RECENZE: Papírová princezna - Erin Watt

25.5.17



"Spadla jsem z oblohy a nevím, jestli dokážu vstát."


"Tentokrát už možná ne."



Info o knize:

  • název: Papírová princezna
  • orig. název: Paper princess
  • série: Royalové (1.)
  • autor: Erin Watt - pseudonym (ELLE KENNEDY & JEN FREDERICK)
  • žánr: literatura světová, romány, román pro ženy
  • rok vydání: 05/2017
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 336

Popis děje:

     Ten den v ředitelně se můj život o 360° otočil. Ač jsem se bránila zuby nehty, podnikla i patřičné kroky, stejně jsem se nedokázala skrýt. Ten muž, který tvrdí takové nesmysly...prý že je můj opatrovník. To určitě...

     Mamka mi umřela na rakovinu tlustého střeva, onemocněla když mi bylo patnáct. Teď je mi sedmnáct a já se celkem slušně protloukám životem sama. O svém tátovi vím jen to, co mi řekla máma, jmenoval se Steve a chodila s ním asi tak měsíc. Jediná památka na něj jsou hodinky na mém zápěstí...

     Nic není zadarmo a i já musím platit účty. Byly doby, kdy jsem měla tři práce a do toho musela stíhat školu a platit mámě léky. Nelituji toho, udělala bych pro ní cokoli. Práce je práce a když vám za ni platí dobré peníze, tak nebudu ohrnovat nos. Samozřejmě, že na to nejsem pyšná, ale nějak přežít musím. Tancuji v jednom klubu u tyče. Figuru jsem podědila po mámě, takže je i celkem na co koukat. Ale nebojte, žádné osahávání. Jen tanec. Další věc, kterou miluju, hned po mámě...
Je docela úleva pracovat. Když je rušno, alespoň zapomenu na to, jak se mi život obrátil vzhůru nohama. A to už je co říct vzhledem k tomu, že jsem utekla ze Seattlu, abych unikla sociálním pracovnicím, které mě chtěly strčit do dětského domova. Na cestě jsem strávila týden, než jsem se usadila v Kirkwoodu. Myslela jsem, že padělání podpisu mojí mrtvé mámy na přihlášce na školu byla úplná magořina, ale s Royalovými a jejich suitou se to vůbec nedá měřit.
     Fakt jsem se snažila, ale tomu chlápkovi se prostě utéct nedalo. Naložil mě do svého bouráku, odvezl na letiště a svým osobním letadlem mě unáší k němu domů. Má to být i můj domov - to těžko! Nejsem hloupá a když mi někdo nabídne takovou nabídku, tak ji neodmítnu. Budoucnost. Chci odmaturovat a jít na vysokou a Cullum Royal - můj opatrovník, mi to nabízí. Mohla bych to zvládnout, zvládla jsem i horší věci.

     Stojím v hale toho nejvíc luxusního domu, jaký jsem kdy viděla, přepych, lesk, prachy, prachy prachy... A pak je tu ještě taková maličkost! Pět Royalů juniorů! Jejich nenávist v očích je nepřehlédnutelná. Možná mě tu nechtějí, ale můj opatrovník ano. To zvládnu, to zvládnu. Dvojčata Sawyer a Sebastian, Gideon, Easton a...Reed! Pět párů očí mě teď probodává smrtícími pohledy a mě je jasné, že mě tu nechtějí. Nepatřím sem. A oni mi to v následujících dnech dají mnohokrát najevo. A to jsem vám ještě ani neřekla, co mě čekalo následující dny ve škole...

Jsem Ella Harperová a tohle je můj příběh o Popelce... Všechny pohádky ale šťastně nekončí...

Royalové prý všechno zničí a daří se jim to i se mnou.

Tohle nikdy nebude můj domov. Nepatřím do takového luxusu, patřím do špíny. To vím moc dobře. A cítím se tam dobře protože špína nikdy nelže. Není zabalená v hezkém balíčku s mašlí. Je taková, jaká je.

Můj dojem:

     Upřímně? Nečekala jsem tak krásný příběh. Krásný a přesto krutý. Kniha je o tom, jak se chudá holka dostane do bohaté rodiny, která se jí má stát domovem. A aby toho nebylo málo, dozvídá se i další věci související s jejím otcem a její budoucností. Ella je skvělá sedmnáctiletá holka, kterou si hravě oblíbíte a budete jí fandit.
   
