UNBOXING 12/2015

2.12.15
Opět Vás zdravím přátelé....
Snad už ani nemá cenu komentovat, že tu je zase rozbalovačka. :-)
Dnes mi přišel velmi očekávaný balíček s recenzními výtisky od nakladatelství MOBA. Proč velmi očekávaný? Z jednoho prostého důvodu, v balíčku se totiž ukrývala jedna knížka od mého oblíbeného autora...tedy taková srdcovka. A není to Nesbo :-D. Je to kniha od Johana Theorina. Johan Theorin byl můj první severský autor, knihy od něj mě naučily číst tento styl a doslova mu podlehnout. Jeho knihy jsou prostě perfektní, mám je všechny, takže chápete, že i tato byla nezbytnost. Ani nevíte jakou jsem měla radost, že jsem se ke knize ještě stihla přihlásit, protože jsem si listopadového souboru od Moby všimla dost pozdě. Ale bylo mi přáno :-)
Tak jdeme na to :-).






Na velké planině
Na rozlehlé planině Ölandu odpočívají mrtví válečníci zdoby bronzové, připravení vstát, když je někdo vyruší. Plochou krajinou vybíhají do neznáma kondiční běžci a střetávají se s unavenými bloudícími turisty. V opuštěných ölandských kostelech se tajně kope a na dlouhém pobřeží se potkávají stárnoucí rybáři, kteří chytají úhoře, s lidmi, kteří se na ostrov přistěhovali z města. Proslulý autor ve svých povídkách prokazuje literární mistrovství a zároveň vzdává hold staré ölandské vypravěčské tradici. Pro českého čtenáře bude navíc zajímavé, že se v několika povídkách objeví i Gerlof Davidsson, ústředí postava slavné „Ölandské tetralogie“.

Šamanský bubínek
Marie Kovandová se nechá zlákat kamarádkou a společně začnou navštěvovat Ženský kruh. Je to neformální skupina, která se věnuje ezoterickým praktikám, muzikologii, meditacím. Přes prvotní skepsi je Marii ve společnosti těchto žen dobře a s nadšením se chystá na další setkání. Jenže jedna z jejích nových přítelkyň je zavražděna. Co se přesně stalo, kdo je vrah a proč musela Soňa zemřít?



2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[