RECENZE: Vendeta - Catherine Doyle

11.8.17


Milé dámy,
na knižní scéně se objevuje nová uhrančivá série.
Představuji vám 
Falconeovi!
Mafiánské hošíky.

Info o knize:

  • název: Vendeta
  • orig. název: Vendetta
  • série: Krev za krev (1.)
  • autor: Catherine Doyle
  • žánr: román pro ženy, thriller
  • rok vydání: 08/2017
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 318
     Víte, které nakladatelství poslední dobou bedlivě sleduji? Baronet! Je to jedno z mála nakladatelství, které se mi opravdu strefuje do mojí letní, odpočinkové a romantické chutě.

     Se sérií Royalové doslova raketově vystřelili mezi dámské čtenářské publikum a díky mužským hlavním hrdinům této série si získali na svoji stranu nespočet dívek a žen, které netrpělivě vyhlížejí datum vydání třetího dílu.

     Milé dámy, milé dívky, potěším vás. Na pultech českých knihkupectví se totiž objevuje další žhavá novinka tohoto nakladatelství. Opět jde o sérii a nese název Krev za krev! Představme si Vendetu!

Obě jsme umlkly, když dovnitř vešly dvě postavy. Snažila jsem se nezírat s pusou dokořán. Nevšímat si jednoho nádherného kluka je dost obtížné, ale ignorovat dva je už skoro nemožné.
      Royalovým vyrostla na předměstí Chicaga okouzlující konkurence, se sicilskými geny a mafiánskými kořeny. Série Royalové a Krev za krev jsou si v mnoha ohledech velmi podobné a přesto jiné. 
     
     Vendeta nám představí pět bratrů Falconeových, kteří mají zálibu v černých SUV. Vyzařuje z nich nebezpečí, ale také velká dávka sex-appealu. Nepřidává vám to povědomé? A ano, všichni jsou krásní a s uhrančivým pohledem. Jenže tady veškerá podobnost končí. Falconeovi jsou trošku větší kalibr. Nikdy neopouští dům bez svých zbraní a vždy a za každé situace si ví se vším rady. 

     Když se tato rodina přistěhuje do opuštěného domu na předměstí Chicaga začnou se dít podivné věci... nelegální věci. Náhoda? Sofie Gracewellová bydlí několik minut od tohoto domu, nových návštěvníků si samozřejmě všimla a už měla jednou v noci i tu čest s jedním z nich.

     Všechny smysly jí varují aby se od toho chlapce držela dál. Varuje jí i její strýc, jenže Soffie si nemůže pomoci a osud se postará o ten zbytek. Rodina opředená tajemstvím, jehož drobné útržky začnou vyplouvat na povrch. Nejen, že Sofie toto tajemství brzy odhalí a pozná ho na vlastní kůži, ale přijde i na další, které se týká její rodiny. Na to, držet se dál, je už příliš pozdě. Už je vtažena do víru nebezpečných událostí, už je součástí nezastavitelné pomsty. Čest, život a smrt - Vendeta může začít!

Začněme ale od samého začátku... Všechno to začalo tím medem s černou sametovou stužkou... Někdo poslal jasný vzkaz!

Můj dojem: 

     Máme tady další uhrančivou sérii, která velmi slušně dýchá na paty Roayalům. Takže, kdo si oblíbil Papírovou princeznu a Prokletého prince měl by zbystřit. Vendeta je poutavý, tajuplný a nebezpečný první díl, který vás pohltí od samého začátku. 

     Velkým pozitivem je fakt, že další díly vyjdou ještě letos, což je snesitelné. 

     Vendeta je vhodná jak pro mladší čtenářky, tak pro starší. Já jsem si čtení neskutečně užila a pomalu se stává zvykem, že knihy Baronetu mi v rukou vydrží pouze pár hodin. Nelze totiž přestat číst. Opět je to vysoce návykové čtivo. Vendeta je, díky Bohu, alespoň lépe ukončena, tudíž nám nepřivodí infarkt. Ale i tak dává tušit další napínavé pokračování.

