RECENZE: Nesvá - E. Lockhart

6.8.18




Dívka, která odmítá dát lidem to, co od ní chtějí.

Info o knize:

  • název: Nesvá
  • orig. název: Genuine Fraud
  • autor. E. Lockhart
  • žánr: lit. světová, pro ženy, thrillery
  • nakladatelství: Host
  • rok vydání: 03/2018
  • počet stran: 256
     E. Lockhart, vlastním jménem Emily Jenkins je americká autorka píšící pro mladší generaci čtenářů. U nás jí vyšly zatím pouze dvě knihy, Ostrov lhářů a novinka Nesvá, ale na svém kontě má knih mnohem víc. Nechme se tedy překvapit s jakou další její knihou se nakladatelství Host na českém trhu “vytasí”.

     Mnohým českým čtenářům neunikla autorčina kniha Ostrov lhářů. Pamatuji si, že jsem tenkrát dost váhala a nakonec jsem svoji touhu po této knize ovládla a nepřečetla si ji. Upřímně, asi už jsem tenkrát tušila, že styl Lockartové mi prostě a jednoduše nebude blízký. Což se také potvrdilo po přečtení Nesvé. Těžko se mi tato kniha bude soudit a hodnotit, protože mi vůbec nesedla a horko těžko jsem hledala hlubší smysl a pointu celého příběhu. Nechápejte mě špatně, kniha je psána smysluplně, sice je děj psaný téměř pozpátku, ale přesto mu dobře porozumíte. Ale porozumění psanému textu ne vždy znamená, že vám dá kniha smysl.Zkrátka a dobře, kniha ve mě nezanechala žádný pocit. Bohužel i to se někdy stává…
Recenze psáno pro portál Chrudimka.cz, pokračovat ve čtení můžete ZDE.

2 komentáře:

  1. od autorky jsem cetla akorat Ostrov lharu a ten se mi teda libil, protoze me hodne prekvapil, jestli zkusim i toto, zatim nevim... asi by me to uplne nebavilo

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[