RECENZE: Milostné dopisy slavných mužů

10.2.17


Poznejme slavné muže i z jiné stránky než jen z té jejich umělecké...
Ačkoli, i toto je jejich uměním...



Info o knize:

  • název: Milostné dopisy slavných mužů
  • orig. název: Love Letters Of Great Men
  • autor: kolektiv autorů
  • žánr: literatura faktu
  • rok vydání: 2016
  • nakladatelství: Knihy Dobrovský - Edice Omega
  • počet stran: 136

Recenze knihy:


     O této knize vím jen díky filmu, ano. Zmínku o sbírce milostných dopisů slavných mužů jsem postřehla až díky filmu Sex ve městě, kdy S. J. Parker ležela v posteli s Božským a tuto knihu četla. Z této knihy pak bylo ve filmu použito Navždy Tvé, navždy mé, navždy naše...

     Když jsem si všimla, že tato kniha se objevila v nabídce nakladatelství Omega, věděla jsem, že ji prostě musím mít. Chci mít doma kus té neskutečné romantiky, jejíž slova mě oslovila už tenkrát, když je S.J. Parkerová ve filmu vyslovila. 

     Kniha Milostné dopisy slavných mužů je rozdělena na dvě části. První část obsahuje přeložené dopisy velikánů jako je Napoleon, Goethe, Beethoven a další. Druhá část je plná nádherných básní, nejkrásnější pro mě ovšem byla klasika - Sonet č. 44 od W. Shakespearea.

     Takhle útlá a nenápadně vyhlížející knížečka vás pohltí okamžitě po otevření a přečtení pár řádků. Alespoň u mě se tak stalo. 

     Jsou to poklady, jsou to skvosty našich dějin, nejen co se jejich umělecké dráhy týká, ale i díky těmto dopisům, ze kterých je patrné, že i přes jejich um a nadání to byli obyčejní muži. V tomto případě bláznivě zamilovaní muži. 

     Kam se vytratila síla psaného slova? Tuto otázku si musí klást každá žena, kterou tyto dopisy zasáhnou a že opravdu zasáhnou. Já jsem s knihou strávila nádherné chvíle, kdy jsem vypnula a vymazala okolní svět. Začetla jsem se do něhy, euforie, chtíče, lásky a obav. Plula jsem s každým slovem a doplula  zdárně do konce s úžasem v očích. A ještě s něčím, s pocitem klidu v duši. 

     Když se nad knihou zamyslím, tak mi přijde, že šíří odvěké poselství. Muž potřebuje ke svému životu ženu. Pokud se muž zamiluje, stává se z něj poloviční blázen. Žena je bojovnice, zrozena pro poblouznění mužských mozků... Tato slova berte s rezervou, píši je pouze v souvislosti s touto knihou. Protože tak na mě kniha opravdu působila. Je neskutečné jak síla krásných žen dokáže z mužů vytvořit beránky a pošetilé blázny. 

Závěrem:

     Kniha ve vás vyvolá spoustu krásných emocí, možná občas i zlost nad skutečností dnešního světa a vašeho života, ale pořád si budete připadat nádherně. Tuto knihu by měla vlastnit každá žena a být pyšná, že ji má ve své knihovně. Blíží se nám Valentýn, svátek zamilovaných, svátek, který já sama osobně nesnáším, ale ostatní ho milují. Být vámi, ženy, pak bych si přála místo čokolády a plyšového medvídka právě tuto sbírku dopisů a básní. A pokud tuto recenzi čte i muž, pak mu knihu pro svoji drahou polovičku rozhodně doporučuji. Překvapíte a určitě potěšíte...

     Ještě nesmím opomenout malou vsuvku, všimla jsem si spousty negativních hodnocení či připomínek ke knize. Nevím, já nejsem odborník ani překladatel. Mě na překladu nic špatného nepřišlo, nevím o kolik se liší od originálu a je mi to jedno. Na textu mi nepřišlo nic nelogického či nesouvislého. A co se básní týká? Proč by kniha nemohla obsahovat i básně.  Já byla prostě maximálně spokojená.

     Jako celek je kniha dokonalá, jsem ráda, že ji mám a rozhodně se k ní budu stále vracet. Vím, že přijdou chvíle, kdy si ji budu chtít přečíst znovu....
Hodnocení: 100%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

Milostné dopisy slavných mužů můžete zakoupit buď na stránkách:

Anotace knihy:

Znáte z filmu SEX VE MĚSTĚ

Kniha Milostné dopisy slavných mužů je jedinečná sbírka romantických milostných dopisů slavných osobností dávné i nedávné minulosti. Televizní divák může knihu znát z úspěšného Sexu ve městě, kde z knížky předčítá hlavní hrdinka panu Božskému. Nyní i vy máte možnost zjistit, co svým láskám psali Ludwig van Beethoven, Napoleon Bonaparte, lord Byron, Winston Churchill, Mark Twain, Oliver Cromwell, Gustave Flaubert, Johann Wolfgang von Goethe, Victor Hugo, James Joyce, Franz Kafka, Jack London, Wolfgang Amadeus Mozart, Theodore Roosevelt, Lev Nikolajevič Tolstoj, Vincent Van Gogh nebo Voltaire.

Milostná vzplanutí nejslavnějších osobností historie.

7 komentářů:

  1. Hezká recenze :-) Je z ní vidět, jak na Tebe kniha zapůsobila a opravdu se Ti dostala pod kůži ;-)
    Nešlo jinak, hned jsem klikla na odkaz a objednala si ji :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Soni. Je to opravdu krásná knížka, ta jedna z mála,po které sahneš a budeš vědět, že ji teď nutně potřebuješ. Budeš pyšným vlastníkem, opravdu je nádherná. Pro nas, romantické duše s malým snílkem uvnitř... 😊

      Vymazat
  2. Pěkná recenze, pěkná kniha. Musím se po ní také podívat, je taková nevýrazná a přitom asi ukrývá poklad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu ukrývá, doufám, že se dočkáme i pokračování...

      Vymazat
    2. To opravdu ukrývá, doufám, že se dočkáme i pokračování...

      Vymazat
  3. Krásná recenze, moc se Ti povedla. Dopisy jsem zaregistrovala, ale nevěnovala jim příliš velkou pozornost. Já hloupá! Už si je zapisuju na svůj seznam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je jedna z těch knih, na kterou budeš ve své knihovně pyšná. Je skvělá :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[