     Můžeme o knize mluvit jako o romanci, ovšem s prvky thrilleru. Můžeme ji přirovnat k novodobému příběhu o Romeu a Julii. Což dělá i sama autorka. Máme tu dva rody, které nemohou být kvůli cti propojeny. Jsou k tomu jisté důvody. 

     Máme tu dva mladé lidi, kteří se přes to všechno zamilují.

     V příběhu panuje láska, nenávist, nepřátelství, čest, sláva a krev za krev. Jenže také velmi silná touha a přitažlivost. Nejsem vědma, ale troufám si říci, že nám to v druhém dílu bude zavánět milostným trojúhelníkem. Uvidíme, nechám se překvapit. 
Víš, co znamená ta sklenice medu? zeptal se.
Nebyl to dar.
Věděla jsem, že ne..
Existuje moc dobrý důvod, proč lidé z podsvětí přezdívají strýci Felicemu Žihadlo.
     Pár věcí v knize zavání klišé, ale opět se můžeme bavit o jiné úrovni. Obálka knihy na mě působí zaláskovaně a romanticky, ale nenechte se zmást. Láska je v tomto příběhu opravdovou komplikací. Rodina na prvním místě. Vendeta musí být vykonána. Falconeovi jsou jednou z neznámějších mafiánských rodin. Jsou to andělé pomsty, jež zplodil Stvořitel andělů!
Hodnocení: 90%

Anotace knihy:

Pro Sofii to mělo být jen další léto v Cedar Hill, kde pracuje v rodinném bistru a vídá se s kamarádkou Millie. Jenže potom se do opuštěného sídla nastěhuje italská rodina s pěti přitažlivými bratry. Jednomu z nich Sofie nedokáže odolat – a varovných znamení si nevšímá. Proč má Nicoli pořád odřené klouby na rukou? Proč s sebou všude nosí vystřelovací nůž s vyřezávanou rukojetí? A proč jí jeho arogantní a nesnesitelný bratr Luca nechce dovolit, aby se s ním vídala? Brzy začnou tajemství rodiny vycházet na světlo a Sofie tak nedobrovolně odhalí i palčivou pravdu o vlastní rodině. Náhle se ocitá ve válce dvou dynastií a brzy si bude muset vybrat, zda dá přednost loajalitě, nebo lásce. A až se tak stane, nic nebude jako dřív – protože v tomhle temném světě je čest to jediné, co stojí mezi životem a smrtí.

14 komentářů:

  1. Tak tohle zní sakra dobře, mafie, Italové, černý SUV......Božeee, okamžitě to přidávám na svůj wishlist.

    OdpovědětVymazat
  2. No takže víš co musím říct (opět!): "A sakraaaaa." :D :D Nestíííháááám a chci číst všechnooooo :D Jdu se zabít :D P.S. Skvělá recenze Miško :)) :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, bez pardonu, tuhle musíš mít. Nehledě na to, že jakmile dočteš princeznu, tak budeš nutně potřebovat i prince. Pak neplakej a neříkej, že jsem ti to neřekla :-D:-D:-D
      Must read!

      Vymazat
  3. Míši, moc pěkná recenze, ale můj šálek to nebude :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkná recenze :) Je pravda, že Baronet teď v létě vydává pěkné kousky :) Mlsně pokukuji po Royalech a i tato série mě zaujala :) Jsem ráda, že vím, že se mám nejspíše na co těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokukuj :-D. Tady se mi líbilo, že tam byla i ta akční zápletka, povedené :-)

      Vymazat
  5. Super recenze, na Vendetu se opravdu hodně těším, tak snad ke konci srpna si ji konečně pořídím:)

    OdpovědětVymazat
  6. Super recenze! Sama jsem byla překvapená, jak mě kniha chytla. Rozhodně potřebuju další díly a asi se nejspíš mrknu i po Papírové princezně :-)

    OdpovědětVymazat
  7. bude tato kniha prekladana aj do slovenčiny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je otázka spíše pro nakladatele, ale já si myslím, že určitě :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[