Co mi padlo do oka # 01/16

19.1.16
Krásný úterní den... i když je dosti mrazivý. Dnes je snad lepší ani nevylézat ven. Nejraději bych se uvelebila v pohodlném křesle, v jedné ruce čaj, v druhé ruce knihu, na nohou svoje oblíbené bačkůrky a přes nohy teploučkou dečku. Ale bohužel, musím být v práci. Udělala jsem si však malou pauzu a pustila se po dlouhé době do Wishlistu. A tady máte můj výběr knih, které mám v hledáčku tento měsíc a které bych si velmi ráda koupila.

1.)
Grey - Padesát odstínů šedi z pohledu Christiana Greye - E. L. James

- nemít tuto knihu je pro mě nemyslitelné! Jakožto milovnice Fifty Shades of Grey si koupi prostě neodpustím. A klidně mě za to ukamenujte :-D 

- kniha vychází 8.2. 2016 u nakladatelství XYZ
Anotace
CHRISTIAN GREY má rád kontrolu v každé situaci. Jeho život je uspořádaný, disciplinovaný a naprosto prázdný – až do dne, kdy do jeho kanceláře vpadne půvabně neohrabaná a rozevlátá Anastasia Steeleová. Po jejím odchodu se na ni Christian snaží zapomenout, ale místo toho se zmítá v bouři emocí, kterým nerozumí ani jim nedokáže odolat. Vypadá to, že na rozdíl od žen, s nimiž se stýkal dřív, do něj Ana vidí – že přes masku úspěšného obchodníka užívajícího si luxusní životní styl pronikne až do Christianova chladného a zraněného srdce. Zažene vztah s Anou děsivé zážitky z dětství, které Christiana každou noc pronásledují? Nebo jeho temné sexuální touhy, tendence ovládat druhé a zničující sebenenávist Anu odradí a zničí křehkou naději, kterou mu dává?


2.)
Důvod dýchat - Rebecca Donovanová
- po této knize už pokukuji delší dobu, hodnocení na DK má 84%, což není vůbec špatné. Samozřejmě mě upoutala anotace a hlavně i obálka knihy. Myslím si, že tohle bude vhodné čtení na prokládání mezi mrazivými severskými thrillery.
Anotace
V poklidném městě Weslyn, kde se většina lidí stará jen o to, zda jsou vidět a s kým, by se Emma Thomasová nejraději stala neviditelnou. Patří k nejlepším studentům, ale má spoustu starostí, aby zůstala nenápadná a nevzbudila žádnou pozornost. Musí nosit dlouhé rukávy, aby zakryla své modřiny a nikdo nezjistil, jak vzdálený je její skutečný život od dokonalosti. 
Jednoho dne však vstoupí do jejího života láska. A ta ji donutí si uvědomit, že i ona je člověk a zaslouží si plnohodnotný život - a to i za cenu odhalení strašného tajemství, které se zoufale snaží skrývat. 
Příběh jedné dívky o lásce, která mění životy, o nevýslovné krutosti a nečekané šanci na vykoupení se z pekla.

3.)
Sotva dýchám - Rebecca Donovanová
- druhý díl ze série je samozřejmostí
Anotace
Emma dostala šanci žít a podařilo se jí dostat z pekla, které dennodenně zažívala se svojí tetou. Pomalu se vzpamatovává ze strašného traumatu a zkouší žít bez strachu. Každou noc je však pronásledují strašidelné sny.
Po čase stráveném v domě Sáry se rozhodne přestěhovat ke své matce. Emina dobrota a víra v lidi jí dlouho brání uvědomit si pravdu o svých blízkých. To, že ani život s vlastní matkou Emmě nedodá pocit štěstí a pokoje, po kterém celý život touží, jí trápí a noří se stále hlouběji do ponurých zákoutí svojí duše. O jejím tajemství už ví celý Weslyn, navíc s matkou po boku jí čekají další nepříjemné situace. Modřiny sice zmizely, ale jizvy se nezahojí.
Budou Evan a Sára stačit na to, aby si Emma uvědomila, že i ona si zaslouží šťastný život? Co všechno si ještě bude muset vytrpět, než bude opravdu šťastná? A podaří se jí vůbec někdy pokojně spát, bez nočních můr?

