UNBOXING 10/2016_2

19.10.16

Krásnou středu!
     Vzhledem ke stěhování  jsem moc blog nestíhala, ale nerada bych vás ochudila o nové přírůstky.
Takže tady je máte, moc toho není, ale i tak je to radost!

Jako první mi přišel balíček od nakladatelství Moba.




Belle Reillyové je teprve dvacet let, přesto toho má už mnoho za sebou - únos, znásilnění, prodej do nevěstince. Ačkoli se musela stát prostitutkou, nenechala se zlomit a nakonec se jí podařilo vrátit zpátky domů. Provdala se a uskutečnila svůj dávný sen - otevřela si dámské kloboučnictví. Jednoho dne však do obchodu vkročí Etienne, muž, který jí před lety zachránil život. Setkání v obou rozvíří city, jež měly zůstat zapomenuty. Belle však čekají další útrapy a zkoušky...
Na Nezlomnou se moc těším, už jsem totiž četla první díl a bylo to pěkné čtení. Recenze na první díl je ZDE.

A další přírůstek je do mé čtečky, jde o recenzák od Mystery Press.

Rok 1978. Nad největší clevelandskou bankou, která spravuje peníze nejvlivnějších obyvatel města, se vznáší podezření z obrovských účetních podvodů souvisejících s bezpečnostními schránkami.
Neviditelná kancelářská myška Beatrice se shodou náhod dostane ke všem indiciím potřebným k odhalení obrovské sítě plné korupce, lží a krádeží zasahující do nejvyšších špiček městské hierarchie. 
Kdo jiný, než dívka, jejíž jméno nikdo ani pořádně nezná, by mohl správně naložit s univerzálním „mrtvým klíčem“ ke všem schránkám a tajemstvím ukrytým uvnitř?

Rok 1998. Ambiciózní stavební inženýrka Iris dostane za úkol zakreslit plány budovy banky, která byla za záhadných okolností zavřena před dvaceti lety. 
Interiér budovy připomíná časovou kapsli. Nábytek, dokumenty i veškeré vybavení zůstaly na svém místě, jako by se zaměstnanci měli každou chvíli vrátit. Když Iris v zásuvce stolu objeví záhadný klíč, myslí si, že ji čeká pouhé vzrušující dobrodružství. 
Netuší, že právě roztočila smrtící kolotoč událostí, které vzápětí naberou prudký spád…

Od autorky, která bývá označována za novou Gillian Flynn či Tanu French.

Nejlepší nová detektivka podle hlasování čtenářů: Amazon Breakthrough Novel Award 2014.

„Originální, napínavé a překvapivé.“ – Kirkus Review

„Svižný, bezchybně napsaný a poutavý thriller s velmi překvapivou pointou.“ – Publisher’s Weekly

Obě knihy vypadají hodně zajímavě, tak uvidíme, jestli nezklamou ;-)
Tak co na to říkáte? 

6 komentářů:

  1. Na Nezlomnou jdu právě chystat recenzi, moc pěkné čteníčko :) A Mrtvý klíč vypadá dost dobře, ten by mě lákal :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji, ať se obě knihy líbí, Míšo :) Já se od Lesley Pearse zatím stále chystám na Společnici :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem nad tím Mrtvým klíčem přemýšlela, ale ťeď moc nestíhám. Přeju hezké čtení a těším se na recenzi. :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky! :)
    Užij si čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Lesley Pearse je úžasná autorka! Před týdnem jsem přečetla první díl a už se moc těším i na druhý. Snad se ti bude líbit, vypadá skvěle... i když mi není moc jasné, proč má slečna na obálce blond vlasy :/

    Mrtvý klíč podle anotace nezní špatně, ale otázkou je, jakým stylem je napsán, takže jsem zvědavá na recenzi. Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[