RECENZE: Zázraky z nebe - Christy Wilson Beam

16.2.17






"Ti, kteří věří, vysvětlení nepotřebují. 
Těm, kdo nevěří, žádné vysvětlení nepomůže."

  • název knihy: Zázraky z nebe
  • orig. název: Miracles from Heaven
  • autor: Christy Wilson Beam
  • žánr: literatura světová, esoterika, náboženství,
  • rok vydání: 04/2016
  • nakladatelství: Noxi
  • počet stran: 208

Recenze knihy:

     Možná bude nejlepší hned na začátku této recenze přiznat, že nejsem věřící člověk v tom smyslu slova, abych chodila do kostela nebo se modlila. Ale jsem věřící. Neřeknu vám v co nebo v koho věřím. Ale věřím.

     Věřím v něco víc, věřím, že smrtí nic nekončí a věřím i tomu, že tu nejsme poprvé. Nebudu nikomu nic vnucovat, každý jsme jiný a každý se na život díváme jinak. Ale je nutné se vám přiznat a možná tím pochopíte můj pohled na tuto knihu. Další nutností k podotknutí je fakt, že kniha je založena na skutečné události. 

     Tuto knihu jsem objevila jen čirou náhodou, prostě jsem ji zahlédla a v tu chvíli mě to k ní táhlo. Asi to je tím uklidňujícím obrázkem na přední straně a možná také tím esoterickým nádechem, kterým působí díky té zamlžené hvězdě...

     Po několika dnech jsem také přišla na to, že už je podle knihy natočený film, který, jak mi už mnozí oznámili, je jedním slovem srdcervoucí! Já ho ještě neviděla. Chtěla jsem nejprve napsat recenzi na knihu s tím skutečným knižním dojem. Myslím, že film by mě ovlivnil ještě mnohem víc. 

     Autorem a vypravěčem této knihy je samotná matka devítileté Annabel, které se tento krásný příběh týká. Víte, je vlastně svým způsobem těžké, nazvat ho krásným, ale po dočtení nabudete dojmu, že vlastně krásně skončil...

     Christy žije se svým manželem Kevinem a třemi dcerami (Abigail, Annabele, Adelynn) v malém městečku ve státě Texas. Náš příběh se týká vlastně všech, ale nejvíce hlavně Annabele.


     Anna se narodila jako prostřední dítě, takřka vymodlené, protože Christy měla velké potíže...problém nebyl otěhotnět, problém byl v tom, že nebyla schopna donosit dítě a několikrát potratila. Hrůza každé matky...

     Když se holčička narodila nikdo by si ani ve snu nepředstavil jaký osud ji čeká. Ještě jí nebylo ani pět let, když začala mít vážné zdravotní problémy související s trávením a příjmem potravy. Nebudu tu zabíhat do lékařských detailů, postačí malá ukázka z knihy:


Annabel trpěla ukrutnými bolestmi a dalšími symptomy už od necelých pěti let. Teď jí bylo šest. Během měsíců následujících po oné katastrofální dvoj-operaci gastroenterolog konečně přišel s finální diagnózou: pseudoobstrukční porucha střevní motility, vzácná porucha, která má závažný vliv na střeva, jež brání tomu, aby tělo získávalo potřebné živiny, a antrální hypomotilita, což v podstatě obnáší paralýzu žaludku.
Nejtěžší slova, která jsem kdy slyšela a vyslovila: "Nedá se to léčit."
     V knize naleznete příběh, který vám nedá spát, který je těžko pochopitelný a v neposlední řadě uvěřitelný. Bezmoc rodičů i lékařů nad trpícím dítětem je neskutečná. Malá Annabel si procházela peklem. Byla strašně statečná, ale bylo jen otázkou času, kdy začne přemýšlet nad svým utrpení a smrtí. 

     Kousek od Beamovic domu je topolový hájek. Spousta malých i vzrostlejších topolů bavlníkových. Jeden z nich, ten největší, nejmajestátnější se stal oblíbeným místem všech tří sestřiček. Na té větvi seděly už nesčetněkrát, jenže toho dne se stáří stromu ozvalo. Anna a Abbie, které seděly vysoko na stromě ovšem nepanikařily. Abbie byla nejstarší a věděla, že musí Annu z toho stromu co nejrychleji dostat. Dutina v kmeni stromu, vysoko v koruně se zdála jako dobrý nápad. "Jen do ní na chviličku vlez, já tě přelezu a pomůžu ti dolů, Anno." V tu chvíli se to zdálo jako nejlepší nápad, jenže ani jedno z děvčat netušilo, jak hluboká ta dutina je... Anna padala do černé propasti celých deset metrů...po hlavě...