4.)
Šepot vzdálených chvil - Kate Mortonová
- Šepoty mi chybí k celé sérii knih od Kate Mortonové. Doma už se mi v knihovničce vystavují, její tři předchozí knihy. Bohužel jsem ještě ani jednu nečetla, ale podle hodnocení věřím, že jejich koupě nebyla marná.
Anotace
Edie Burchillová dostane nečekaný dopis a vydává se do Milderhurst Castle, vznosného, ale chátrajícího sídla, kde žijí neprovdané sestry Blytheovy. S nimi a s jejich stárnoucím otcem zde před padesáti lety během druhé světové války Ediina matka strávila po evakuaci z Londýna část dětství. Starší sestry Blytheovy jsou dvojčata a většinu svého života zasvětily péči o nejmladší sestru Juniper, která se nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který utrpěla v roce 1941, kdy ji opustil snoubenec. 
Eddie pomalu začíná rozplétat matčinu minulost, v kamenných zdech Milderhurstu se však skrývají ještě mnohem větší tajemství… Co všechno se vlastně před oním půlstoletím stalo?

5.) 
Cizinec - Harlan Coben
- Od Harlana Cobena jsem četla zatím jen dvě knihy (Šest let, Chybíš mi) a byla jsem maximálně spokojená, takže Cizinec mi samozřejmě nesmí chybět. Kniha má velmi zajímavou anotaci a vzhledem k předchozím zkušenostem jsem si více než jistá, že se mi kniha bude líbit.
Anotace
Nový špičkový psychothriller Harlana Cobena, autora celosvětového bestselleru Šest let.
Na začátku to vypadalo jen jako obyčejná profilová stránka tak jako spousta jiných na internetové seznamce. Kat Donovanová, osamělá policistka newyorského sboru, dostala předplatné na tenhle web od své kamarádky Stacy. Ale pak si Kat lépe prohlédne fotografii muže, který ji zaujal, a najednou jako by její svět kolem ní i v ní vybuchl. Ze snímku na ni hledí její bývalý snoubenec, Jeff, který jí zlomil srdce a kterého osmnáct let neviděla. A to ještě netuší, co všechno se kliknutím na jeho stránku otevře… Kat nejprve doufá, že se možná její život od téhle chvíle začne ubírat lepším směrem. Pak ji však osloví mladičký Brandon, který tvrdí, že jeho matka zmizela a že v tom má prsty Jeff. A z minulosti se začnou vynořovat nejen Jeffova tajemství, ale i znepokojivé otázky týkající se všech lidí, které kdy Kat milovala…

6.)
Pusinka - Sophie Hannah
- Pusinka mě láká moc. Četla jsem na ni už pár recenzí a všechny byly prostě skvělé. Půjde tam o dítě, čehož se jako matka trošku obávám, tahle témata mě totiž vždy hrozně rozhodí. Ale prostě ji musím mít.
Anotace
První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.
Jen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě…



7.)

Ptáčník - Mo Hayder

Jack Caffery (1.díl)
- letos jsem od Ježíška dostala knihu Vlk, což je sedmý díl ze série Jack Caffery a i přesto, že jsem se do něj chtěla okamžitě pustit, tak jsem si to rozmyslela, nemám ráda číst série rozkouskovaně, pak vám uniká vedlejší příběh postav. Takže jsem si na Mo Hayder trošku posvítila a zjistila jsem, že by určitě stálo za to, si přečíst třeba celou sérii. Proto na svůj seznam přání přidávám právě Ptáčníka a následně i Pečovatele. Nechci si zrujnovat peněženku, zbytek si bubu přát příště :-D
Anotace
Některé zločiny nás šokují. Některé děsí. A některé předčí naše nejhrůznější představy... Detektiv Jack Caffery umí nahnat hrůzu i nejprotřelejším kriminálníkům, ale tentokrát už od začátku tuší, že ho čeká procházka peklem. Když je na opuštěném předměstí Londýna nalezeno pět mrtvol bestiálně znetvořených a sexuálně zneužitých žen, zavládne mezi přivolanými policisty zděšení. A to ještě nevědí, že vrah zanechal v tělech svých obětí malý suvenýr – a že vše provedl se zručností zdatného operatéra, byť poněkud zvrhlého... Oficiální vyšetřování se drží několika různých verzí, ale Caffery ví, že pravda je někde jinde. Ačkoli je si vědom, jak zrůdně geniální je jeho protivník, nepolevuje ve svém úsilí zjistit motiv vražd a odhalit jejich pachatele. Když se mu konečně podaří zahnat vraha do kouta, může celé město konečně vydechnout, že noční můra skončila. Nebo snad ne?

8.)
Pečovatel - Mo Hayder
Jack Caffery (2.díl)
- jak jsem již psala u Ptáčníka...ráda bych si dokoupila postupně celou sérii. Mo Hayder je prý výborná!

