VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE - ŽÍZEŇ

23.5.17

Dobré ráno všem,

     uff, nebylo to tak snadné jak jsem doufala, ale nakonec jsem vybrala jednoho výherce. Je dobojováno, všem bych strašně ráda poděkovala za účast, která sice byla skromná, ale i tak potěšila.

Výherní komentář, soutěžící se jistě pozná. Za chvilku slečně odešlu e-mail s oznámením. 
Já bych si pro Harryho představovala otevřený konec, ze kterého by ale bylo jasné, že další díl už fakt nebude (i když mám samozřejmě HH ráda, dokážu také ocenit, když někdo ví, kdy tu krávu přestat dojit :)). Ztratil by vše, na čem mu záleželo a nějak šikovně by bylo naznačeno, že se chystá spadnout zpět do své závislosti. I když by si krátce užil triumfu a highlightu své kariéry, už by chtěl odejít do zaslouženého důchodu, ale nakonec by se to nějak zvrtlo. Je to smolař, co si budeme povídat. To by podle mě bylo důstojné zakončení pro našeho charismatického alkoholika :) 

A víte jak bych to s Harrym vyřešila já? Rozhodně bych vytasila postavy z minulosti, krutou pomstu, oko za oko..., byla bych krutá, připravila bych H. o Rachel a probudila v něm tak to nejhorší z nejhoršího! Oleg by ho nenáviděl, protože by věděl, že Rachel zemřela kvůli němu. H. by opět propadl depresím, opiu a alkoholu. Samozřejmě, že by se pomstil, vraha by zabil a to velmi krutým způsobem. Konec by měl podle mě dopadnou tak, že Aune bude jediná blízká osoba, která pomůže Harrymu nahrát jeho vlastní smrt. Protože si myslím, že Harry by zemřít měl aspoň symbolicky. Jen Aune bude vědět pravdu o slavném HH, kterého budou jednoho listopadového dne pohřbívat vedle jeho ženy Rachel. HH to bude z dálky pozorovat, na jeho pohřbu budou všichni se kterými se kdy setkal. V půlce se H. sebere a půjde pryč, už se neohlédne, koupí si po cestě flašku a cigára a zmizí. Daleko, třeba zase zpátky do Thajska, kde v deliriu bude jen a jen přežívat se svými démony... Bude prostě mrtvý, pro ostatní ...i pro sebe...  

Všem ještě jednou děkuji za účast, brzy zase nějakou nachystám :-)
Mějte pěkný den...

2 komentáře:

  1. Moc děkuju!! :) Na Žízeň se hrozně těším :)
    Musím říct, že tvůj konec je taky zajímavý, tak nějak se v něm prolíná spousta zajímavých proměnných :) Nesbo by si tvůj návrh (i návrhy všech soutěžících měl přečíst a popřemýšlet nad nimi :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[