RECENZE: V úkrytu - Liz Nugent

13.3.18





Můj manžel ji nechtěl zabít...

Info o knize:

  • název: V úkrytu
  • orig. název: Lying in Wait
  • autor: Liz Nugent
  • žánr: krimi, thriller, světová literatura
  • rok vydání: 02/2018
  • nakladatelství: Knihy Dobrovský - Edice Omega
  • počet stran: 384
     Nic není v pořádku, ne, v této knize není v pořádku vůbec nic. Zdánlivě šťastná rodina, otec, matka, syn... Co je ale štěstí? Honosné sídlo? Šťastnými je činí touha. Ale takováto touha zapříčiní spíše neštěstí.

     Rodina Fitzsimonsových žije ve zdánlivé idyle. Bydlí v krásném domě a vychovávají svého syna. Jenže co se ukrývá pod pokličkou? Nic není takové, jak se na první pohled zdá a i v této rodině panuje zmatek, chaos a to od toho dne, kdy přišla "ta" touha!


     Už jste někdy po něčem toužili tak, že byste byli schopni spáchat téměř cokoli? Lydia Fitzsimonsová přesně ví co chce a po čem její srdce touží. A tak společně s manželem podniknou jisté kroky ke splnění vytouženého snu. Jenže tento sen se promění v noční můru. Ovšem, ne pro každého zúčastněného.

     V úkrytu je kniha, která vypráví o chorobném počínání a touze, která vyústí v drama nehorázných výšin. Která zamotá osudy mnoha lidí a také je nečekaně proplete. V úkrytu jsou skryta mnohá tajemství, pečlivě ukrytá na místě, které by mohlo vyprávět svůj vlastní příběh...

     Další novinka z edice Omegy je opravdu zajímavou chuťovkou. Jde o knihu, která vám nedá spát a její zdánlivý klidný chod vám bude drásat nervy. Hned na začátku příběhu jsme okamžitě polapeni dějem. Jsme svědky vraždy a okamžitě i známe pachatele, trošku netradiční postup a možná si budete klást otázky, zda má kniha ještě stále co nabídnout. Věřte mi, má!

     Příběh se odehrává v rozmezí několika let, vyvíjí se, utichá i graduje a to vše střídavě. Charaktery postav jsou dokonale vykresleny a tím pádem dávají knize slušné psychologické táhlo, na psychologii je také postaven celý tento příběh.

     V knize můžeme mluvit o vyšinutosti, ale ne v nijak velkém měřítku, protože se vše pomalu odkrývá a odhaluje. Konečné rozuzlení mě dost překvapilo a musím i uznat, že šokovalo. Čekala jsem tradiční rozuzlení zápletky, ale to, co nám na závěr autorka připravila...., geniální a hlavně, zatraceně, ujetý!

     Knihu doporučuji všem milovníkům thrillerů, kteří si nepotrpí na krváky, protože tento příběh není o množství prolité krve, ale o pulsujícím napětí uvnitř každého z nás. Velmi příjemné čtení, které chytne od první stránky a nedá vám pokoj, dokud ho nedočtete až do samého konce.
Hodnocení: 80%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:
Knihu můžete zakoupit na stránkách Omegy nebo Knih Dobrovský.

Anotace knihy:

Lydia Fitzsimonsová žije v dokonalém domě se svým milujícím manželem a synem.
K úplnému životu touží po jediné věci. A je přesvědčená, že jí to manžel sežene. To poslední, co čeká, je smrt zaviněná její chorobnou touhou.
Nicméně ani mrtvé tělo Lydii nezastaví. Akorát ji to ještě více popožene – ať to stojí cokoliv.

2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[