Anotace

Byla to taková klidná vilová čtvrť. Idylka skončila ve chvíli, kdy byli v jednom domě nalezeni spoutaní manželé, zmlácení a vyčerpaní po několika dnech bez jídla a pití. Ale to nejhorší zjištění mělo teprve přijít: jejich syn zmizel beze stopy. Případu uneseného dítěte se ujímá detektiv inspektor Jack Caffery. Když je krátce poté nalezena chlapcova mrtvola, Caffery pochopí, že při tomto pátrání bude muset sáhnout na dno svých sil. Důvodem není jen brutální povaha pachatelova jednání, ale také skutečnost, že s touto tragédií je nepřímo spojena i událost z jeho vlastní minulosti. A jak se Caffery noří hlouběji a hlouběji do zlověstné pavučiny vrahových činů a snaží se udržet ve svém vlastním životě aspoň jakýsi řád, vyplynou na povrch odhalení tak hrůzná, že by se nemohla odehrát snad ani v tom nejšílenějším snu...

9.)
V podezření - Michael Robotham
- Nejsem si tedy úplně sto procentně jistá, ale mám pocit, že V podezření je prvním dílem patřícím ke knize Řekni lituji. A jelikož tu už doma mám, tak by bylo asi vhodné přát si i ten předchozí díl :-)
Anotace
Zdá se, že se Josephu O’Loughlinovi, špičkovému klinickému psychologovi, v životě daří – má nádhernou ženu, milující dceru a úspěchy v zaměstnání. Stačí však málo a jeho dokonalý život se stane noční můrou.








10.)
Povídej, co vidíš - Joy Fieldingová
- po této zelenkavé knížce už pár dní pokukuji a pořád jsem se ještě nedostala k její koupi. Od Joy jsem ještě nikdy nic nečetla, ale myslím, že Povídej, co vidíš bude moje první zkušenost. Ta anotace je prostě skvělá, dost mě upoutala.
Anotace
Bailey Carpenterová je mladá, krásná a má našlápnuto ke skvělé kariéře vyšetřovatelky. Svět se jí zhroutí ve chvíli, kdy je brutálně napadena a znásilněna neznámým mužem. S návaly panické úzkosti a hrozivými nočními můrami zůstává uzavřena mezi stěnami svého luxusního bytu. Čas si krátí pozorováním okolních domů dalekohledem, až jednoho dne zjistí, že ji z protějšího domu denně sleduje vcelku pohledný muž. Jenomže potom ji začne každou noc budit zvonění telefonu. Kdo s Bailey hraje tuhle podivnou morbidní hru? A mohl by být onen neznámý muž útočníkem, kterého policie ne a ne dopadnout? Bailey pomalu přestává věřit svému rozumu a nevěří mu ani její nevlastní sestra, která se o ní po přepadení stará – byť se s Bailey zrovna soudí o ohromné dědictví…

Ajajaj....deset kousků....to je tedy slušný seznam :-). A to bych mohla klidně pokračovat dál, ale nechám si něco na únor :-D. 
Takže, tohle jsou knihy, které bych si chtěla v nejbližších dnech určitě koupit. Četli jste už některou z nich, budu ráda, když mi v komentářích necháte vzkazík a klidně i odkaz na případnou recenzi. Ráda si je přečtu. :-) 
Přeji Vám hezký zbytek dne a pokud jsem někoho něčím nalákala a tím mu protáhla jeho vlastní seznam, tak se omlouvám. Chápete přeci...tohle je věčný boj knihomola ;-). Nekonečný seznam přání :-).

Zdroj anotace + foto: www.bux.cz

7 komentářů:

  1. Pusinku jsem koupila sestře k Vánocům a doufám, že se jí bude líbit, po Cobenovi taky pokukuji, zatím jsem od něj nic nečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :-). Coben píše dobře, myslím, že můžeš přestat jen pokukovat a něco zkusit ;-). Uvidíš, jestli zapůsobí :-)

      Vymazat
  2. Samé luxusní tipy :) Pusinka je výborná, Mo Hayder také, na Fieldingovou si brousím zuby, Důvod dýchat čte dcera a pořád u toho brečí, takže je to asi docela nářez a k narozeninám jí budu kupovat pokračování. V podezření je taky pěkné, i když malinko slabší než Řekni, lituji a Šepot od Mortonové mám pořád v košíku na buxu, musím objednat :)
    Moc pěkný inspirativní článek, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud jste milovnice Fifty shades of Grey tak určitě doporučuji serii Božský bastard od Christiny Lauren. Mě osobně se to líbilo mnohem víc jak Fifty shades of Grey. Dokonce jsem u každého dílu brečela :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[