ROZBALOVAČKA 03/2017_3

28.3.17
Hezký den!
     po delší odmlce vás zdravím. Omlouvám se, ale prostě nebyl čas a rovněž jsem padla do jakého si čtecího útlumu. Někdy se to stává, však to znáte. Svoji aktivitu začnu pozvolna rozbalovačkou. Dále se samozřejmě budou chystat recenze. Snad se na mě nezlobíte, ale opravdu jsem asi potřebovala trošičku vypnout.
     A teď se pojďme mrknout na nové přírůstky!





Recenzní výtisky od Albatros Media a.s.





Městem Nottawa se jako lavina šíří nový fenomén. Sociální síť s názvem NEED nabízí svým uživatelům vše, co chtějí mít. Chceš nový iPhone nebo lístky na koncert se vstupem do zákulisí? Výměnou za drobný úkol ti NEED tvé přání splní. Kaylee Dunhamová ví, co chce. Potřebuje získat novou ledvinu pro nemocného bratra. Nevěří, že by jí nějaká sociální síť mohla pomoci, ale rozhodne se, že to zkusí.
Až po té, co zadá svůj požadavek, si uvědomuje, jak vysokou cenu bude muset zaplatit. Úkoly, které síť za splnění jednotlivých přání vyžaduje, totiž s přibývajícím počtem uživatelů nabírají na nebezpečnosti.
Dokáže Kaylee odhalit, kdo NEED stvořil, a zastavit ho dřív, než zničí celé město?
Dokonalý thriller od autorky bestsellerové série Univerzita Výjimečných.
Probudí se. Zmatený. Dezorientovaný. Kolem krku má uvázanou oprátku. Jediné, na co se dokáže soustředit, je muž v masce, který utahuje lano.
John Wallace nemá tušení, proč se stal cílem. Nemá ponětí, kdo je jeho vrah. Jediné co ví, že konec je nevyhnutelný.
Pak se kyvadlo osudu zhoupne v jeho prospěch. Má jednu jedinou šanci uniknout, najít pravdu a zastavit zlo. Ale zabiják je mu stále v patách a všechno se může změnit s pouhým zhoupnutím smrtícího kyvadla...

Tento fascinující psychologický thriller zahajuje novou slibnou trilogii.

Bazarový balíček od pí. Indrákové






Sotva dýchám
Emma dostala šanci žít a podařilo se jí dostat z pekla, které dennodenně zažívala se svojí tetou. Pomalu se vzpamatovává ze strašného traumatu a zkouší žít bez strachu. Každou noc je však pronásledují strašidelné sny.Po čase stráveném v domě Sáry se rozhodne přestěhovat ke své matce. Emina dobrota a víra v lidi jí dlouho brání uvědomit si pravdu o svých blízkých. To, že ani život s vlastní matkou Emmě nedodá pocit štěstí a pokoje, po kterém celý život touží, jí trápí a noří se stále hlouběji do ponurých zákoutí svojí duše. O jejím tajemství už ví celý Weslyn, navíc s matkou po boku jí čekají další nepříjemné situace. Modřiny sice zmizely, ale jizvy se nezahojí.
Budou Evan a Sára stačit na to, aby si Emma uvědomila, že i ona si zaslouží šťastný život? Co všechno si ještě bude muset vytrpět, než bude opravdu šťastná? A podaří se jí vůbec někdy pokojně spát, bez nočních můr?