     Není tajemstvím, jak tento příběh dopadl, ale je záhadou jak se tento příběh uzavřel. Pro málo odvážně a nevěřící Tomáše je snesitelnější slovo "ZÁZRAK". Jiní věří a ví, že v tom má prsty Bůh...

Závěrem: 

     Nebudu skrývat překvapení nad tím, jak byla celá kniha podaná. Čekala jsem opravdový román, ale tohle je spíše vyprávění matky, která do příběhu zapojila i pasáže obsahující románový děj. Musím ovšem říci, že to nevadilo, ba naopak. Celé to působilo o to více autenticky...skutečně i neskutečně.

     Tento příběh je nádherný ve své smutné podstatě. Možná mnoho z vás po knize nesáhne hlavně z toho důvodu, že je hodně zaměřená na víru. Každá kapitola začíná citátem z různých Evangelií. Já vám ale upřímně říkám, že to není vůbec tak strašné, jak se možná obáváte. I když nejste věřící, tak vám tento příběh hodně dá. Příběh působí zdrcujícím dojmem, ale končí jako pohádka plná zázraků... 

     Na knize je krásné to, že předává poselství a i když se budete bránit zuby nehty, tak vás ohromí. Ve výsledku je jen na vás, jestli uvěříte nebo budete hledat logická vysvětlení.

     Kniha má moje velká doporučení, opravdu se nebojte. Pokud máte rádi skutečné příběhy se šťastnými konci, rozhodně si knihu přečtěte. Je plná vnitřní síly a naděje..."Věř a Víra Tvá Tě uzdraví..."


Nevím jak vy, ale já jsem za přečtení této knihy nesmírně ráda, dnes si v klidu pustím film a vybrečím se do polštáře. U knihy budete mít několikrát na krajíčku, ale z toho co jsem zaslechla, tak film vás prostě totálně dostane!
Hodnocení: 100%
Srovname.cz vám poradí,
kde nakoupíte knihu Zázraky z nebe nejlevněji. 

Trailer k filmu:
Foto:
https://deernationherbs.com/tag/populus-deltoides/
http://www.americanforests.org/big-trees/eastern-cottonwood-populus-deltoides-ssp-deltoides-2/
https://fellowshipoftheminds.com/2015/04/19/fallen-into-the-hollow-of-a-tree-9-y-o-girl-met-jesus-and-unborn-sister/
http://metro.co.uk/2015/04/14/9-year-old-falls-down-tree-meets-jesus-and-recovers-from-rare-childhood-illness-5149525/

16 komentářů:

  1. Moc hezká recenze Míšo. Při shlédnutí traileru jsem měla úplnou husí kůži. Minimálně na film se určitě podívám, nicméně bych si chtěla přečíst i knihu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha je podána více autenticky, takže nebude tak srdcervoucí jako film, ale přesto velmi silný příběh. Určitě máš moje doporučené :-)

      Vymazat
  2. Krásná recenze, Míšo :) Nejradši bych hned zkoukla film, ale třeba se dostanu někdy ke kenize, tak zatím se dívat nebudu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná recenze!
    Tohle si jednoznačně musím přečíst a myslím, že i mamka bude natěšená. :-) Film si nechám na později, až si přečtu knížku.
    Díky za krásný tip, Míšul :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, určitě si ji s mamkou přečtěte. Vím, že vás zasáhne stejně jako mě, klidně i půjčím, však víš ;-)

      Vymazat
    2. Ty jo, myslíš, že bych si ji vážně mohla půjčit? :-)

      Vymazat
    3. Tak já bych Tě rovnou využila ;-) :-*

      Vymazat
    4. Jasan, číslo máš? Nebo pisni přes Messenger. Jsem doma kdykoli po práci... Vlastně furt B-)

      Vymazat
  4. To může být skutečná půvabná kniha! :) Líbí se mi také to, že má filmové zpracování, takže ideálně i přečtu knížku a pak mrknu na film :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak jsem to udělala i já.
      Stojí za to, ale je mi jasné, že ne každému to bude pochutiny, posud sama ;-)

      Vymazat
  5. Obvykle takéto knihy nečítam, ale táto vyzerá naozaj pútavo a obsah ma zaujal. Vďaka za recenziu a tip na čítanie, možno sa práve k tejto knihe niekedy dostanem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-). Uvidíš, někdy se k ní třeba dostaneš. Musí to uzrát :-)

      Vymazat
  6. Krásná recenze :) O knížce ani o filmu jsem neslyšela, ale ohromně mě zaujaly. Ráda si nejdříve přečtu knihu, a pak pustím film :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že jsem tě tipem i recenzí zaujala. Tohle je trošku jiné čtení, než na jaké jsme zvyklé, ale rozhodně stojí za to. :-) Já jsem pak taky hned navázala na film a bylo to moc fajn :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[