UNBOXING 10/2016_1

3.10.16
Krásné pondělí,
     zbožňuji začátky nového týdne s novým balíčkem s knihou. Dočkala jsem se další krásky do své knihovničky. Jde opět o recenzní výtisk od www.arara.cz. Ať žijí retellingy! Natolik mě uhranul Dvůr trnů a růží, že jsem rozhodla se tomuto odvětví věnovat dál :-). Takže tu máme další rozbalovačku. Pojďme se mrknout co jsem si vybrala.






V zemi Chorásán si násilnický kalif Chálid každou noc bere novou dívku a za každého rozbřesku ji nechává oběsit na hedvábném provazu. Když se šestnáctiletá Šíva stane jeho obětí, rozhodne se její nejlepší přítelkyně Šeherezáda, že se pomstí, a dobrovolně se stane jeho další ženou. Šeherezáda je nejen odhodlaná zůstat naživu, ale ukončit hrůzovládu kalifa jednou provždy. V tomto napínavém převyprávění Tisíce a jedné noci okouzluje Šeherezáda noc za nocí kalifa svými příběhy, a získává tak další dny života. Ale jestli je Chálid doopravdy takové monstrum, jak je potom možné, že se do něj Šeherezáda zamiluje? A znamená v tomto světě plném tajemství láska vůbec něco?

Nádhera, že? Kdo by neznal příběh Tisíce a jedné noci...
Uvidíme, jak se krásná Šeherezáda vyznamená tentokrát v tomto novém podání :-)
Ve výběru této knihy mě jednoznačně utvrdila Adris a Molly v knize
Co na ni říkáte?

21 komentářů:

  1. Já jsem se dnes dozvěděla, že mi také přijde. :-D Ale už se na něj moc těším. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to to je super, ať se líbí :-) Dočtu Sovu a hned jdu na ní :-)

      Vymazat
  2. :) tuhle mám taky doma :) jsem zvědavá, co na ni řekneš.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle si chci taky pořídit :) Přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka vypadá moc hezky, přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherný přírůstek! :)
    Už se těším na Tvou recenzi, vždy mě nalákáš! :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Přeji hezké čtení a těším se na recenzi :) Retellingy mě také lákají, hlavně Stínová královna a pak právě Pomsta & rozbřesk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stínová královna mi dorazí taky, jen nevím kdy, na tu se taky chystám. Uvidíme jak se předvede Šeherezáda :-) díky :-)

      Vymazat
  7. Tak tahle kniha mi má také přijít, už se na ni moc těším. :) Ať se ti dobře čte. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja jsem porad nejak nedostala na tyhle knizky chut. Nevim, proc bych mela cist neco, co autor z poloviny "obslehl". Ale tobe at se libi.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, svým způsobem máš pravdu a chápu tě. Není to vlastně nic nového a autor čerpá už z dávno napsaného. Ale u Dvůr trnů a růží, tak tam je to opravdu něco jiného. Autorka má svůj vlastní příběh a hodně se jí povedl. Tady u té, to se ještě uvidí ;-) Zatím jsem na začátku :-)

      Vymazat
  9. Pomsta & rozbřesk vypadá nádherně :) Také bych si jí někdy ráda přečetla... snad brzy. Snad se ti bude líbit a čtení si užiješ :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[