RECENZE: Hranice nevinnosti - Abbi Glines

29.6.15



 "Když anděl potká "Boha"
... s ďáblem v těle ;-)"





  • název: Hranice nevinnosti
  • orig. název: Fallen Too Far
  • série: Rosemary Beach (1.)
  • autor: Abbi Glines
  • žánr: Literatura světová - Romány pro ženy
  • rok vydání: 05/2015
  • nakladatelství: YOLI
  • počet stran: 256
...Anotace...
Chceš to co bys neměl mít…
Je jí teprve devatenáct.
Je to dcera jeho nového otčíma.
     Je stále naivní a nevinná, protože uplynulé tři roky strávila pečováním o nemocnou matku.
Ale pro dvaceti čtyřletého Rushe Finlaye je ona ta jediná věc, která je tabu. Peníze slavného otce, matčino zoufalství vyhrát jeho lásku a jeho šarm jsou tři důvody proč mu nikdy nikdo neřekl ne.
     Blaire Wynn opustila malý farmářský domek v Alabamě poté co jí zemřela máma, aby se přestěhovala k otci a jeho nové ženě do rozlehlého domu na pláži na Floridě. Není připravená na změnu životního stylu a ví, že do tohohle světa nikdy nezapadne. A pak je tu její nevlastní bratr, se kterým jí táta přes léto nechal, zatímco se ženou utekl do Paříže. Rush je stejně tak zkažený jako je úžasný. Dostal se jí pod kůži. Blaire ví, že pro ní není dobrý a že nikdy nikomu nebude věrný. Je znuděný a má tajemství, které by Blaire neměla nikdy odhalit, ale i když tohle všechno ví…
     Blaire do toho možná spadne příliš hluboko.


...Abbi Glines...
     Abbi Glinesová žije se svou rodinou v Alabamě a vášnivě miluje knihy. Na svém kontě má již několik úspěšných sérií, mezi nimi také Rosemary Beach, Sea Breeze, Vincent Boys a Existence, a se svými romancemi pokořila bestsellerové žebříčky New York Times, USA Today a Wall Street Journal. Kdybyste se jí zeptali, kolik už napsala knih, zřejmě se na chvíli zapřemýšlí a začne je počítat na prstech. Když zrovna nepíše, ráda čte, dívá se na filmy (nejraději sama), případně nakupuje – závislost na botách a kabelkách je u ní potvrzena, stejně jako závislost na odpoledním čaji po britském způsobu a sociálních sítích.

...Recenze...

"Zírala jsem na obrovský dvoupatrový dům stojící přímo na bílém písku floridské pláže Rosemary Beach. Tak tohle je nový domov mého otce. Jeho nová rodina. Já sem asi nezapadnu."


     Blaire je devatenáct let a tři dlouhé roky pečovala o svou nemocnou maminku, při tom všem zvládala školu i práci. Otec je před pěti lety opustil v tu nejhorší dobu, když měl vážnou dopravní nehodu, při které zemřela jejich druhá dcera. Blaiřino dvojče. S touto ztrátou se nikdo z nich nedokáže vyrovnat a o to víc právě táta. Ten to v té době vyřešil po svém, odešel... Od té doby ho Blaire viděla pouze dvakrát, s ničím Blaire nepomohl a ani se neukázal na pohřbu. Musela to všechno zvládnout jen ona sama. Jenže výdaje za léčbu byly vysoké a tak nezbývalo než prodat veškeré cennosti i dům, který zdědily s matkou po babičce. Proto Blaire musela chtě nechtě zavolat tátovi a požádat ho o střechu nad hlavou...

     A tak se děvče z Alabamy dostalo až na Floridu, ve svém oprýskaném pick-upu a s jedním jediným kufrem věcí. Jak se ukázalo, táta na ní nečekal, což ji vlastně ani nepřekvapilo. Vlastně ji nečekal nikdo, byla neznámý vetřelec, který byl nečekaný a nechtěný. Už už si myslela, že bude muset nocovat v autě, ale nakonec se nad ní "pan dokonalý" slitoval a nechal ji s laskavostí jeho vlastní na pár dní nocovat v kumbále pro služku. Pan dokonalý byl Rush, nikdo jiný, než její nevlastní bratr, jemu patřil ten nádherný, luxusní a přepychový dům na Rosemary Beach. Bohatý synek, ještě bohatšího rockera z jednoho z předchozích manželství její drahé macechy.

