RECENZE: Temnota v něm - Alice Raine

28.3.19




Zlověstnější, temnější a ještě více sexy než Grey???

Info o knize:

  • název: Temnota v něm
  • orig. název: The Darkness within Him
  • série: Untwisted
  • autor: Alice Raine
  • žánr: Romány, Pro ženy, Erotika
  • nakladatelství: Knihy Dobrovský - Edice Knihy Omega
  • rok vydání: 02/2019
  • počet stran: 252
Rebecca Langleyová je ostýchavá mladá žena vlastnící malé knihkupectví v Londýně a také milovnice všech dobrých myšlenek a nápadů, které se dají sepsat do článků pro její osobní blog. Jednou se zúčastní jazzového koncertu tří amatérských muzikantů, kteří jsou tak moc dobří, že se o nich Rebecca rozhodně napsat článek na svůj blog. Nikdo netušil, že právě tenhle článek zapříčiní jejich umělecký raketový start a z amatérů se záhy stanou hudební hvězdy. Díky Rebecce. Po čase se s Becky kontaktuje manažer jazzového tria a jako poděkování za "proslavení" ji pozve na osobní schůzku s muzikanty. Osudná chyba nebo velké štěstí? Jak se to vezme...

První setkání s Nicholasem Jacksonem, nyní uznávaným klavíristou, proběhne velmi rozpačitě. Rebecce z toho muže naskakuje husí kůže a zažívá pocity, na které není a nebyla zvyklá. Čím to je. Z Nicholase vyzařuje dokonalé sebevědomí, autorita a hlavně něco temného. Ten první pocit, strach, ten ji měl varovat. Jenže jiné pocity a emoce se draly do popředí. A tak se stalo, že Rebecca Langleyová navázala velmi blízký vztah s Nicholasem Jacksonem. 

Rozčarování z poznání skutečných choutek přišlo brzy, ale přesto se Becky nedokázala ubránit chtíči, který nikdy dřív nezažila. Dopadne to tak, že ji tenhle temný a záhadný muž zlomí srdce, toho si je vědoma a je si tím více než jistá. Z nejisté půdy pod nohama se pomalu začíná stávat něco lepšího, něco stabilního, snad i stálého? Jenže v každé pohádce, i v těch pro dospělé, se stává, že přijde důležitý zádrhel, který zbortí vše. Nejinak tomu je i u  tohoto nevšedního páru. Rebecca zjišťuje, že Nicholas skrývá pod svou sexy okouzlující slupknou něco zlověstného a velmi brzy se o tom sama přesvědčí. Iluze jsou ty tam, realita na sebe nenechá dlouho čekat. Srdce bijí na poplach a zmatenost v hlavě pokládá spoustu otázek. Proč?

Temnota v něm je prvním dílem nové erotické série z pera spisovatelky Alice Raine, rodilé londýňanky. Dávno, dávno je tomu, co české čtenářské publikum převálcovala lavina ve formě Padesáti odstínů šedi. Tato kniha rozjela trend BDSM v románech pro ženy a také nastavila laťku erotických románů na maximum. Od té doby se s podobnými knihami roztrhl doslova pytel. Je ale možné, aby přišlo ještě "něco" nového? Možné to je, bohužel Alice Raine se to zas až tak moc nepovedlo. Autorka sice dost využila své vlastní fantazie, která se ovšem opírá o pevné základy někoho jiného. Stejná pointa příběhu, stejné jádro "pudla". Příběh je bezesporu čtivý a zajímavý, ale po celou dobu jsem měla pocit Déjà vu. Podobných románů  jsem přečetla už pěknou hromadu a musím říci, že u ostatních převládal větší náboj vlastních myšlenek a pokusů o ozvláštnění a napsání něčeho nového. Je mi to líto, to je můj osobní názor. Autorka se pevně držela zaběhnutého vzorce a velmi často jsem nabývala dojmu, že se autorka zbytečně zasekává a bojí se rozvinout více do hloubky. Zkrátka a dobře, občas mi to přišlo nedotažené, jako kdyby nevěděla co si s dějem počít.

Knihu ovšem neodsuzuji, rozhodně z ní budou nadšeni všechny milovnice erotické literatury. Možná je to podobný příběh, ale je to příběh někoho jiného, třeba nás autorka v dalším díle mile překvapí a přijde s něčím nečekaným, co nám všem vytře zrak. Velmi v to doufám...
Hodnocení: 60%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Knihám Dobrovský.
 Kniha vychází v Edici Knihy Omega

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[