, proč jsem Alfě dala pouze 3*. Jasinda Wilder je autorka, která se ničeho nebojí. Nebojí se vulgarismů ani přehršle erotických scén a tentokrát se nebojí ani nechutností! Ano, je to erotická série, jenže pokud jste si do teď mysleli, že hranice erotické literatury byly nastaveny, tak se mýlíte! Jasinda Wilder zachází ještě dál a možná proto jsou její knihy buď to chváleny a nebo považovány za odpad. Ona totiž žádné hranice nemá,  klidně vám sexuální scény vloží na každou stránku i do každého odstavce, používá taková slova, která i ostřílený člověk jako já, bude za chvilku nesnášet a polezou vám krkem.

     Měla jsem spoustu výtek k prvnímu dílu, vadila mi nadutost hlavní hrdinky a také její slovník. U druhého dílu už jsem to brala lépe. Sexu rozhodně neubylo, ne! V této knize se totiž řeší sexem úplně všechno a vždy je o několik stupínku lepší (tvrdší, delší a... nejvíc nejlepší). Jejich výdrž a apetit bych vážně chtěla mít - dělám si srandu! Ale beru, je to kniha.

     Jasinda si pro nás tentokrát ale připravila peprné koření ve formě akční zápletky. Nebezpečí je v této knize velmi hmatatelné a to jí opět dává zase úplně jiný rozměr. Za tuto akční linku jsem knize přidala tu čtvrtou hvězdičku. Ale pozor, i tady mám výtku (ač osobní) - Wilderová je prostě maniak! To co připravila hlavním hrdinům bylo drsné, brutální a opět místy nechutné.

     Jenže víte vy co? Já jsem Betu přečetla během pár hodin! Byly chvíle, kdy jsem si říkala: to jako fakt? Cože? No to snad ne, zase! Ale když jsem pak knihu odložila, abych si udělala hrnek kafe, byla jsem v půlce. S otevřenou pusou jsem totiž hltala každou stránku a několikrát se přistihla, že mě to neskutečně baví. Beru zpět, přes to všechno mě to vlastně opravdu bavilo! Je to zkrátka jiný druh erotické literatury, který si zaslouží kritiku, ale také chválu.

     Série Alfa není pro každého milovníka erotických románů. Svědčí o tom i hodnocení na databázi knih. Spousta čtenářů knihu hodnotí jako odpad. A já se jim nedivím, opravdu je chápu. Jenže sama musím hodnotit jinak. Vzhledem k čtivosti knihy a svým zvláštním dech beroucím způsobem mě prostě dostala. U Alfy jsem říkala, že si asi další díl nepřečtu, ale po přečtení Bety se velmi těším na Omegu. Zaplať Bůh za ten akční šmrnc, na ten mě totiž autorka dostala.

     Sérii nedoporučuji ženám, které neholdují častým erotickým scénám a vulgarismům. Tady má sex několik různých příchutí a rozhodně nečekejte žádná sladká slovíčka. Ale v mnoha různých pohledech ji nelze nedoporučit vám ostatním. To co nesedne jiným totiž může sednout třeba právě vám. Ale opravdu se připravte na úplně jiný rozměr erotické literatury.
Hodnocení: 62%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:


Anotace knihy:

Kyrie se nastěhovala k Valentinovi Rothovi do newyorského apartmánu, nového hnízdečka si ale zatím moc neužívá. Místo toho doprovází Valentina na cestách po světě a každé ráno se budí v jiné zemi. Jenže jednoho takového rána se probere v posteli v nádherném zámku ve Francii a místo vedle sebe najde prázdné. A na polštáři leží nožem přibodnutý vzkaz: On patří mně. Kyrie nemá tušení, co se to děje, ale Rothův dlouholetý asistent Harris neváhá: stojí za tím Gina, nebezpečná žena, která byla kdysi Valentinovou milenkou… A teď ho chce zpátky.

6 komentářů:

  1. Skvelá recenzia! :) O knihe som už počula a veru ma zaujala ta obálka a názov. Ale ako píšeš, už som asi prečítaná z tých erotických románov a netuším, či po nej siahnem. :D Tvoje nadšenie je však až hmatateľné. :) Avšak už som unavená z tých plytkých, eroticky nabušených kníh. :D Vyzerá to na ďalšie 50 shades. Alebo nie? :D Ale ako píšeš, miestami mi to prišlo až divné, autorka vyznela ako nejaký sexuálny maniak. :D Maj sa krásne a želám príjemný deň! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jak se to vezme. Tohle je víc sprosté. Když použiji autorčinu mluvu, tak se tam prostě neustále šuká - to se sice děje v leckteré eroťárně, ale tady je to přeci jen jiné. Je to tam moc cašto a ano, je to opět takové klišé, ale stejně je na ní něco víc. Bohužel si netroufnu ji osobně doporučit, protože tady je to opravdu ošemetné. Neodhadnu jestli tě potěší nebo znechutí. Tento díl se ale opravdu vyvedl právě díky té akčnosti (únos). Alfě jsem dala jen tři hvězdy, protože mě štvala Kyrie, ale tady byla zase úplně jiná, silná a byla tady za tu hlavní oporu celého vztahu. Ono to působí hodně zvrhle, ta autorka to podává bez skrupulí a studu, obzvláště pak v době toho únosu. Nechám to na tobě, rozhodně existuje kvalitnější četba. Každopádně já už tu sérii dočtu, dvojka mě o tom přesvědčila a to jsem si opravdu po Alfě nebyla jistá, jestli budu pokračovat. Série ve čtenáři rozdmýchá spoustu protichůdných emocí, nadšení, znechucení, únavu, šok. Ale je to nesmírně čtivé.
      Uvidíš, třeba se ti jednou dostane pod ruku :-)
      I ty se měj pěkně :-)

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze, o knize jsem slyšela, ale neměla jsem nějak chuť na její čtení. Díky tvé recenzi, ale pomalu měním názor... :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíš, nemusí ti sednou, rozhodnutí je jen na tobě. První díl je spíše hodně o lásce, tento druhý je akčnější a lepší :-)

      Vymazat
  3. Super recenze, myslím, ze se v budoucnu po knize podívám. Ale jsi dobrá, že tě zvědavost donutila sáhnout po druhém díle, pokud si totiž matně pamatuju, tak na první jsi celkem nadávala :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Jani. Je to takový jiný druh erotické literatury, takový obhroublý :-) V prvním mě štvala hlavní hrdinka, tady už je o dost lepší :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[