ROZBALOVAČKA 01/2017_4

16.1.17

Hezký začátek pracovního týdne,

     na FCB stránce, kterou spravuje Luci Lillianne - Knižní akce a soutěže jsem narazila na akci od nakladatelství HOST. Nákup novinky od Grahama Mastertona za super cenu a bez poštovného. Doporučená cena na knize je uvedena 349,- a já jsem ji v této akční nabídce zakoupila za 297,- Což mi přijde velmi slušné! Jde o čtvrtý díl ze série, ještě musím někdy dokoupit třetí, ten mi tedy chybí. Přečtený mám zatím pouze první, ale i jen ten jeden mě přesvědčil o tom, že tahle série bude stát za to, takže nad koupí dalších dílů vůbec neváhám. Pojďme mrknout na balíček!







Čtvrtý díl ze série o komisařce Katie Maguirové.
Komisařka Katie Maguirová pronásleduje sériového vraha.

Je slunná sobota a irská svatba je v plném proudu. Gaelská kapela vesele vyhrává. Svatební hostina však má už brzy hrozivě skončit. Ve spodním patře dortu totiž svatebčané najdou uříznutou hlavu místního cukráře.

Katie Maguirová nemá žádná vodítka — dokud za děsivých okolností nezmizí další místní podnikatel. Zdá se, že vraždy odkazují na Erinské velekrále, krutý gang mučitelů a vyděračů. Jsou to nebezpeční lidé. A aby Katie svedli ze stopy, nezastaví se před ničím.

-----

Masterton kombinuje dvě své silné stránky: krimi zápletku a hororové prvky — a tato kniha je důkazem, že i po změně žánru autor zůstal mistrovským vypravěčem.
Masterton sebevědomě prokazuje své schopnosti tím, jak se dokáže vcítit do obětí, konfrontovaných s nevýslovným násilím, a do samotné postavy komisařky Maguirové, která zůstává přesvědčivě lidská. Pokud jste ještě nečetli ani jeden díl série, přečtěte si teď všechny čtyři. – DAILY MAIL

📖 Ukázka knihy 📖

O autorovi:

(nar. 1946) pochází z Edinburghu, v současnosti žije v Surrey v jihovýchodní Anglii. Ve čtyřiadvaceti letech byl jmenován výkonným šéfredaktorem časopisů Penthouse a Penthouse Forum. Proslavil se jako autor hororů — hned jeho prvotina The Manitou (Manitou, 1976) se stala bestsellerem a dočkala se i filmového zpracování. Celkem napsal třicet pět hororových románů, za něž získal mnohá literární ocenění. Tři z těchto knih byly zfilmovány. Píše také horory pro děti a mládež. Série o komisařce Katie Maguirové je jeho prvním počinem na poli krimi literatury, ovšem realistickými popisy násilí Masterton nezapře svou minulost autora hororů. Dosud vyšly romány: Bílé kosti (2013; česky Host 2014), Rozbití andělé (2013; česky Host 2015), Červená lucerna (2014) a Výkupné pro krále (2015, české vydání připravujeme).
Zdroj: http://nakladatelstvi.hostbrno.cz/nakladatelstvi/autori/masterton-graham
Série Katie Maguirová

Je tu někdo, kdo už četl i ty ostatní díly? Moc by mě zajímal váš názor na další pokračování.

Mějte pěkný den

Míša ❤

8 komentářů:

  1. Tak já mám doma první tři a nad Výkupným v těchto dnech přemýšlím. Četla jsem Bílé kosti - ty jsou prostě dokonalý, strašná pecka. Rozbití andělé jsou taky dobré čtení, ale na první díl už to nemá. Červenou lucernu jsem rozečetla a odložila, protože ta mě úplně zklamala. Celkově to bohužel šlo dost dolů, s každým dílem. Anotace toho čtvrtého ale vypadá opět velmi slibně, takže tomu ještě jednu šanci asi dám :) Jsem zvědavá, co na další díly povíš Ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj, tak to mě teda dost štve, mě právě Bílé kosti taky úplně dostaly a doufala jsem, že i další díly budou top. No nic, budu si na ně muset udělat čas a prostě je zkusit :-) Díky za názor.

      Vymazat
    2. Souhlasím, Červená lucerna vážně otřes. Nenašla jsem v ní žádné pozitivum a v tomto duchu se nesla i moje recenze. Ale dám ji ještě šanci :)

      Vymazat
    3. A sakra...tak to jsem tedy zvědavá :(

      Vymazat
  2. Ahoj,cetla jsem prvni dva díly a moc dobre se mi to cetlo.3dil mam doma a posledni si chci taky koupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor, jak je vidět, každý čtenář je jiný. Tak snad mě to nezklame jako Kristýnku.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[