RECENZE: Ti druzí - C. J. Tudor

12.1.21

 





Víte, co je to ztráta? Bolest? Smrt? 
Oni to vědí.
Info o knize:
  • název: Ti druzí
  • orig. název: The Other People
  • autor: C. J. Tudor
  • žánr: literatura světová, thrillery
  • rok vydání: 10/2020
  • nakladatelství: Kalibr (Euromedia Group, a.s.)
  • počet stran: 336

Třetí kniha autorky C. J. Tudor, ale moje první přečtená od ní. V knihovně mám Kříďáka i Jámu, ale nevím proč, prostě jsem se k nim ještě nedostala. To budu muset brzy napravit. Protože thriller Ti druzí mě doslova uhranul.

Na přebalu knihy je psáno: mrazivé, děsivé, neodložitelné. To mohu jedině potvrdit. Hodně dlouho se mi nestalo, že bych si sedla ke knize a na jeden zátah dala více jak jednu třetinu. Jenže tady se prostě nedalo přestat číst. Hledala jsem každou volnou chvilku, kdy si můžu ukrást pár řádek… Perfektní!

Příběh Ti druzí, jak již sám název trochu napovídá, vybízí k zamyšlení zda půjde pouze a jen o čistokrevný thriller, na který jsme od Tudor zvyklí. To zamyšlení je na místě, autorka se totiž rozhodla zařadit prvky nadpřirozena, což z mého pohledu bylo trefné a doslova vábivé.

Spí. Bledá dívka v bílém pokoji…


Ti druzí vypráví thrillerový příběh o otci, jenž v jeden osudný den ztratí manželku i dceru. Ten den jede Gabe po dálnici směrem domů, pozdě jako vždy… Už dopředu ví, že mu manželka opět vynadá. Vleče se zácpou, mobil vybitý a před sebou ještě pár kilometrů…., a auto, na první pohled divné auto, které má na zadní části kufru “hloupé” samolepky. Gabe je nervózní, protože spěchá, chtěl by uložit do postele svou malou dcerku Izzy. Jenže proč má pocit, že ji právě teď zahlédl v tom autě před sebou? Holčička se světlými vlásky, s chybějícím předním zubem, jež nehlasně vyslovuje “tati?“. To přeci nemůže být Izzy, ta je doma s maminkou. Gabe se začne na auto tlačit, to mu ale ujíždí, proto se rozhodne zastavit na nebližším odpočívadle a zavolat domů. Telefon ovšem nezvedá Jenny, ale cizí hlas, který mu oznámí: musíte hned domů, pane Formane. Jde o vaši ženu a dceru… =>pokračuj ve čtení 


Recenze psána pro portál Chrudimka.cz. Pokračovat ve čtení můžeš =>ZDE<=


VIDEO RECENZE:



1 komentář:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[