RECENZE: Bývalá manželka - Jess Ryder

2.10.20





Bylo to její, teď je to tvé...

Je to tvé, ale možná ne na dlouho...

Info o knize:

  • název: Bývalá manželka
  • orig. název: The Ex-Wife
  • autor: Jess Ryder
  • žánr: Literatura světová, Thrillery
  • rok vydání: 07/2020
  • nakladatelství: Ikar
  • počet stran: 328

Recenze:

Máš všechno, po čem ona toužila...

Líbivá a vábná obálka, jednoduchý a výstižný název, lákavá anotace a tvrzení, že jde o psychologický thriller, ze kterého vás bude mrazit. To vše vede k logickému vyústění. Neodoláte a knihu si koupíte. Stojí, ovšem, Bývalá manželka za to?

Musím konstatovat a přiznat, že jde o celkem předvídatelný příběh, stejně tak, jako je předvídatelný název. Ale! Tato kniha se čte téměř sama. 

Pointa příběhu není a nebude žádným překvapením. Máme zde novopečenou manželku, mladou ženu, Natašu, která má na první pohled vše. Pohledného muže, pěkný dům, dostatek peněz. Pak tu máme Jen, Jen je oproti Nataše žena středního věku a vše co má teď Nataša měla i kdysi ona. Pěkný dům, dostatek peněz a pohledného muže - Nicka. To vše měla, jenže teď to má Nataša. Má dokonce i něco navíc, něco, co ona s Nickem neměla. Dítě. Tolik si přála ho s Nickem mít, jenže bohužel, osud tomu tak zřejmě nechtěl. 

Vše bylo dokonalé, do té doby, než Nick nešťastnou náhodou potkal tu zpropadenou holku. Kdyby jen potkal, on ji dokonce rovnou srazil. Idylické manželství se záhy proměnilo v "nic". Dlouhé roky krásných společných dnů bok po boku. Nerozdělila je tenkrát ani skutečnost, že nemohli počít dítě. Teď je tu Nataša, Jen ji vyklidila pole. Teď je v jejím domě s jejím mužem cizí ženská, která vychovává s Nickem dítě, které mu ona sama nedala. 

Z obou žen mohou být dokonalé rivalky na život a na smrt, také tomu do jisté míry a do určité chvíle je. Než se Nick vypaří jako pára nad hrncem a s ním se vypaří i malá Emily, kreditní karty jsou bloklé a Natašiny klíče od domu jednoho dne přestanou do zámku pasovat. Kde je Nick a kde je Natašina milovaná holčička? 

Jen musí něco jistě vědět, jenže tvrdí, že neví. Může jí Nataša v této těžké situaci vůbec důvěřovat? No, nic jiného jí asi teď nezbývá. Tak se Nataša obrací na jedinou osobu, kterou nesnáší, ale která jediná ji může pomoci vypátrat Nicka. Toho ať si Jen klidně i nechá, ale chce zpátky svou malou holčičku. To jediné je pro ni v tu chvíli důležité. A nejen pro ni!


Co dodat:

Kniha pro čtenáře Dívky ve vlaku a Zmizelé? Proč ne, ale musíte z lecčehos slevit a to hlavně v té předvídatelné stránce příběhu. U Zmizelé a Dívky ve vlaku se tohle nestalo. Tam jsme byli vedle jak ta jedle. U Bývalé manželky budete,... řekněme přímo na jedli. Každopádně, už jsem to psala na samém začátku. Kniha je senzačně čtivá a slupnete ji jako malinu. Může za to lehkost autorčina psaní, zajímavá zápletka a vaše vlastní zvědavost. Sečteno podtrženo, to bohatě stačí k tomu, abyste byli spokojeni. Ano, nároční čtenáři budou knihu hodnotit jako průměrnou, ale pro vás ostatní, co si zkrátka velmi rádi přečtete dobrý a zajímavý příběh, bude kniha dobrou volbou - třeba pro trávení hezkého podzimního víkendu. Víc času vám čtení nezabere. I přes to všechno má kniha zaslouženě 4*.

Anotace: 

Čerstvě vdaná Nataša má perfektní dům, milujícího manžela a krásnou malou holčičku jménem Emily. Kdyby nebylo Jen, bývalé ženy jejího muže, která je nechce nechat na pokoji, její život by byl dokonalý. Když se jednoho dne Nataša vrátí domů, zjistí, že její manžel a Emily beze stopy zmizeli. Zoufale chce svoji dceru zpět a je ochotná pro to udělat cokoli, i kdyby to znamenalo přijmout pomoc právě od Jen. Může jí ale důvěřovat? A ví o svém manželovi skutečně všechno? Pro čtenáře Dívky ve vlaku a Zmizelé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[