U konce s dechem

Emma Thomasová se skrývá. Před vším a před všemi… ale nejvíc před sama sebou. Utekla ze svého života, z Weslynu, od Sary, od Evana. Žije vlastní verzi univerzitního života - neustále se učí a baví se pouze se svými čtyřmi spolubydlícími, ven téměř nevychází.
Ale přijde Nový rok a s ním i nové zážitky. Emma velmi brzy zjistí, že se navždy skrývat nemůže. Její minulost ji vždy dožene a její tajemství pomalu vyplouvají na povrch. Čekají ji velké změny - noví muži, nové zkušenosti, ale i krutý návrat do Weslynu.
Emma zjistí, že upřímnost může zranit víc než lež a pravda ji může připravit i o lásku.
Závěrečný díl série Dech budete s napětím a zatajeným dechem číst až do poslední strany.
Život Tessy a Hardina je plný prekvapení. Ich vzťah je osudový, no každá prekážka, ktorá sa im postaví do cesty, otrasie základmi ich vzťahu aj Hardinovou nepreniknuteľnou maskou. Šokujúce pravdy o oboch rodinách, ktoré vyplávajú na povrch, nasvedčujú, že medzi oboma zaľúbencami nie je veľký rozdiel. Tessa už nie je milým, naivným a poslušným dievčaťom, ktorým bola, keď spoznala Hardina, práve tak ako on už nie je nemilosrdným, mrzutým chalanom, do ktorého sa bezhlavo zaľúbila. Tessa chápe nepokojné emócie, ktoré vrú v jeho duši, a ako jediná dokáže utíšiť jeho výbuchy. Hardin Tessu potrebuje. Čím viac pravdy o jeho minulosti však vychádza na svetlo, tým viac sa poddáva démonom svojej minulosti a Tessu aj ostatných blízkych od seba odháňa. Tessa sa už vzdáva nádeje, že ho dokáže zachrániť. Iba ak by obetovala samu seba. Stojí jej však láska za stratu identity? Tessa sa odmieta vzdať bez boja. Za koho však v skutočnosti bojuje? Za Hardina, alebo za seba?
Co se druhého balíčků týká, tak dokupuji série a autora. Cena byla na bazárku opravdu lákavá, takže nákup byl jasný. Na knihy od Albatrosu se nesmírně těším, vypadají obě opravdu hodně lákavě!

Co vy na to, četli jste některou z knih?

17 komentářů:

  1. Krásný článek a také plno krásných knih :) Přeji příjemné počtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé přírustky Míšo :) Kyvadlo mě poměrně láká, to samé i tvorba od Cobena, kterého mám dlouhodobě v hledáčku, ale ještě jsem se k němu nedostala.
    Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, na Cobena určitě mrkni, jen co bude trošku času navíc :-). Měj pěkný den

      Vymazat
  3. Krásné knihy, Míšul! Kyvadlo a Chtít mě hodně lákají... Cobena Ti závidím a těším se na recenze! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Soni :-) Jsem na ně zvědavá, snad se k nim brzy dostanu :-)

      Vymazat
  4. Knihy Rebeccy Donovan má Natálka. Přečetla už všechny tři a moc se jí to líbilo. Myslím, že časem je taky zkusím. A na recenzi Kyvadla jsem tedy zvědavá :) Užij si knihy, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě vím, že jsi to někde zmiňovala, proto jsem si je objednala, ještě mi tedy chybí první díl, snad ho seženu někde na bazárku :-)

      Vymazat
  5. Už se těším na recenzi na Chtít. Od autorky jsem zatím četla Univerzitu výjimečných...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od ní zatím nic nečetla, ale u tebe jsem Univerzitu zaznamenala, podle anotace to vypadá hodně lákavě :-)

      Vymazat
  6. Stačí jen chtít mi dost připomíná Erebos. Jsem zvědavá, jak se ti bude číst.

    OdpovědětVymazat
  7. Na recenzi knihy Stačí jen chtít jsem opravdu zvědavá. Sama přemýšlím nad tím, že si knihu zakoupím, ale uvidíme... Počkám si na názory recenzentů a čtenářů. :o)) Ať se knihy krásně čtou, jsou to pěkné kousky. ,o)

    OdpovědětVymazat
  8. Já tedy necetla žádnou ze zmíněných knih, ale sérii After mám v plánu si brzy přečíst. Doma mám zatím první díl a tak uvidím, zda me série chytne nebo ne :-)

    Přejí teda pěkně čtení recentních výtisků i dalších neprectenych knih ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím After jen sbírám :-D. Ještě jsem se nedostala ani k prvnímu dílu, ale ohlasy jsou pěkné. Díky, Terko :-)

      Vymazat
  9. Já tedy necetla žádnou ze zmíněných knih, ale sérii After mám v plánu si brzy přečíst. Doma mám zatím první díl a tak uvidím, zda me série chytne nebo ne :-)

    Přejí teda pěkně čtení recentních výtisků i dalších neprectenych knih ^^

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[