ROZBALOVAČKA 01/2017_05

19.1.17

Pěkný den, všem,


tadýdádýdádýdádýdádýdadadááááá a to je konec přátelé 😁
     Nu dobrá, přiznám se, opět jsem podlehla většině. Nechala jsem strhnout vlnou pozitivních ohlasů jak českých, tak zahraničních blogerů.
     Ale víte jak, raději podlehnu jim, než rádoby propagačním recenzím, které jsou tak akorát dobrým marketingovým tahem...většinou.
     Nebudu vás napínat, pojďme se mrknout jakým knihám jsem prostě nedokázala už dále vzdorovat.








Anotace:

Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechte.
Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši.
Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou.

Elias, nejlepší voják na šerosrázské akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se zkoušek, nemilosrdného klání, z něhož má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši.

Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.

Anotace:

Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!
 Chápete že???
Můžu vám říci, že vizuálně jsou obě knihy přímo skvostné!!!
Moc se na ně těším.
Mám vaše doporučení? 
...
Mějte pěkný den, Míša

24 komentářů:

  1. Knihy vypadají fakt krásně, Jiskra v popelu je naprosto božská. Když vyšla, musela jsem ji okouknout u Dobrovského :) Ať se ti líbí, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, nevím proč, ale myslela jsem si, že jsi Jiskru už četla :-) Super Míšo, krásné čtení, jsem zvědavá na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, pořád jsem si říkala, jestli to zkusit. Pak jsem narazila na pár zahraničních video recenzí a nechala se zviklat :-)

      Vymazat
  3. Jiskra je laska.... Ja z ni jsem nadsena do ted. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Super kousky. Jiskra mě láká, ale spíše si počkám, jestli bude v knihovně. Tenhle žánr moc nečtu, tak nevím, zda by mi sedla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, mě to celkem chytlo. Hlavně jsem zvědavá na tu Pasažérku. :-)

      Vymazat
  5. Těším se na recenze! Na Jiskru v popelu také pořád koukám a asi se obětuj a koupím ji mamce :-D
    Pasažérku jsem si původně také chtěla koupit, ale zase tolik dobrých recenzí na ni nebylo, tak jsem si to rozmyslela. :-)
    Užij si čtení, Míšo ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mamce by se to taky líbilo? :-)
      Ty hele, na Pasažérku u nás sice moc kladných ohlasů není, ale co jsem teď sledovala zahraniční blogy a booktubery, tak jsou z knihy nadšení a hodně často se objevuje v top 2016 a dokonce i už ten druhý díl Wayfarer hodně chválí. Tak tomu dám šanci a uvidíme. Nešlo jí odolat, protože má fakt krásnou obálku :-)

      Vymazat
    2. Já si myslím, že by se jí Jiskra líbit mohla. :-)
      Já Tě chápu, taky jsem si Ted koupila knížku podle toho, jak se mi líbila obálka. ;-)
      Těším se na Tvůj názor na ni. :-)

      Vymazat
    3. Necháme se překvapit, co přinese :-)

      Vymazat
  6. Jiskra v popelu je naprosto skvělá. Patří mezi mé nejoblíbenější příběhy a neznám nikoho komu by se nelíbila. Snad nebudeš výjimka. :D
    Pasažérka mě hodně láká, snad se k ní brzy dostanu. Přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mě jiskra začala lákat, ale mám z ní trochu strach. Snad z ní budeš nadšená stejně jako ostatní. Hezké čtení přeju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla taky obavy, dlouho jsem se jí vyhýbala, ale teď už jsem po ní prostě sáhla :-D

      Vymazat
  8. Pekne knihy!
    Kdy to budes cist?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je otázka, Ráda bych aspoň jednu z nich ještě do konce ledna. Zavedla jsem si takové nepsané pravidlo, že si přečtu v každém měsíci minimálně jednu svou vlastní knihu. Je to pořád jen samý recenzák a už mi z toho jde hlava kolem :-D

      Vymazat
  9. Jiskra je fantastická, máš se na co těšit :) Trochu ti závidím, že ji máš teprve před sebou :D Nad Pasažérkou pořád váhám, dala jsem si nakupovací stopku (musím se pochválit, zatím se držím!), tak počkám, jestli se objeví v knihovně :)
    Přeju, ať se ti obě líbí a najdeš na ně brzy čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem nadšená z těch pozitivních ohlasů na Jiskru :-)
      Ale asi se nejdříve pustím do Pasažérky, protože spousta z vás nad ní hodně váhá, tak uvidíme, jak na mě zapůsobí :-)

      Vymazat
  10. Krásné přírůstky 😊
    Na Jiskru se chystám už měsíce a Pasažérka mě dost láká ☺
    Užij si čtení ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se o víkendu pustila do Pasažérky, zatím tedy nevím, co na to říct, připomíná mi to sérii Drahokamy, ale uvidíme :-)

      Vymazat
  11. Nádherné kousky! Ať se obě líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Pasažérku jsem zrovna včera večer dočetla. Nebyla špatná, ale pro mě tam nebylo žádné wow... Ale pro milovníky série Drahokamy bude určitě nepostradatelná :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[