     Rodina Royalů je kapitola sama o sobě. Bohatí, krásní a zlí. Tedy, všichni ne. Callum Royal je sice utrápený otec, ale chlap se srdcem na dlani. Měla a mám ho moc ráda. On jediný Ellu bral takovou, jaká byla, bez předsudků. Což se ovšem nedá říci o jeho synech.

     Ella si v knize prochází peklem, uvnitř je raněná, ale navenek se snaží tvářit silně a bojuje hrdě a se vztyčenou hlavou. A věřte mi, to co trpěla ona, by jen tak někdo nezvládl. Smetánka místní školy se na Elle krutě vyřádila.

     Kniha je román pro ženy, dívky, pro romantičky... a ačkoli se autorka vyhnula přehnanému erotickému aktu, z knihy neskutečně srší sex appeal. To jiskření je doslova hmatatelné. V knize přijdou chvíle, kdy si budete okusovat nehty netrpělivostí a hrůzou, pak je vystřídá horkost ve tvářích a nutkavá potřeba touhy.

     Papírová princezna je trpkou pohádkou o chudé holce v prostředí bohatých vlků a supů. Síly nejsou a nebudou vyrovnané. Důvěra bude křehká a láska rozbitá. Jestli se Ella nechá zničit nebo podlehne kouzlu, to se ovšem musíte dozvědět sami.

     Nevýhodou sérií je jediný fakt. Musíte čekat! A věřte mi, že tohle čekání bude utrpením. Autorka se netají otevřeným koncem, to se dozvíte hned na začátku knihy v děkovačce. I přesto, že jsem na to byla připravená, tak mě to zlomilo. 
Ten kluk býval mým nepřítelem, původcem tolika citové bolesti. Teď se k němu ale přivinu, jako by byl jediný, kdo mě na tomhle světě dokáže utišit.
     V této knize nenajdete klasickou kočkovanou, jako v tuctu dalších podobných. A to ji povyšuje nad všechny ostatní z tohoto žánru. Je to jiné, tak nějak krutě jiné. Ano, kniha může působit jako klišé, ale pokud to funguje? Co můžu vytkout? Nic! Originálně zpracované, půvabné, kruté a nadpozemsky dokonalé! Potřeba dalších dílů - NUTNÁ!
Hodnocení: 95%

Anotace kniha:

Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama…
Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří ji nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla.
Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří.
Možná má pravdu.

Bohatství a luxus. Intriky a lži. Nic podobného Ella ještě nepoznala, a jestli má v paláci Royalových přežít, bude se muset naučit, jak být jednou z nich – a zůstat přitom sama sebou.

15 komentářů:

  1. Tvoje recenze je vážně skvělá!! Teď knihu vážně nutně potřebuju :D Když vidím, jak knihu vychvaluješ, tak si ji přeci jenom budu muset koupit a navíc příběh vypadá opravdu dost zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě jednoznačné doporučení! Opravdu, nemohla jsem se odtrhnout. Je to strašně čtivé a opravdu dokonalé! Neváhej! ;-)

      Vymazat
  2. Na knihu jsem poprvé narazila teprve včera, ale od té doby ji vídám na každém kroku a už ji mám i na svém wishlistu. Vypadá to fakt moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá, opravdu. Já jsem si to čtení vážně užívala :-)

      Vymazat
  3. Knížku jsem absolutně neregistrovala, i když o ní vím, nijak jse nekoumala, o čem by měla být. Ale otevřený konec? To néééé, to nemám ráda :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale lákavá je... počkám, až bude venku i další díl :))

      Vymazat
    2. Tak víš co, raději počkej až do září :-D, protože si myslím, že nás rozsekají i v druhém dílu :-D A v září nám pak vyjde až poslední. Ačkoli si úplně nejsem jistá, jestli ti to sedne, přeci jen lovíš v jiných vodách, ale proč to nezkusit :-)

      Vymazat
  4. Výborná recenze :)Na knihu mám zálusk, jestli vše dobře dopadne, bude to v pondělí má odměna za zkoušky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu jsem četla nedávno, trvalo mi 2 dny než jsem ji zhltla a musím s tebou ve všem naprosto souhlasit. Je dokonalá! Akorát mi kapku vadí, že já si vždycky oblíbím nějako méně důležitou postavu a pak tím trpím, tady to byl mazlík Easton a dvojčata (ti nedostali moc šancí se ukázat, ale stejně mám ráda oba :D)
    A tahle recenze je NAPROSTO SKVĚLE NAPSANÁ! <3 :D

    OdpovědětVymazat
  6. Mám otázku...potřebuji nutně vědět jak se jmenuje město do kterého se Ella přestěhuje

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[