    Blaire, jak to tak v těchto knihách bývá, je nádherná, dokonalá, hodná a neskutečně milá, akorát si to vůbec neuvědomuje. Život ji naučil všímat si jiných priorit a hodnot v životě. Je vážně senzační, sice vám někdy přijde, že je hodná až moc a že by občas mohla trochu vystrčit drápky, ale i tak jí její povahu uvěříte. Ona je sen každého muže, jen ještě nepotkala toho pravého... Nebo vlastně...možná ano.

     Rush je kapitola sama o sobě. Opět budeme mít to potěšení se sexy polobohem, který dělá želé s každé holky, co se kolem něj mihne. Je nádherný, svalnatý, sexy, dalo by se říci, že je dokonalý, ale jeho dokonalost kazí jeho povaha. Je to holkař a to dost velký, s nikým se nepáře, je arogantní a namyšlený. Ale opět...baštila jsem ho i z pouhých stránek knihy. Chvilku bylo želé i ze mě :-).

     Rush to Blaire nijak zvlášť neulehčuje, je na ní protivný a opět tu je klasická zápletka, chci/nechci. Ale i náš tajemný Rush má ve svém srdci slabé místo a naše krásná a nevinná Blaire se tam kousek po kousku dostane. A věřte mi, bude to stát za to.

" Dva nevlastní sourozenci"
"Dva rozdílné světy"
"Jedno osudové léto v Rosemary Beach"

     Jistě vám je jasné, že tenhle příběh bude mít nějakou klíčovou zápletu a taky že ji má. A je to jedno velké tajemství. ;-) Konec knihy budete svým způsobem proklínat a nedočkavě budete hledat datum vydání dalšího dílu této série. Já vám to usnadním, bude to: AŽ V ZÁŘÍ!!!!

     Ač je těmito knihami český pult téměř přehlcen a zdá se, že Hranice nevinnosti jsou jen další z mnoha tuctových sladkých záležitostí, tak to tak není. Ano, musím přiznat, že místy to bylo klišé jako hrom a občas mi přišlo, že autorka některé věty i pasáže psala jako z lavice první třídy, ale to beru jako miniaturní maličkost. Tahle kniha je stejná jako ostatní, ale přeci jiná, ten příběh je jiný a já to velmi oceňuji a tleskám, protože právě kvůli té dnešní době plné "slaďáren", dokázala znamenitě vyniknout. A i já, milovnice severských krimi, jsem si tuhle sérii už teď zamilovala. Knížka je velmi čtivá o tom svědčí i fakt, že jsem ji slupla jako malinu mezi obědem a svačinou.

" V tom se dveře zavřely. Rozhlédla jsem se po prázdném motelovém pokoji, který mě obklopoval. Loučení není zas až taková paráda. To už jsem teď věděla víc než dobře."

Takže, holky! Přečtěte si tuhle knížku, možná si ke konci vezměte i pár kapesníků nebo antistresový míček a užijte si ji stejně jako já ;-) !!!




4 komentáře:

  1. Krásná recenze, já knihu dočetla včera a stále ji vydýchávám!! Zcela mě okouzlila..

    OdpovědětVymazat
  2. to zni ze si mam pockat na druhej dil a precist si pote oba zaroven :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To záleží na Tobě :-D. Je pravda, že po přečtení prvního dílu, budeš nutně potřebovat hned druhý :-D. Ale po druhém už v klidu počkáš pak na třetí, to jen ten první končí...jak jen to říct...blbě :-D

      Vymazat
    2. vetšinou konec prvního dílu je napinavý , touzime po dalsim a dalsi uz nas necha v klidu :) nebo sme jeste vice napnutý :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[