RECENZE: Nečekej slitování - Linda Howard

23.1.17



Na střední se nesnášeli, teď budou rádi, že se opět potkávají.


  • název: Nečekej slitování
  • orig. název: Ice
  • autor: Linda Howard
  • žánr: literatura světová, napětí, romány pro ženy
  • nakladatelství: Alpress
  • rok vydání: 2016
  • počet stran: 136 (e-book)

...Recenze...

     Na střední škole se Gabriel McQueen a Lolly Heltonová nesnášeli. On byl populární, hezký a u všech oblíbený. Ona byla šprtka, puťka a nijak zvlášť oblíbená, možná za to mohl i fakt, že byla starostovou dcerou. Lolly se vždycky Gabriel líbil, ale nikdy by to nepřiznala a tak zaujala bezpečnou pózu - nesnášenlivost!
   
     Po několika letech se jejich cesty nečekaně zkříží a to za nepříjemných okolností. Ač oba pocházejí ze stejného městečka - Maine - od střední školy se neviděli. Ale jako v každém malém městě, kde se nic neutají, o sobě měli dost podstatných informací.

     Gabriel se vrací po dvou měsíční službě zpátky domů. V Maine se zrovna schyluje k ledové bouři. Gabriel se těší na svého synka, ale ještě před tím se musí zastavit za svým otcem, šerifem, na stanici. Ten ho požádá o pomoc, protože  už chudák neví, kde jim všem hlava stojí a synova pomoc se jim náramně hodí. Musí jet zkontrolovat do horské chaty právě Lolly Heltonovou. Gabriel z toho není příliš nadšený, ale je si vědom toho, že pokud bouře udeří, tak jako vždy...nebude Lolly pomoci a zůstane nahoře uvězněna několik dní a nedej bože, aby se jí třeba něco stalo.


     Není času na rozdávání, Gabriel se na otočku zastaví doma pro teplé a nepromokavé oblečení, krátce se přivítá se synkem a vyráží vstříc ledovému počasí. Ještě ovšem netuší, že jeho výprava a pomoc bude opravdu nutná!

     Mezitím se Lolly dozvídá o postupu bouře a vrací se z obchodu zpět do chaty pro nějaké věci. Může přespat u jedné známe ve městě, aspoň nebude odříznuta od světa a nebude se bát. Lolly odjíždí a nevšímá si oprýskaného vozu, který se za ní vydal do hor. Příliš pozdě si uvědomí co jí osud přichystal, když v rychlosti a nepozornosti otevírá dveře neznámým návštěvníkům. V tu chvíli začíná pro Lolly boj o holý život...


...Můj dojem...

     Budu hodně troufalá, když tento příběh přirovnám k románům Sandry Brown, ale dělám to proto, abych vám nastínila styl této knihy. Romantika a napětí. To je jádro našeho příběhu.
   
     Do Sandy Brown to má ovšem hodně daleko. Linda Howard je šikovný vypravěč, ale příliš uspěchaný a místy se, podle mě, nad příběhem příliš nerozmýšlí. Třeba chybka v chlapcově věku, do teď vám vlastně nemohu říci kolik mu skutečně je. Ale to je možná chyba překladatele.

     Další věc, která mě hodně, ale opravdu hodně zarážela byl fakt, že jsem pomalu ztratila přehled o tom, kdo je skutečně padouch. Protože naši dva hlavní hrdinové, kteří se snažili přežít a zachránit, se nechovali zrovna moc lidsky. A když neustále toužili po tom, aby už byl padouch konečně mrtvý a ne jen zraněný, tak jsem rezignovala na svá očekávání. Prostě maličko přitažené za vlasy.

     Nečekej slitování je ale i přese všechny nedokonalosti celkem slušné počtení, které sice místy zaráží či šokuje nedomyšlením, ale na druhou stranu je hodně čtivé a opravdu to baví. Rozhodně se na autorku ještě podívám. Tohle byla taková milá jednohubka.

    Pokud tedy toužíte po nenáročné knize, která vám dá romantiku prodchnutou napětím, pak jste natrefili na správnou knihu i autorku.

Hodnocení: 60%
Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji:



Anotace:

Gabriel dostal v armádě vánoční dovolenou. Doma se ani nestačí rozhlédnout a už ho otec posílá zkontrolovat do hor Lolly Heltonovou. Gabriel není nadšený, vždyť riskuje uvíznutí v závějích ve skalách, kde se pomoci nedovolá. Jenže pak zjistí, že sněhová bouře představuje pro Lolly až druhořadou hrozbu. Zahlédl totiž dvě osoby, z nichž jedna právě nabíjela pistoli.

O autorovi:

Linda Howard je známá především jako autorka romantické literatury. O nic méně oblíbené jsou ale i její romantické tituly, do jejichž směsi přidává řádnou dávku napětí.
Linda S. Howington, jak se Linda Howard ve skutečnosti jmenuje, začala podle vlastních slov psát v devíti letech a přes dvacet let psala pouze pro své vlastní potěšení. Její první kniha vyšla v roce 1980. Od té doby má na svém kontě přes 40 titulů. Dvacátý pátý titul s názvem Dream Man se dostal na seznam bestsellerů v New York Times. Od té doby se do tohoto seznamu dostává každá její kniha. Kromě toho získala Linda Howard za své romantické knihy mnoho ocenění. Krátce po založení asociace Romance Writers of America (RWA) se Linda Howard stala její členkou. Nyní je ředitelkou Regionu 3 RWA (do 31.10.08). V roce 2005 obdržela od RWA Career Achievement Award za celoživotní přínos v tomto literárním žánru. Mezi spisovatelčiny přítelkyně patří autorky Catherine Coulter, Iris Johansen, a Kay Hooper. Knihy, které jsou vedle romantiky okořeněny detektivním žánrem, si velice zdařile pohrávají s touto tématikou a smývají nálepku jednoduché "červené knihovny".
Linda cestuje spolu se svým mužem, který je profesionálním rybářem, po často velmi nehostinných lokacích, kde zatím pracuje na svém laptopu. V současné době žije na farmě v Gatsdenu v Alabamě se svým mužem Garym a dvěma zlatými retrívry se jmény Bit O'Honey a Sugar Baby.
Zdroj životopisu: http://detektivky.bestfoto.info/cz/howard-linda-id2008090096

7 komentářů:

  1. Na romance moc nejsem, ale tuhle autorku si od času moc ráda přečtu. Tuhle knihu jsem mimo jiné četla taky a líbila se mi. Ovšem zatím je pro mě její nejlepší kousek rozhodně Klid před bouří, ten určitě doporučuju. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já na něj mrknu. Mě se příběh sám o sobě líbil, ale občas mi to opravdu přišlo nedomyšlené.

      Vymazat
  2. Tak stejne jako Ada romantiku nevyhledávám a když, tak at stojí za to. Proto asi tento titul vynechám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, musí to stát za to! Třeba se někdy trefim;-)

      Vymazat
    2. To chápu, musí to stát za to! Třeba se někdy trefim;-)

      Vymazat
  3. Zůstanu u své oblíbené Nory Roberts - romantika s trochou napětí, buď v podobě detektivní zápletky, anebo lehčí duchařiny ;-). Jestli budeš mít zase chuť něco vyzkoušet, tak doporučuji právě N. Robertsovou! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám v plánu jí také někdy vyzkoušet, ale ažžžžž bude čas :-D. Jinak ujíždím na Brownové :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[