UNBOXING 07/2015_4

30.7.15
Zdravím vás moji milí :-D,
     dlouho jsme se neviděli, protože jsem si užívala zaslouženou dovolenou :-D. No, zaslouženou...občas jsem měla pocit, že ji mám za trest. Protože jsem musela hlídat dvě děti. To své jsem celkem dobře "pacifikovala", ale to druhé??? No potěš...to jste nezažili :-D.
Stihla jsem za celých deset dní přečíst pouze jednu knihu, vážně to nešlo...

     Zkrátka a dobře, z dovolené jsem přijela utahaná jako kotě a těšila se do práce jako malé děcko. A hned při pondělku...milé překvapení. Přišel balíček od mé oblíbené Moby, který obsahoval dva nádherné recenzní výtisky...





Nevěsta ze zámoří
První světová válka vzala Julii nejen manžela a malého syna, ale i domov a chuť do života. Uchýlí se do domu své provdané sestry, ale dobře cítí, že je na obtíž. Z ciziny se na krátkou dobu vrací Juliin strýc a nabízí neteři zajištěnou budoucnost - sňatek s krajanem, který hledá manželku ze staré vlasti. Julie po krátkém váhání souhlasí a odjíždí z Čech na ostrov v Karibském moři. Netouží hledat novou lásku, ale jen útočiště a zapomnění. Čeká ji však daleko víc. Exotická příroda, zcela jiná společnost a manžel, jehož minulost je opředena tajemstvím. Navíc je tu i nebezpečná sokyně, která s Julií rozehraje hru na život a na smrt.

Duel
Reykjavík v létě 1972 doslova pulzuje. Všude je cítit nervozita a napětí. Celé město žije mistrovstvím světa v šachu, protože uprostřed studené války se Rus Boris Spasskij utkává se svým americkým vyzyvatelem Bobbym Fischerem. Když přípravy na jejich duel vrcholí, je v jednom z kin nalezen mrtvý mladík. Probodnutý nožem. Všichni jsou tím šokováni. Z jakého důvodu by někdo vraždil patnáctiletého chlapce? Má jeho tragická smrt něco do činění s duelem velmocí na šachovnici? Nebo za tímto strašným činem vězí něco úplně jiného?

Na obě knihy se moc těším a právě dnes večer se s chutí pustím do Nevěsty ze zámoří, vypadá lákavě a doufám, že mě to bude bavit :-).

8 komentářů:

  1. Knihy nepoznám, ale vyzerajú pekne a podľa anotácií aj zaujímavo. Duel má krásnu obálku, tá ma hneď zaujala, každopádne prajem príjemné čítanie týchto krások :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee, hlídání dětí :D To Tě obdivuji, musíš mít nad hlavou svatozář. Knihy vypadají moc zajímavě, slyším o obou prvně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nešlo úplně o hlídání, jela jsem se synem a babičkou a vzaly jsme ještě dalšího jejího vnuka...ale to byl prostě poděs :-D.
      Včera jsem se začetla do Nevěsty ze zámoří a byla jsem mile překvapena, je to totiž nádherně psané, tak jako barvitě popisované, no prostě mě to mile překvapilo :-).

      Vymazat
  3. O Duelu jsem taky premyslela ale nakonec jsem z tech jejich topek vybrala jinou ale volba to byla tezka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ten Duel opravdu zvědavá :-). A co jsi si nakonec vybrala?

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. nn, neprošvihla. Teď na zač. měs. budou nabízet určitě další :-). Dám ti vědět :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[